Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha megkérdezik, illik elmondan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha megkérdezik, illik elmondani, hogy mennyibe került az esküvő és mennyi pénzt/ajándékot kaptunk?

Figyelt kérdés
2012. szept. 8. 13:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a te döntésed. Ha meg akarod mondani, mondd meg, ha nem, diplomatikusan mondd el, hogy ez magánügy. Ezt el kell fogadniuk, nem parasztság ilyet mondani.

Én a magam részéről nagy közeli embernek (olyan családtagnak, akivel jó a kapcsolatom, legjobb barátnőmnek) megmondanám, többi embernek meg:

-ajándékkérdésben azt mondanám, hogy "nagyjából visszajött az esküvő ára", és ennyi. Olyan embernek nem kell tudnia erről, akit nem érzek közel magamhoz.

-esküvő ára pedig, ha vki esküvőtervezés miatt kérdezi, akkor apránként megmondanám, hogy ez meg ez ennyibe került... egyébként nem.

2012. szept. 13. 12:37
 12/17 anonim válasza:

Én ha olyan ember kérdezte, akinek semmi köze hozzá csak azt mondtam a költségeket illetően, hogy sokba, de egy idő után (vagy x össze után, ami nálunk 1,5 millió ft volt) már nem számoltuk... Egyébként tényleg így is volt, mert nem akartam magam bosszantani, hogy mennyivel többe került, mint terveztük :)

A kapott pénz esetében pedig azt mondtam, hogy nagyjából fedezték a költségeinket (mert mi finanszíroztuk a párommal az esküvőnket). Nem gazdagodtunk meg belőle, vagy hogy a nászutunkat ki tudtuk belőle fizetni...

Attól, hogy nem illik megkérdezni, még sokan megkérdezték, akiken csodálkoztam...

De barátok, család estében, ha olyan a viszony, nálunk úgyis kihozta a szó egy beszélgetésnél, nem kérdezték...

2012. szept. 14. 11:56
 13/17 anonim ***** válasza:
Erre a kérdésre egy válasz-kérdés létezik: "Mi az, te adó-ellenőr vagy?"
2012. szept. 14. 20:35
 14/17 anonim válasza:
Nem illik megkérdezni,de ha megteszik,akkor lazán elmondhatod,hagy csámcsogjon rajta :) Egyre nagyon figyelj oda,méghozzá arra,ha bejelentitek mennyi volt a menyasszonytánc összege,véletlenül se legyen bekapcsolva kamera.Ugyanis az APEH legújabb kitalálása,hogy azt a pénzt is megadóztatják.Ez egy apehos esküvőjén történt állítólag.Nem engedte,hogy menjen a kamera,mikor bemondták mennyit szedtek össze.
2012. szept. 17. 13:16
 15/17 facsont válasza:
NEM! Punktum.
2012. szept. 21. 18:24
 16/17 anonim válasza:
A nászajándék nem adóköteles, és a menyasszonytáncban összeszedett pénz is nászajándék természetesen!! Úgyhogy ez a "kamera-kikapcsolósdi" csak városi legenda lehet maximum!!!
2012. szept. 22. 20:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Utolsó

Jobb biztosra menni ;-)

2012. szept. 23. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!