Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mennyi pénzt táncoltatok össze?
Soha nem hallottam még olyanról, hogy pénzt kérnek, amit csak úgy oda kell adni és még utána is van rendes sok pénzért táncolás.
Ahol a rendes borítékokat külön adják oda, ott max. olyan tánc szokott lenni, hogy poénból apró pénzt dobálnak. Hát 200 forintos a legnagyobb vaspénzünk, azért senki se szakad bele, ha odahajít pár húsz vagy ötven forintos érmét. Bár felénk ez nem szokás.
Minálunk menyasszonytánc van, azután öltözik át a pár, aki fizet a letakart tálba, az táncol. Van aki egyben odaad mindent, van aki vagy 5x fordul és mindig rak be pénzt, van aki a markában fogja, és mikor kiabálják, hogy másé a menyasszony, akkor feltartja a mutatóujját még dog a tálba és táncoltatja tovább. Ezt többnyire a vendégek is élvezik, én is szeretem mindig nagyon, tök poén, jobban szeretem, mint csak odaadni. Bár a mi családunknál ez megszokott, lehet amúgy sokkolna az ilyesmi, ha nem lennénk ilyen típusúak, meg nem ilyen lagzikhoz lennénk szokva.
Aki nem pénzt ad, hanem ajándékot, az meg azt oda szokta adni és a táncnál esetleg bedob valami kisebb összeget, 1-2-5 ezer forintot, ki hogy gondolja, meg mennyit akar vagy egy borítékot benne egy képeslappal, amire jókívánságot ír, hogy ő se maradjon ki a táncoltatásból.
Mi 60 fővel 830valahány ezret táncoltunk össze, egy családtól ajándékot kaptunk, meg egy nagyobb baráti társaságtól is. Persze az esküvő sokkal többe került, bár ezen nem lepődtünk meg, mi teljesen ledöbbentünk azon, hogy mennyi jött össze, mikor számoltuk a férjem átpörgette a húszezreseket, mondta hány százezer én meg mondtam neki hogy hülye vagy, számold át még egyszer, az lehetetlen, hát még itt van egy kupac pénz, összesen számítottunk annyira, mint amennyit a húszasok kitesznek.
Kedves menyecske tánc "lealázók"! A saját esküvőjén mindenki azt csinál amit akar. És minden tájegységben más szokás is van, faj, nemzetség.... eltérően. Nálunk itt helyben is többféle van, van ahol van menyecske és menyasszonytánc, van ahol csak az egyik. Nálunk csak menyecske tánc lesz. És nem tartom gáznak, hogy ajándékba is pénzt kérünk, meg a menyecske táncba is. De ezt a meghívásnál közöljük is és akkor mindenki úgy számít, hogy lesz ajándékpénz, meg a táncba bedobós. Mivel mi már évek óta együtt élünk, babánk is van, nem a 20. edénykészletre vágyunk. És egyébként ha ezresekkel táncolsz abszolút nem gáz. Mi is így voltunk unokatesóméknál tavaly. Kettéosztottuk, adtunk ajándékba, majd a menyecsketáncba dobáltuk az ezreseket.
Szóval mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik, és mi úgy vagyunk vele, ez a mi napunk lesz, ha valakinek nem tetszik valami nem kell eljönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!