Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Második házasság. Felelős...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Második házasság. Felelős leszek-e a férjem házasságunk előtt keletkezett tartozásaiért?

Figyelt kérdés

Második házasság előtti vagyoni gondok. Felelőssé tehetnek-e házasságunk előtt keletkezett tartozásokért?

Amennyiben másodszor férjhez megyek, esetlegesen korábbi halálom esetén a gyerekem örökli-e a házasság előtt tulajdonomban lévő lakást, amit a későbbiekben a férjemmel laktunk? A férjem esetleges halála esetén az ismeretségünk előtt keletkezett - jelenleg nem peresített - rendezetlen lakásjogviszonyból (jogcím nélküli lakó) eredő tartozását nekem kell-e kiegyenlítenem? Vagyona nincs, legfeljebb özvegyi nyugdíjat "örökölnék" utána.

2013. jan. 15. 13:01
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Házassági szerződést kell kötni.
2013. jan. 15. 13:07
 2/7 A kérdező kommentje:
A házassági szerződés úgy gondolom, csak a lakás kérdésében nyújt segítséget, azt nem tudom, hogy jogilag kártérítésre kötelezhetnek-e a házasságunk előtti tartozásáért.
2013. jan. 15. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
Beszélj egy ügyvéddel!Amúgy minek akarsz hozzámenni,ha ennyire problémás?
2013. jan. 15. 13:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Az ügyvéd logikus ötlet, csak gondoltam, előzetesen érdeklődöm. Problémásnak meg nem mondanám, ez a helyzet jórészt önhibáján kívűl keletkezett, egyéb szépséghibája pedig nincs :D
2013. jan. 15. 14:01
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

Mi pont ezért nem házasodunk össze. Az apasági nyilatkozat bőven elég. Sztem. semmi szükség egy papírra is.

Amugy egy ügyvédet kérdezz!!

2013. jan. 15. 14:09
 6/7 anonim ***** válasza:
81%

Házasság előtti dolgok nem válnak közös tulajdonná. Sem a vagyon, sem a tartozás. Emiatt nem kell aggódnod.

A lakásodat a gyereked örökli, a férjednek haszonélvezete lehet rajta, ha ott lakik.

Semmi olyan anyagi dolgáért nem felelsz, ami a házasság előtt keletkezett, és ő se a tiedért.

2013. jan. 15. 21:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ :) , megnyugtató így.
2013. jan. 16. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!