Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ezüst karikagyűrűt szeretnénk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezüst karikagyűrűt szeretnénk, de anyósom nagyon problémázik rajta. Szerinte arany kell, mert az alap egy házasságkötéskor. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén, hogy az ára és a kinézete is jobban tetszik. Ha aranyból csináltatnánk, akkor tuti, hogy fehéraranyból. Ezüstből olyan gyönyörűek vannak kb 20 ezer ft-ért/pár (mintás, köves stb.), s ha ugyan azt szeretném aranyból akkor az minimum 100-120e ft/pár, ha nem több. Mi azt a pénzt inkább egy klassz kis nászútba fektetnénk be. Illetve a párom a munkája miatt nem is hordhatná a gyűrűjét, nekem pedig sokkal jobban állnak az ezüst színű ékszerek.

Anyósom nem érti meg, szinte hisztérikusan veszekszik velem, hogy "normális" gyűrűt kell venni (ami aranyból van) és kész.

Most tényleg ennyire normálatlan dolog az ezüst karikagyűrű? Nem inkább az kéne, hogy számítson, ami mögötte van, nem pedig az anyaga??

2013. jan. 10. 12:13
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Mi is ezüst gyűrűt veszünk, mert utálom az aranyat. Mi viszont nem mondjuk el a családnak sem, hogy összeházasodunk, így beleszólni sem tudnak! Ez a kettőnk dolga, nem is hívunk meg senkit. :)
2013. jan. 10. 16:10
 32/38 A kérdező kommentje:

"Próbáltam én is hol kedvesebben, hol durvábban, de nem hatott rájuk. Max. megsértődtek, pár hétig mosolyszünet volt és kezdték előröl, mint ha misem történt volna. Na az ilyen típusú emberekkel fölösleges veszekedni, meg időt pazarolni arra, hogy megértesd vele, nem vagy óvodás, el tudod dönteni, hogy mit akarsz."

Köszönöm a sok választ. Idéztem az egyik válaszolótól. Na, totál ilyen az anyósom. Igazatok van, de tényleg! Sajnos mindenben össze kéne vesznem anyósommal. Az a baj, hogy már sokszor lejátszottuk ezt. Sokszor megmondtam neki, volt, hogy durvábban. Akkor harag volt, és sértődés..de hosszú távon változás nem.

Ez elkeserítő, és egy idő után belefásodik az ember. A párom már szinte alig kommunikál az anyukájával. pont ezért. Tök ciki, mikor egy anya a felnőtt fiának az életét próbálja irányítani!! A párom rengetegszer veszett össze anyujával..voltak nagyon ronda veszekedések is, amik szintén nem hatottak, csak ideig óráig. Végül odáig fajultak a dolgok, h minden egyes személyes, vagy telefonos beszélgetésük során összevesztek ilyen dolgok miatt.

Legutóbb a konyhabútorunkon volt a vita. El is magyaráztuk neki, h nekünk ez tetszik és kész. Anyósom még sírt is, mert neki annyira nem tetszett. értitek? Ő nem az az ember, aki nehéz eset, de normális, így meg lehet vele beszélni dolgokat. Ő az a típus, aki korlátolt, és mindenki életét irányítani akarja. Nem lehet lekaparni, levakarni, se szépen, se csúnyán, csak jó messzire költözni tőle. Sajnos ezt kell, hogy mondjam..és ez évek tapasztalata.

Egyébként a gyűrű ez lenne:

[link]

2013. jan. 10. 17:33
 33/38 anonim ***** válasza:

Ne törődj az anyósoddal, mond neki azt hogy fehérarany!

Úgyis egyformán néz ki az ezüt meg a fehérarany meg se tudja különböztetni!

A gyűrű csoda szép!

Sok boldogságot! :)

2013. jan. 10. 18:47
 34/38 anonim ***** válasza:

aztaaa!!! ezt tényleg marha szép gyűrű! :) ha 20 rugó, akkor meg szinte ingyen van :)

nekünk 30 volt a kettő, szintén ezüst, teljesen egyedi. szerencsére nálunk anyukák elég modern felfogásúak, túlvannak már egy-egy házasságon mindketten. ők már ezer éve belátták, h a gyűrű a legkisebb kérdés az egészben. ami nekünk tetszik, az lesz. akkor tudták meg, h milyen, mikor kész lett, és megmutattuk.

nekik az a legfontosabb, h mi jól meglegyünk, boldogság, békesség legyen, szeressük egymást.

anyósod meg egy olyan típus, akinek mindennel baja van, sztem leginkább veled. élvezi, ha kötözködhet, azt remélve, h ezzel balhét szít köztetek, ő meg dörzsölgetheti a tenyerét, azt várva, h szétmenjetek.

ne adjátok meg neki ezt az örömet. mondjátok teljes lelki nyugalommal, h ezüst, igen, nekünk ez tetszik, majd vegyen magának olyat, ami meg neki tetszik.

2013. jan. 10. 19:04
 35/38 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok oda az ilyen gyűrűkért, nekem a hagyományos sima sárgaarany karikagyűrű a favorit, de ez tényleg gyönyörű! Ráadásul ennyiért... Sok boldogságot hozzá! :)

Azon gondolkoztatok már, hogy ha elkezd hisztizni, akkor fogod magad és leteszed a telefont? Igazából az a szerencséd, hogy láthatóan a párod is unja ezt és igen valószínűtlen, hogy anyós bármikor is befurakodjon közétek. Ha meg baba lesz, akkor méginkább ezt fogja csinálni, én megmondanám neki, hogy akkor láthatja az unokáját ha befogja. Valószínű nem fog összejönni elsőre, ezért simán faképnél hagynám ha ezt csinálja. Egy idő után csak rájön majd, hogy akkor láthatja az unokáját ha befogja. Komolyan annyira nehéz elhinni, hogy vannak ennyire cöskönyös emberek, hihetetlen. Az emberi hülyeség határtalan.

2013. jan. 11. 09:52
 36/38 A kérdező kommentje:

Igen, valószínűleg így fogok tenni, ha baba lesz. Sajnálom, h anyósom ilyen, pedig nagyon segítőkész nő. Tudom, h nem akarna ő nekünk rosszat, nem erről van szó. A legjobb szó tényleg a korlátolt rá, mert azt hiszi, h a dolgok csakis úgy mehetnek jól, ahogy Ő elképzelni. Egy levest csak úgy lehet igazán finomra csinálni, ahogy Ő szokta. Csakis úgy lehet intézni hivatalos ügyeket, ahogy Ő csinálja.. értitek. Korlátolt, mert nem érti azt, hogy emberek annyi féleképpen élik az életüket, ahányan vannak, és érdekes mód az is lehet ugyan olyan jó. Ő ezt nem hiszi.. mondogatja.. h ahány ház annyi szokás, de nem hisz benne.

A fő probléma ez vele. Van egy kialakult kép a fejében, hogy egy tisztességes nő miként éli az életét, mik a kötelességei.. stb stb. és ahhoz nagyon szigorúan tartja magát, s ha lát valakit, aki nem úgy él, akkor arátlanul szóvá teszi, és kioktatja. Főleg, ha családtagról van szó.

Soha nem fogja megérteni, h nem csak úgy lehet élni, ahogy Ő látja jónak, ebben biztos vagyok, tehát a szép szó itt nem segít. :) Szóval, az tuti, h lesz egy jó pár "meccsünk" anyóssal, aminek már előre látom a végét, és már előre unom, dehát látjátok, Ő nem unja meg soha :)

2013. jan. 11. 10:18
 37/38 anonim ***** válasza:

Kérdező, amit írsz, az a legborzalmasabb kombó, a "pokolba vezető jóakarat"... na ehhez képest még a nyilt rosszindulat is sokkal jobb, mert azt az ember alapban lekezeli, itt meg tűr, tűr "mert csak jót akar", és közben elvész a saját élete, a saját szándéka...

Szóval fel kell vállalni ezeket a konfliktusokat, nincs más út.

2013. jan. 11. 10:29
 38/38 anonim ***** válasza:
A pároddal egyetértésben magyarázzátok meg neki, hogy ez a ti dolgotok.Még a házasságkötés előtt állítsátok le! Ha már most kéretlen kritikát osztogat, vitázik, és utálatoskodik, akkor lesz ez még rosszabb is. Csak annyira szóljon bele az életedbe amennyire te engeded.
2013. jan. 11. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!