Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Név felvétellel kapcsolatos kérdés: Ezt meg lehet csinálni? A lényeg alább
Bizony :)
és, hogy ez a "házasságra utaló toldás" erre vonatkozik-e/az micsoda? nekem úgy tűnik, hogy azok a né-s nevek, nem?
A tiltás a -né toldalékos névre vonatkozik.
Ha te Nagy Piroska vagy és hozzámész Kiss Elemérhez, fölveheted a nevedet úgy, hogy Kiss Piroska legyél. Eztán elváltok, Kiss Piroska maradsz. Megismerkedsz Kovács Tiborral, akkor lehetsz a feleségeként is Kiss Piroska, nem kötelező Kovácsra vagy Nagyra változtatnod a neved.
Hmm, hát ez érdekes, nekem nagymamám már vagy 40 éve elvált nagypapámtól, de ő a mai napig Kovács Jánosné (fiktív név, természetesen), pedig nagypapám újra is nősült, és az új felesége is Kovács Jánosné.
Édesanyám a sajátja helyett vette fel édesapám nevét (tehát Kis Piroskából Kovács Piroska lett), és ő is Kovács Piroska a mai napig is, pedig 20 éve elváltak.
Egy kérdésem lenne feléd kedves kérdező.
Az új férjed mit szólna hozzá, ha a régi férjed nevét megtartanád? Ez számomra kicsit perverznek tűnik.
Fiktív a kérdés, csak egyszerűen elgondolkodtam rajta. De mivel sokan nem tudnak elképzelni egy ilyen szituációt, szemléltetem:
Adott egy Hölgy (a nevek nem, de a példa itt konkrét), Fütyi Évának hívják, majd feleségül megy Csillag Istvánhoz és Csillag Éva lesz a neve. Sokáig viseli ezt a nevet, nagy karriert fut be, egész ismertté válik ezen a néven, majd sajnos relatív fiatalon megözvegyül. Valószínűleg a jövőben valamikor meg fog házasodni, lehet, hogy 5-10 év múlva, nem tudni. Ebben az esetben teljesen érthető, hogy ha esetleg se új nevet felvenni, (főleg ha a férje neve Bélsár Géza), de a régit visszavenni nem szeretné majd. Szerintem ez abszolút megbeszélhető kérdés a leendő férjjel, hiszen nem morális, hanem praktikus okai vannak.
Megtarthatja a nevét, csak -né toldás nálkül-
Kovács Károlyné Gizike hozzámegy Horváth Henrikhez, akkor maradhat Kovács-Horváth Henrikné, vagy Horváthné Kovács Gizike
Haha:
Csillagné Bélsár-Fütyi Évike...
|:)
|:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!