Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői fényképezkedés: A ceremónia előtt vagy után?
Ha jól emlékszem, az összes esküvőn, amin voltam, a ceremónia után és a lagzi előtt volt a fotózás. A násznép addig iszogatott a lagzi helyszínén. Esetleg még olyan fordult elő, hogy a polgári és a templomi szertartás között, de akkor kicsit elveszettek voltak az emberek.
Persze, ez nem a csoportképekre vonatkozik :D
Én fotós vagyok, és eddig az esetek döntő többségében az esküvő előtt volt a fotózás.
Ha egész napos esküvő (úgy értem, hogy már 7-kor sminkelik a menyasszonyt) akkor délelőtt belefér egy 2-3 órás fotózás, és ekkor még a vendégek sincsenek magukra hagyva.
Egyszer volt, hogy a szertartás után fotózkodtunk, de az egy kis létszámú esküvő volt (kb. 10-12 fő), és összesen kb 30-40 perc volt a szabadtéri fotózás. Más az, ha a szülők és a tesók várnak, és más az, amikor egy egész vendégsereg.
Persze ha rövidre szeretnétek fogni a kinti fotózást, akkor nincs jelentősége, de ha egy rendes sorozatot szeretnétek, szerintem arra érdemes rászánni 2-3 órát, és érdemes az esküvő elé tenni, hogy ne kelljen a vendégek miatt kapkodni. :)
Köszönöm a választ!
Az eredeti tervben az volt, hogy a ceremónia után fotózkodunk, de kicsit utána olvasgattam és elbizonytalanodtam. Lehet, hogy először inkább a fotózást kellene beiktatni, csak utána a ceremóniát.
Esküvő előtt volt 2 nappal,így elmehettünk különböző helyszinekre is és műterembe is,4 órán át fotózkodtunk.
Persze igy kétszer smink,kétszer frizura,de így volt jó,lefárasztott nagyon a fényképezkedés.
Esküvőn már csak a csoportképek készültek és a helyszini képek.
Az a baj, hogy akár a szertartások elé, akár közé, akár utána fotózkodtok, az viszi az időt! Rengeteget! És addig a násznép várakozik, unatkozik.
Mi a családi fotókon kívül kb. 30-40 percig voltunk távol a násznéptől és az is sok volt!
A nagy fotózásunk utánna Hétfőn volt! Akkor viszont ráment az egész napunk! De így volt tökéletes!
Amint látom, eléggé megoszlanak a vélemények. :)
A másik napon való fényképezkedésnél szerintem nem csak a plusz smink, frizura, csokor, stb. miatt merülnek fel plusz költégek, de nyilván a fotós is többet kér, ha két napon is kell dolgoznia. Egyébként nem rossz ötlet, nagyon sok előnye van.
Először a ceremónia utánra szerettük volna tenni a fényképezkedést, miután átkísértük a vendégeket a vacsora helyszínére. Biztosan nem unatkoztak volna azalatt a 2 óra alatt, de most úgy döntöttünk, hogy valószínűleg az kevésbé zavarná a vendégsereget, ha a ceremónia előtt ejtenénk meg a fényképezkedést. És mire a vendégek összegyűlnének a gyülekező helyén, addigra mi is befejeznénk a "kreatív fotózás" időigényesebb részét. Természetesen a családdal, tanukkal a ceremónia után készítenénk még néhány képet, plusz néháyn csoportképet. Egyenlőre nekem most ez a verzió tűnik a legjobbnak, de szívesen várom még a tapasztalatokat, véleményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!