Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Megáltoztathatom a nevemet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megáltoztathatom a nevemet erre az esküvő után?

Figyelt kérdés

Horváth Tímeának hívnak a párom Csónakos Gábor.

Nem szimpatikus egyik variáció sem(pl csónakosné Horváth...,Csónakos Gáborné stbstb), de a párom szülei ragaszkodnak a névfelvételhez(ne maradjon meg a leánykori nevem)Szerintetek lehetek Cs. Horváth Tímea?

2009. szept. 8. 13:18
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem a Csónakosné Horváth Tímea jól hangzik. Így a szülők is örülhetnek és neked is megmarad a neved.

2009. szept. 8. 13:21
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Milyen házassági nevet lehet választani?

Talán jobban követhető, ha egy példán levezetve tekintjük át a lehetőséget. Nézzük meg, hogy Kiss Gizella és Szabó István a házasságkötés után milyen nevek közül választhat.

A feleség a házasságkötés után választása szerint:

kizárólag a maga teljes nevét viseli (Kiss Gizella),

a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással (Szabó Istvánné),

a férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással, amelyhez a maga teljes nevét hozzákapcsolhatja (Szabó Istvánné Kiss Gizella),

a férje családi nevét viseli a házasságra utaló toldással és ehhez a maga teljes nevét hozzákapcsolja (Szabóné Kiss Gizella), vagy

a férje családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét (Szabó Gizella).

A férj a házasságkötés után:

kizárólag a maga teljes nevét viseli (Szabó István), vagy

a felesége családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét (Kiss István).

A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatják, hozzáfűzve a saját utónevüket (Szabó-Kiss István és Szabó-Kiss Gizella, illetve Kiss-Szabó István és Kiss-Szabó Gizella) .

2009. szept. 8. 13:31
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem nagyon értem, anyóséknak ez miért fontos, azt viszont tudom, hogy én másfél évtizedig hordtam az exférjem nevét a hosszú formátumban, rengetegszer kellett leírnom, aláírnom így és a kezdeti lelkesedés után már nem nagyon szerettem. Válás után pár évig még megtartottam, mert nem volt pénzem és idegem az összesen kb. 30 féle helyen való bejelentésre, új igazolványok kérésére, de aztán rászántam magam. Most úgy gondolom, ha férjhez mennék, tuti nem venném fel a férjem nevét. És ezt az élettársam is helyesli. Más kérdés, hogy nekem most ez a forma sokkal jobban bejön, mint a házasság.
2009. szept. 8. 13:32
 4/28 anonim ***** válasza:
61%

Lehet választani ezt is. (meg azt is, hogy Horváth Cs. Tímea)

De! elmondom, szerintem mi látszódik ebből és talán az is van a háttérben. Legszívesebben megtartanád a neved és így ímmel-ámmal legyen jó mindenkinek, kapnak egy Cs betűt. Én inkább megtartanám a nevem.

2009. szept. 8. 13:36
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó ötlet így, rövidítve. De már ne is haragudj, de mi a fene köze van az anyósodéknak a te névválasztásodhoz? Ez szerintem rajtad kívűl senkire sem tartozik, a te életed, te neved, neked kell vele együtt élned!
2009. szept. 8. 13:37
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

13:36 vagyok

persze még érdekes a válaszadás szempontjából az is, hogy miért nem tetszenek az egyes variációk. PL. nem akarsz túl hosszú nevet, nem akarod, hogy már a nevedből lássák, hogy házas vagy, nem tetszik a férjed neve. (Szerintem tök jó egyébként. Nem túl gyakori és nem értik félre)

2009. szept. 8. 13:40
 7/28 A kérdező kommentje:

A válasz nagyon egyszerű nem tetszik :( és hosszú is.

Szeretnék egyedi nevet vagy tényleg, hogy maradjon a sajátom, csak mindenki azzal zaklat, hogy akkor minek a házasság ha fel sem vállalom a párom nevét.Így gondoltam a Cs.Horváth Tímeára és ez jól is hangzik és aláírni is jól tudnék vele. Köszönöm a válaszokat!Akkor ha lehet ez akkor ez lesz!Köszi!Cupp

2009. szept. 8. 13:47
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt már többféleképpen a nevem... Ha újra elválnék (eszem ágában sincs), biztos, hogy a lánykorit venném megint fel és soha többé nem változtatnék rajta.

Most a férjem vezetéknevét (-né nélkül) és a teljes lánykori nevem hordom. Az egyszerűség kedvéért -meg tetszik is így- pont úgy írom, ahogy te szeretnéd. (Kivéve, ha hivatalos iraton írok alá.)

2009. szept. 8. 13:47
 9/28 anonim ***** válasza:
75%
13:36-os Cs. Horváth Timea nem lehet
2009. szept. 8. 13:48
 10/28 anonim ***** válasza:
35%
Lehetsz Cs. Horváth Tímea, nekem van olyan ismerősöm, aki ugyanilyen formában változtatta meg a nevét.
2009. szept. 8. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!