Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha megkérdezik, illik elmondani, hogy mennyibe került az esküvő és mennyi pénzt/ajándékot kaptunk?
Szerintem ez a te döntésed. Ha meg akarod mondani, mondd meg, ha nem, diplomatikusan mondd el, hogy ez magánügy. Ezt el kell fogadniuk, nem parasztság ilyet mondani.
Én a magam részéről nagy közeli embernek (olyan családtagnak, akivel jó a kapcsolatom, legjobb barátnőmnek) megmondanám, többi embernek meg:
-ajándékkérdésben azt mondanám, hogy "nagyjából visszajött az esküvő ára", és ennyi. Olyan embernek nem kell tudnia erről, akit nem érzek közel magamhoz.
-esküvő ára pedig, ha vki esküvőtervezés miatt kérdezi, akkor apránként megmondanám, hogy ez meg ez ennyibe került... egyébként nem.
Én ha olyan ember kérdezte, akinek semmi köze hozzá csak azt mondtam a költségeket illetően, hogy sokba, de egy idő után (vagy x össze után, ami nálunk 1,5 millió ft volt) már nem számoltuk... Egyébként tényleg így is volt, mert nem akartam magam bosszantani, hogy mennyivel többe került, mint terveztük :)
A kapott pénz esetében pedig azt mondtam, hogy nagyjából fedezték a költségeinket (mert mi finanszíroztuk a párommal az esküvőnket). Nem gazdagodtunk meg belőle, vagy hogy a nászutunkat ki tudtuk belőle fizetni...
Attól, hogy nem illik megkérdezni, még sokan megkérdezték, akiken csodálkoztam...
De barátok, család estében, ha olyan a viszony, nálunk úgyis kihozta a szó egy beszélgetésnél, nem kérdezték...
Utolsó
Jobb biztosra menni ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!