Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nekem is viszonylag hosszú a nevem, és a páromnak még hosszabb a vezetékneve, akkor hogyan tudom felvenni a nevét anélkül, hogy az egész egy nagy káosz lenne?
Amikor az emberrel hivatalos helyeken aláíratnak 15 papírt gyors egymásutánban, vagy főiskolai tanárként indexeket ír alá, 250-et akár, az utólag átgondolja a névválasztását:
Hidegkuthy-Szenlászlóbükki Georgina.
S majd az elsős kicsi gyermekük, aki megkapja mindkét szülő nevét, írja a sajátját a vignettára, s sóvárogva nézi Kis Pál osztálytársát.
6-os, itt egyelőre egyedül te harcolsz :) Én feminista vagyok, de fütyülök rá, kinek mi a neve, nekem elég a sajátomról dönteni.
Az aláírásról egyébként annyit, hogy annak nem kell feltétlenül a teljes névnek lennie (ezt ne keverd össze azzal, amikor a teljes nevet kérdezik az adóbevalláson és ilyesmiken, azt úgyis nyomtatott betűvel kell), sokan nem is írnak teljes nevet aláírásban, csak vezetéknevet, vagy monogramot, és a legtöbb embernek totál olvashatatlan egyébként is. Szóval ha Hidegkuti-Szentlászlófalvi Zsuzsanna Erzsébet leszel, akkor is aláírhatod úgy, hogy "H. Szentlászlófalvi Zs." vagy "Hidegkuti", vagy "H. Zs. E."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!