Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megáltoztathatom a nevemet erre az esküvő után?
Horváth Tímeának hívnak a párom Csónakos Gábor.
Nem szimpatikus egyik variáció sem(pl csónakosné Horváth...,Csónakos Gáborné stbstb), de a párom szülei ragaszkodnak a névfelvételhez(ne maradjon meg a leánykori nevem)Szerintetek lehetek Cs. Horváth Tímea?
Szia!
Szerintem a Csónakosné Horváth Tímea jól hangzik. Így a szülők is örülhetnek és neked is megmarad a neved.
Milyen házassági nevet lehet választani?
Talán jobban követhető, ha egy példán levezetve tekintjük át a lehetőséget. Nézzük meg, hogy Kiss Gizella és Szabó István a házasságkötés után milyen nevek közül választhat.
A feleség a házasságkötés után választása szerint:
kizárólag a maga teljes nevét viseli (Kiss Gizella),
a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással (Szabó Istvánné),
a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással, amelyhez a maga teljes nevét hozzákapcsolhatja (Szabó Istvánné Kiss Gizella),
a férje családi nevét viseli a házasságra utaló toldással és ehhez a maga teljes nevét hozzákapcsolja (Szabóné Kiss Gizella), vagy
a férje családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét (Szabó Gizella).
A férj a házasságkötés után:
kizárólag a maga teljes nevét viseli (Szabó István), vagy
a felesége családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét (Kiss István).
A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatják, hozzáfűzve a saját utónevüket (Szabó-Kiss István és Szabó-Kiss Gizella, illetve Kiss-Szabó István és Kiss-Szabó Gizella) .
Lehet választani ezt is. (meg azt is, hogy Horváth Cs. Tímea)
De! elmondom, szerintem mi látszódik ebből és talán az is van a háttérben. Legszívesebben megtartanád a neved és így ímmel-ámmal legyen jó mindenkinek, kapnak egy Cs betűt. Én inkább megtartanám a nevem.
13:36 vagyok
persze még érdekes a válaszadás szempontjából az is, hogy miért nem tetszenek az egyes variációk. PL. nem akarsz túl hosszú nevet, nem akarod, hogy már a nevedből lássák, hogy házas vagy, nem tetszik a férjed neve. (Szerintem tök jó egyébként. Nem túl gyakori és nem értik félre)
A válasz nagyon egyszerű nem tetszik :( és hosszú is.
Szeretnék egyedi nevet vagy tényleg, hogy maradjon a sajátom, csak mindenki azzal zaklat, hogy akkor minek a házasság ha fel sem vállalom a párom nevét.Így gondoltam a Cs.Horváth Tímeára és ez jól is hangzik és aláírni is jól tudnék vele. Köszönöm a válaszokat!Akkor ha lehet ez akkor ez lesz!Köszi!Cupp
Nekem is volt már többféleképpen a nevem... Ha újra elválnék (eszem ágában sincs), biztos, hogy a lánykorit venném megint fel és soha többé nem változtatnék rajta.
Most a férjem vezetéknevét (-né nélkül) és a teljes lánykori nevem hordom. Az egyszerűség kedvéért -meg tetszik is így- pont úgy írom, ahogy te szeretnéd. (Kivéve, ha hivatalos iraton írok alá.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!