Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Református templomban tényleg megengedett a fedetlen váll?
#3 "A kérdező kommentje:
Én vagyok a menyasszony." - ez volt tőled felénk a kegyelemdöfés :) ... az szép lenne, ha a pap háborogna egy menyasszonyi ruháért
Andizsuzsi jól írta. Szakrális helyre nem megyünk fedetlen vállal, mellel, combbal, ez alapvető illemszabály. Ahogy a turistáktól, a hívektől, így a menyasszonytól is elvárható ez, nincs ebben semmi különös.
Nem kötelező azonban a boleró, egy szép sállal, stólával is eltakarhatod a válladat. A templomokban eleve hűvösebb is van, könnyen meg is fázhatsz, emiatt nem is rossz dolog felvenni valamit.
Én pánt nélküli ruhában voltam,pap azt mondta neki aztán mind1,összead farmerban is.
(hozzáteszem,nem vagyok hivő,párom vallásos szülei kedvéért volt templomi esküvő)
Vendégként is vékony pántosban voltam,vagyis akkor tanú voltam,ott se szólt a pap semmit.
Két külön dolog az, hogy miért szólnak, illetve mit illik.
Én úgy gondolom, érdemes és jó dolog betartani az illemszabályokat, mert könnyebb úgy az élet, de mindenkinek szíve joga erről eltérni. Sajnos manapság nem divat az illem, pedig érdemes megtanulni és megszokni, mert akármikor adódhat olyan helyzet, amikor szükség van az alkalmazásukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!