Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságkötés tanú nélkül?
Ja, és valószínűleg félreértette a lepontozó a válaszomat, mert nem úgy értettem, hogy nem lehet bárki a tanú, csak az egyik tanú a menyasszony részére, a másik pedig a vőlegény részére kell, hogy "tanúskodjon".
De a többi még attól pontos volt és nem félreérthető.
Én úgy veszem észre, hogy ezt is a hely válogatja, mint ahogy azt is, hogy hol mennyibe kerül (van ahogy ingyen van csak az aláírás, máshol meg fizetni kell érte, függetlenül attól, hogy mit ír a jogszabály...)
Ezt találtam jogszabályban: 26. § Házassági tanú lehet minden nagykorú és cselekvőképes személy. A házassági tanúkról a házasulók gondoskodnak.
Szerintem a legegyszerűbb, ha a kérdező felhívja, és megkérdezi, hogy kérhet-e tanút a hivatalból.
Mi is a 10. évfordulónkon házasodtunk, azt mondták tanúk mindenképpen kellenek, de ha nem tudunk keríteni, akkor két ott dolgozó szívesen bevállalja. Hívd fel a Hivatalt, hogy nálatok mi a szitu... ha ők nem vállalják, akkor szomszéd, munkatárs... valaki csak akad.
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!