Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Református templomban tényleg megengedett a fedetlen váll?
Azért na..a menyasszony jó hogy nem garbót is vegyen, hogy még véletlenül se lógjon ki a válla..
Szerintem ha lesz fátylad és az leér a válladig, akkor nem lehet miért szólni, és még bebugyolálnod sem kell magad. :)
Egy templomba nem azért nem lépünk be rövidnadrágban, strandpapucsban és köldökig kivágott felsőben, mert "jajj ránk ne szóljon valaki", hanem mert nagyon nem illik!
Egy templom egy szent hely, az isten háza, ahova illik fedett térdekkel, vállal és keblekkel bemenni, ennyi. Nem szól érte senki, max ha nagyon háklis a pap, de ahogy megvan hogy színházba illik csinosan öltözni, úgy az is megvan, hogy templomba így illik belépni. Illetve én pl. belső indíttatásból is jobban érezném magamat fedett vállal, pedig nem vagyok egy hú de mély hívő.
Nem kell feltétlenül mindent takarni, de pl egy áttetsző kendőt, vagy bolerót felvenni illik, vallástól függetlenül.
Én azt nem értem miért annyira fura ez sokak számára. Egy állásinterjúra, egy színházba, iskolába, egy operába, stb. mindenhova megvan, hogy kb hogyan illik megjelenni, hogy ne lógjon ki a hátsód, a derekad, ne legyen kidobva a melled, illik takarni a térdeket, stb.
Senki nem fog rádszólni, hogy mekkora paraszt vagy, hogy így jelensz meg, vagy bármi, úgy mész ahogy akarsz. Szabad világban élünk. DE! Ettől függetlenül templomba igenis illik fedett vállal, keblekkel és térddel menni, ha tetszik, ha nem. Ettől függetlenül, hogy ezt valaki betartja-e vagy sem, az legyen mindenkinek belső indíttatása, ha a pap nem szól érte.
Annyit még egyébként hozzátennék, hogy én még életemben nem láttam idős nénit ujjatlanban (ami vállakat nem takar), templomban meg pláne nem, még a nyári 40 fokokban sem, egészen egyszerűen, mert a templomba ilyenkor is annyira hideg van, hogy az ember egy kis blézert vagy vékonyka bolerót simán elbír magán viselni, de nyilván ahány ház annyi szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!