Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha nekem is viszonylag hosszú...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nekem is viszonylag hosszú a nevem, és a páromnak még hosszabb a vezetékneve, akkor hogyan tudom felvenni a nevét anélkül, hogy az egész egy nagy káosz lenne?

Figyelt kérdés
A "né"-s megoldás még jobban meghosszabbítaná, úgyhogy az szerintem nem szerencsés.
2013. jan. 25. 19:20
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
hát igen, igazad van... pedig mi lenne abban ciki...
2013. jan. 25. 19:40
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
Egyébként kérdező, visszaadtad a reményem a női nemben. Legegyszerűbb, ha az ő nevét használod vezetéknévként.
2013. jan. 25. 19:42
 13/22 anonim ***** válasza:
65%

Amikor az emberrel hivatalos helyeken aláíratnak 15 papírt gyors egymásutánban, vagy főiskolai tanárként indexeket ír alá, 250-et akár, az utólag átgondolja a névválasztását:

Hidegkuthy-Szenlászlóbükki Georgina.

S majd az elsős kicsi gyermekük, aki megkapja mindkét szülő nevét, írja a sajátját a vignettára, s sóvárogva nézi Kis Pál osztálytársát.

2013. jan. 25. 19:44
 14/22 A kérdező kommentje:
a gyerekem semmiképp nem kapná meg mind2nk nevét, csak a férjemét. ilyenkor praktikus rövid keresztnevet adni szegénynek :D
2013. jan. 25. 19:47
 15/22 A kérdező kommentje:
sztem a kötőjeles lesz, mert nem akarom elhagyni a saját vezetéknevem. amúgy meg olyan, mintha ő lenne az apám vagy a testvérem :D
2013. jan. 25. 19:49
 16/22 anonim ***** válasza:
75%
Aki 250-szer aláír egy nap, az szignót használ. Ha mindkét nevet akarod, én a kötőjelre szavaznék, de tulajdonképpen ha még hozzáveszed a "-né"-t is, az már nem oszt, nem szoroz rajta. Nem feltétlenül bonyolultabb gyorsan leírni, mint egy kötőjelet. Én azt javaslom, hogy írd le kézzel az esélyes variációkat és barátkozz meg valamelyikkel.
2013. jan. 25. 19:51
 17/22 A kérdező kommentje:
oké, köszönöm! :)
2013. jan. 25. 19:53
 18/22 anonim ***** válasza:
63%

6-os, itt egyelőre egyedül te harcolsz :) Én feminista vagyok, de fütyülök rá, kinek mi a neve, nekem elég a sajátomról dönteni.

Az aláírásról egyébként annyit, hogy annak nem kell feltétlenül a teljes névnek lennie (ezt ne keverd össze azzal, amikor a teljes nevet kérdezik az adóbevalláson és ilyesmiken, azt úgyis nyomtatott betűvel kell), sokan nem is írnak teljes nevet aláírásban, csak vezetéknevet, vagy monogramot, és a legtöbb embernek totál olvashatatlan egyébként is. Szóval ha Hidegkuti-Szentlászlófalvi Zsuzsanna Erzsébet leszel, akkor is aláírhatod úgy, hogy "H. Szentlászlófalvi Zs." vagy "Hidegkuti", vagy "H. Zs. E."

2013. jan. 25. 20:57
 19/22 anonim ***** válasza:
65%
Az első válaszoló második javaslata a legjobb szerintem.
2013. jan. 25. 22:02
 20/22 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, hogy lehet rövidíteni. Lehet itt már mindent! :) Igen, köszönöm, a kötőjeles mellett döntöttem! :)
2013. jan. 26. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!