Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha van második nevem ami nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha van második nevem ami nem szeretek, házasságnál is kőteles vagyok tovább vinni?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
20%

"Kőteles" semmire sem vagy, de még köteles sem.

Alapvető információk hiányában nehéz megválaszolni a kérdést. Te a nő vagy a férfi vagy? Meg szeretnéd változtatni a nevedet házasságkötéskor, amennyiben a nő vagy? Ha igen, akkor nyugodtan elhagyhatod a leánykori neved bármelyik részét.

2013. ápr. 7. 13:40
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Persze hogy köteles vagy. Azért mert házasságot kötsz, még nem "dobhatod" le, csak mert nem tetszik. Névváltoztatási kérelem, illeték, és már meg is szabadultál tőle. Én is így tettem.
2013. ápr. 7. 13:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Bocsi, telefonròl ìrok és félre nyomtam. Én vagyok a hölgyemény. Mennyi illeték?
2013. ápr. 7. 13:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Most xyz és esküvő utan k-né xy szeretnék lenni. Egyszerű ezt elintézni?
2013. ápr. 7. 13:49
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
Egyik barátnőm is házasság kötés után hagyta el a második nevét, úgyis meg kellett változtatni az iratokat, így ezt is elintézte. De nem tudom mi a jogi menete. Érdeklődj utána. A lényeg, hogy lehet.
2013. ápr. 7. 14:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
2007-ben 10 ezer forint illeték volt Nekem a második kereszt nevem elhagyása.
2013. ápr. 7. 19:27
 7/7 anonim ***** válasza:
A házassági névváltoztatás arra terjed ki, hogy hozzáteszed-e a férjed vezetéknevét a tiédhez, vagy lecseréled rá a vezetéknevedet. Keresztnévvel variálni csak akkor lehet, ha hivatalos névváltoztatási procedúrán esel át (és a házassági névváltoztatással együtt így már 2x kell lecserélni az irataidat).
2013. ápr. 8. 02:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!