Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Római katolikus egyházi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Római katolikus egyházi esküvő után lehet református esküvő?

Figyelt kérdés
Páromnak volt már egy római katolikus esküvője (ő római katolikus vallású is), de szeretnénk újra egyházi esküvőt. Én református vagyok, és úgy hallottam, hogy a református egyház megáldja az esküvőt ebben az esetben is. Az esküvő jövő tavasszal lesz, tehát a párom egyházi esküvőjének esetleges érvénytelenítésére már nincs elég időnk.
2012. aug. 7. 15:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az előzőhöz:

1. Ez most is teljesen nyilvános információ, a Magyarországi Református Egyház nem egy titokban működő szervezet, csak információ sokszor elferdítve áramlik.

2. Sem a Magyarországi Református Egyház, sem egyik történelmi felekezet sem kizárólag saját tagjai körében végez szertartásokat, vagyis református esküvője lehet egy református-más felekezetű vegyes párnak, sőt két nem református embernek is. Ezt szintén az információk tisztázása céljából írtam le - tehát ahhoz, hogy valakinek református esküvője legyen, nem kell "áttérnie református hitre".

Az előző ref lp.

2012. aug. 27. 19:06
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A :) jel viccet jelent elnezest nem akartam senkit megbantani csak viccnek szantam. Sajnos egyre tobb olyan fiatal par van akik a templomi eskuvot csak azert akarjak mert szeeep ezert fanyar viccem a vallas valtasrol.
2012. aug. 28. 21:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Ok, nincs harag, én sem okoskodásnak szántam a második bejegyzésem, de sokan nem tudják egyébként, h hogy működik a dolog. Nem bántottál meg, és nem volt bántó a hozzászólásod :))))))))))))))))))))))))))

A ref lp

2012. aug. 28. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.