Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarorszagon lehet csak templomi eskuvot rendezni vagy kotelezo a polgari szertartas is?
- 1Az eredeti kérdés
Magyarorszagon lehet csak templomi eskuvot rendezni vagy kotelezo a polgari szertartas is?
Válasz;
Ha katolikus házasságkötést terveztek, akkor teljesen mindegy, hogy volt, vagy lesz polgári házasságkötés is.A kánonjog (katolikus házasságjog) nem foglalkozik a polgári házasságkötéssel.Évfolyamtársam egyházi házasságot kötött, polgárit nem, és nem is áll szándékában.
Mivel az állam és az egyház szétválasztása megtörtént, ez teljesen rendjén is van így.
2.Vannak olyan országok, ahol a katolikus pap egyben anyakönyvvezető is (pl. Nagy-Britannia, Írország, Lengyelország stb)Magyarországon nem ez a helyzet.
3. Magyarországon az állam nem ismeri el - úgy mint pl a fent említett országokban - az egyházi házasságkötést érvényes polgári házasságnak.Vélelmezem, hogy élettársi kapcsolatnak minősül.
"Szerinted ezen valtoztani fognak a kozel jovoben?"
A Fidesz kormány idején felvetödött, hogy a brit(ír,lengyel stb. )gyakorlathoz hasonlóan,ne kelljen kétszer elvégezni a házasságkötést, de visszajött az íMSZP-SZDSZ kormány, és a terv meghiúsult.
- Majd 2010-ben meglátjuk mi lesz.
UI.
Én úgy értettem, hogy engem kérdeztél.
Nem vagyok azonos a ma 21:19-es válaszolóval!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!