Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az esküvő után mért "kell"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvő után mért "kell" egyböl gyereket szülni?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok,3 éve élek párkapcsolatban(a párom 26),már többször szóba került az eljegyzés(nagyon örülnék neki:)

ha lenne pénzünk,már holnap hozzámennék,annyira szeretem.de gyereket nem akarok szülni 30 éves korom elött.(nem csak anyagi okok miatt)

nagyon gáz ez a hozzáállás?van köztetek olyan,aki fiatalon szült úgy,hogy elötte nem tudta elképzelni h anya legyen?

2009. júl. 20. 22:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%
Abban teljesen egyet értek veled, hogy amíg nem érzed úgy, hogy itt az ideje a gyerek vállalásnak addig ne szülj. Abban is igazad van, hogy nem árt, ha előtte egy ideig kettesben él egy pár. Viszont élhetsz te 10 évig is együtt a pároddal nyugalomban, boldogságban, attól még nem készültetek fel arra, amivel egy gyerek jár, az éjszakai sírásra stb. Ilyenkor is ugyan úgy besokalhat egy férfi, sőt lehet, hogy nehezebb feladni neki a megszokott, kényelmes életét. A 10 év alatt könnyen hozzászokik ahhoz, hogy neked csak ő létezik, azt csináltok és akkor amit csak akartok. Több olyan házasságot láttam már, ami pont ezért ment tönkre. Egy házasságra nincs tuti recept, néha lehet tartósabb egy olyan is ahol esetleg a gyerek miatt ugrottak fejest ebbe az egészbe. Annak idején én se terveztem fiatalon gyereket (sőt egyáltalán nem terveztem), de becsúszott (amit ma már nem bánok). Házasságról még akkor sem akartam hallani, aztán miután megszületett a gyerek csak összeházasodtunk. Rengeteg veszekedés volt köztünk akkor, viszont mivel még viszonylag friss kapcsolat volt, sokkal elnézőbbek, elvakultabbak voltunk egymással, így átvészeltük azt a nehezebb időszakot. Mindketten tök fiatalok vagyunk (én 28, férjem 27) és van egy nagy gyerekünk (9 éves). Lassan újra élhetünk, nem éreztük soha, hogy teher a gyerek, vagy hogy kimaradtunk bármiből. Nem azon járt az eszünk, hogy mikor kinek passzoljuk le (ahogy itt írta egy hozzászóló, hogy a fiatal anyukáknak csak a buli fontos), de természetesen, ha anyukám felajánlotta, hogy vigyáz rá nem volt ellene kifogásom. Gyerek mellett jártunk főiskolára, dolgoztunk, összeszedtünk egy lakásra valót. Nem érzem, hogy bármiből kimaradtam volna. Természetesen nem azt mondom, hogy így jó, ahogy én csináltam, de nem biztos, hogy rossz anya az aki fiatalon szül (mert egyre inkább azt tapasztalom, hogy sokak szemében csak az a házasság tartós ami 20-on évesen köttetik, és csak az jó anya, aki 30 felett szül).
2009. júl. 21. 09:23
 12/18 anonim ***** válasza:
70%
Ez nyilván attól is függ, ki hány évesen házasodik. Akik mondjuk a 20-as éveik végén, 30-as elején, azoknál azért már 1-2 éven belül bele kell kalkulálni a babát. És nem azért, mert házas, és kell, hanem mert benne vannak a korban. Mi most fogunk összeházasodni, én 26 múltam, és 28 éves korom körül szeretnék szülni. Mivel kettő gyereket szeretnénk, az elsőt mindenképpen 30 előtt szeretném megszülni. De nem azért, mert házasok leszünk, és akkor rögtön kell a gyerek, hanem mert én így érzem, hogy akkor nekem kell.
2009. júl. 21. 10:39
 13/18 anonim ***** válasza:

NEm olvastam a válaszokat, de ha most mész egyetemre, akkor szerintem ne is házasodjatok még. Ez csak egy vélemény.

Mi 7 év együttlét után házasodtunk és utána is évek teltek el, mire gyereket akartunk. 32 voltam az első gyereknél, 35 a másik kettőnél.

2009. júl. 21. 11:43
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

23 évesen mentem férjhez és úgy gondoltam, amjd 30 évesen szülök. Addig szedtem a fogamzásgátlót. Aztán abbahagytam és a baba csak nem akart jönni. Kiderült, a gyógyszer teljesen tönkrette a hormonjaimat. Nincs peteérésem, nem képződik megfelelő sárgatest, stb.stb. Most 34 éves vagyok. Évek óta orvostól orvosig járok és minden vágyam az, hogy terhes lehessek.

Mai eszemmel és tapasztalatommal inkább 23 évesen szültem volna ahelyett, hogy szedem a fogamzásgátlót.

Úgyhogy ilyen is van és erre is kell gondolni, amikor azt mondja valaki, én majd 30-35 éves koromban fogok szülni. Lehet, akkor már nem lesz rá lehetősége.

2009. júl. 21. 18:42
 15/18 anonim ***** válasza:
22:51-nak üzenem!Én 19 évesen lettem anya,nem terveztük a babát,de örültünk neki!A párommal 5 éve vagyunk együtt,nagyon szeretjük egymást és jól kijövünk egymással.Az nem igaz,hogy egy 20 éves lepasszolja a gyereket(van akinél így van),de én nagyon sokat foglalkozok vele és nagyon szeret engem.Én már bőven kiszórakoztam magam,egy évben egyszer megyünk el szórakozni.Nyaralni is együtt megyünk a gyerekkel.A legtöbb barátnőm 20-21 évesen lett anya és mindegyik rajong a gyerekéért.Igaz a szüleimmel lakunk,de legalább mindent meg tudunk venni magunknak és nyaralás is minden évben van.Örülök,hogy nem kell fizetni lakáskölcsönt.Úgyhogy légyszives ne ítéld el a fiatal anyukákat!!!!!!!Köszi!
2009. júl. 25. 06:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Előző vagyok.Még annyit,hogy tök jó lesz,hogy 40 évesen már egy 21 éves felnőtt lányom lesz.Nem pedig 40 évesen egy 5-6 éves ovis gyerekem!Fiatal anyuka leszek.
2009. júl. 25. 06:57
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem nagyon jól gondolod, és egyáltalán nem gáz a hozzáállásod.

Valóban ráérsz még mindennel.

Én 16 éves korom óta vagyok a férjemmel, de csak 2 éve (akkor voltam 26) volt az esküvőnk. Pontosan azért, mert először szerettünk volna megteremteni mindent (a lehetőségekhez képest), nem a szőlők nyakán lakni, és oda szülni gyereket. Nem bántam meg, hogy vártunk eddig a gyerekvállalással sem. Nekünk nagyon jó volt, hogy csak KETTEN éltük pár évig a saját kis életünket.

Nem hiszem, hogy aki fiatalon szül, az rosszabb anya lenne, de sajnos van nálunk is a családban, aki 18-20 évesen szülte az első babáját és látom, hogy ők mi mindenből kimaradtak... Persze, lehet menni egy gyerek mellett is szórakozni stb, de az már nem ugyanaz.

Szerintem tégy belátásod szerint, és hidd el, nem KELL egyből gyereket szülni! :)

2009. júl. 25. 18:16
 18/18 anonim ***** válasza:

Arra is gondolj ebbe a fene nagy emancipációba, hogy 30 évesen már kritikusabb első gyereket a világra hozni, sőőt, abba is bele kell gondolni, hogy már nem tágulsz úgy, és nem csak a saját, de a gyereked életét is veszélyeztetheted!

Nagyim 29 évesen szült, és 2 napig vajúdott, minek után megszületett az apám-császárral, mert már nem volt szívhangja a gyereknek. Nos, ez mind azért volt, mert nagyim is igy állt a dolgokhoz, mint Te, és nem tágult,ahogyan egy 24-25 éves tágul.

De a Te életet, a Te tested, mindenki úgy teszi tönkre magát, ahogyan akarja. Csak egy jó tanács volt.

2009. júl. 27. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!