Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kinek mi a véleménye a házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek mi a véleménye a házasságról illetve az élettársi kapcsolatról? A kettő között mi a különbség? Itt értem azt is ami a jogokat illeti.

Figyelt kérdés
2009. szept. 8. 18:38
1 2
 11/19 anonim válasza:
Szerintem a házasság mindig is más lesz, mint az élettársi közösség. Kár, hogy a maiak szemében nem számít értéknek. Ha belegondoltok, egyesek mit kibírtak a sorstól, mert volt egy jó házasságuk ! A jogi részéről csak annyit írnék, hogy a volt férjemnek régi típusú személyije volt, amiben még szerepelt a házastárs. 17 éven át " elfelejtette " átjavíttatni. Ezért, amikor meghalt, hiába volt aktív élettársa ( 6-7 év óta ), én, mint volt feleség kaptam meg a holttest feletti rendelkezési jogot. Hogy ez miért volt jó, az külön történet, ha érdekel, leírom.
2009. szept. 9. 11:39
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
Az aki nem házasodik akkor már egy r..banc? Miért ne lehetne megpróbálni csak az együttélést? Ja, csak 10 % válik el, a többi meg tűr. Szerinted hányan vannak, akik válnának, csak nem mernek mert a férj sz..rrá veri őket és fenyegeti? Úgy beszélsz, mintha a házasságban élők szentek lennének, akik meg "csak" élettársak, azok maguk az ördögök. Vajon a házasságokban hányan k..félnek félre? Erről nem olvastál százalékokat? :) Aki akar házasodjon, aki meg nem akar, az ne. Attól még lehetnek jó emberek. :) Szerintem.
2009. szept. 9. 11:39
 13/19 anonim válasza:
100%
Távol álljak attól, hogy bárki felett ítélkezzek és megbántani sem akartam senkit. Nekem az nem tetszik, hogy manapság olyan könnyen mennek ezek a páros dolgok. Nem mondom azt, hogy régen nem voltak rossz házasságok, és azt sem mondom, hogy minden élettársi közösség rossz. Azt hiányolom, hogy a társ nincs megbecsülve. Ha értéknek tartok egy házasságot, akkor dolgozom azon, hogy jó és még jobb legyen. Ha igazán fontosnak tartok egy élettársat, akkor összeházasodom vele.
2009. szept. 9. 15:01
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
Mi pár napja házasodtunk össze, előtte már együtt éltünk. Sok embert kérdezgettem előtte, hogy mi fog változni? Fog-e egyáltalán? Mindenki azt mondta, hogy igen fog, máshogy fogunk érezni. Hát lehet, hogy azért, mert még igazaból fel sem fogtuk, hogy házasok vagyunk, de én még sok változást nem érzek. Ugyanúgy szeretjük egymást, ugyanúgy gyönyörűen élünk, ahogy eddig. Szóval nem tudom, hogy miben más, mint az együtt élés. Inkább a bizalom, hogy azért megyek hozzád, mert biztos, hogy veled akarom leélni az életem. Nekem ebből ez volt a legfontosabb. A többit meg várom!:)
2009. szept. 10. 09:25
 15/19 A kérdező kommentje:
Elöző válaszolótól kérdem.Van-e közös gyermeketek.?Most még persze hogy nem érzed a különbséget "friss"házasként én sem tapasztaltam különbséget,igaz mi nem is éltünk együtt a volt férjem 9hónapig udvarolt eljegyzés után 1hónap múlva összeházasodtunk 3év múlva az első babánk érkezett rá 2 évre a második.A hivatalos ügyek intézése gördülékenyebben ment mintha csak élettársak lettünk volna,ja és járt a helyi önkormányzattól kamatmentes kölcsön amiből sok mindent tudtunk vásárolni.11 évig voltam férjnél,de nincs rossz véleményem a házasságról még így sem.Annak idején a páromhoz hivatalosan is hozzátartóztam.
2009. szept. 17. 10:48
 16/19 anonim ***** válasza:
11:39-es,engem érdekelne miért volt jó,hogy te kaptad meg holttest feletti rendelkezési jogot.Leírnád?:)
2009. nov. 11. 15:25
 17/19 anonim válasza:
Azért kellett nekem a holttest, mert az exem nagynénje vett egy családi kriptát, ahol elhelyezte az összes rokont úgy, hogy hármasával nyugodtak egy nem tudom minek hívják azokat a fülkéket. Szülők és gyermekük. Két hely volt: az exemé ( a szülei mellett ) és a nagynénié ( az ő szülei mellett ). Valahogy tudta, hogy az exem előbb fog meghalni és szerette volna ezt lerendezni. Amikor meghalt az ex, akkor az élettársa közölte, hogy köztemetésen elkapartatja, mint egy kutyát. A nagynéni iszonyatosan szenvedett ettől, egy részt szerette az exemet, mert az egyszem unokaöccse volt, más részt nagy szégyenként élte meg. Hiába volt a hatóságoknál, nem volt köze a holttesthez. Mindenki mélységesen megértette az indítékait, de nem volt joguk segíteni. Ekkor jöttem én, a három árva közül kettőnek az anyja ( a harmadik árva egy közbülső élettársé )és megszereztem a rendelkezési jogot, hogy a szülei mellé temessék a családi kriptába.
2009. nov. 11. 19:41
 18/19 anonim ***** válasza:
tudod én ugy vagyok vele h a házaság mindent elront,mert már nem kell azért harcoldod h veled legyen a másik,meg semmi.meg az csak egy papir és akkor mi van mindek még egy papir max kirakod a falra szépen azt ennyi,ha meg ott akarod hagyni a másikat és a másik meg nem akarja bármit csinálhat nem irja alá a válást,meg feljelent h elvitted a gyerekedet meg stb mire azt éveket kell várnod arra h eltudj válni és ha ne egyeztek meg a gyerekkel kapcsolatosan és nem tudsz ellene semit sem bizonyitani és nem te kapod meg akor mi lesz? én tudom h mien,pocsék a házaság de szép meg minden de amikor ott tartotok évek után h csak veszekedtek akkor mi lesz?elválni nagyon hezés nekem 5évbe telet,pocsék volt.gondold meg a házaságot csak egy papir.csak egy jó tanács a házaság mindet széprombol amit eddig felépitetek.bocsi mindenkitöl de ez a véleményem
2009. nov. 12. 08:56
 19/19 anonim válasza:
Mint eljegyzed a nőket lejár a szavatosságuk.
2010. ápr. 14. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!