Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt illik manapság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt illik manapság nászajándékba adni?

Figyelt kérdés

Jövő héten megyünk a párommal esküvőre s felmerült a kérdés, hogy mennyi legyen a borítékban! Mi ketten megyünk+a fia!

És a mennyecsketáncnál mennyit zsokás fejenként?

2009. aug. 8. 10:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Általában 10000-et szoktak adni fejenként, de tényleg annyit kell, amennyit a pénztárca enged. Nekem az olyan bunkóság, amikor valaki pénzt is kér ajándékba, meg a menyecsketánc is pénzes. Akkor vagy az egyik, vagy a másik.
2009. aug. 8. 18:34
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ők nem kértek pénzt ajándékba, csak általábban azt szoktunk adni, mert így mondjuk nem lesz nekik egy 25. porszívójuk:)!

Erre Győr és környékén, pedig szokás a mennyasszonytánc! Még nem is hallottam olyat, hogy pénz nélküli mennyasszonytánc!

Milyen kicsi ország, s mégis mennyi szokás!!!:)

2009. aug. 8. 21:11
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem az ajándék 30 tánc 5 nagyon megfelelő.
2009. aug. 9. 01:59
 14/18 anonim ***** válasza:

Én is Győr környéki vagyok :)

Sopronban voltunk 2 hónapja esküvőn, 20.000,-Ft-ot adtunk nászajándékba, menyecsketáncba szerintem 1-2.000,-Ft elég. Persze ez mind pénztárcafüggő, és hogy mennyire közeli rokon, illetve "csak" ismerős, barát a pár.

2009. aug. 9. 19:04
 15/18 anonim válasza:
Én úgy tudom (és a mi családunkban ez a szokás), hogy minimum a vacsora árát illik visszaadni! Azaz nászajándék kb 10 000/fő + menyasszonytánc 5000/fő. :)
2009. aug. 10. 09:10
 16/18 A kérdező kommentje:
Az utolsónak: igen ezt én is úgy tudom, hogy a vacsi árát illik megadni!
2009. aug. 10. 11:29
 17/18 anonim válasza:

A 12:02-est és párját én is szívesen láttam volna a lakodalmunkban, mi átlagban 15-20ezer forintot kaptunk áprilisban (volt aki 5000 Ft-ot rakott a borítékba, volt aki 30.000-t, de ez volt a ritkább). Mi 10000 ft-ot fizettünk fejenként a vacsoráért és még egy buszt is fizettünk, mert 20 km-re volt a várostól a hely(igaz, az csak 18 ezer volt).

Megérte, akár mennyi pénz is gyűlt össze! nagyon jól éreztük magunkat és januárra várjuk a babánkat (esküvő után egy héttel fogant)

2009. aug. 13. 19:20
 18/18 A kérdező kommentje:

Az utolsónak: gratulálok a babához! :)

Én is kismama vagyok, mi novemberre várjuk a babát!

Sok boldogságot, és Boldog Bababavárást Nektek!

2009. aug. 16. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!