Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minek kell vőfély? Nem fura, hogy egy vadidegen rendezkedik az esküvőn?
Sokszor olvasok vőfélyes kérdéseket. Nekem valahogy olyan fura lenne, ha egy vadidegen igyekezne hangulatba hozni olyan embereket, akiket nem is ismer. Meg hogy ott rendezkedjen nekem, poénkodjon.
Tervezzük az esküvőt, felmerült ez a kérdés, de én irtózom tőle. Azért nélküle is le lehet vezényelni egy esküvőt, ugye? Mármint én feleslegesnek tartom, hogy valaki verseket szavaljon meg kapacitálja az embereket bulizni. Ha jó a hangulat úgyis mennek, ha meg nem, kötve hiszem hogy egy idegen megoldja.
Csatlakozom azokhoz, akik azon a véleményen vannak, hogy nem kötelező, de jó ha van.
Ha valakit meghívsz az esküvődre, akkor Ő szeretné magát jól érezni, szórakozni, és nem azzal foglalkozni, hogy a násznépet összeszedje, irányítsa. A szolgáltatók pedig sok esetben nem is nagyon tűrik el, ha valaki a násznépből dirigál nekik, egy vőfélytől/ceremóniamestertől pedig elfogadják, hiszen egy jó vőfély/Cm. megírja az esküvő forgatókönyvét, amit az összes szolgáltatónak ki tudtok osztani, és az alapján gördülékenyen mehet végig a lagzi.
Természetesen fontos, hogy jó vőfélyt/Cm-t találjatok, és azokból kevés van, hamar le is foglalják őket.
Aki még szóba jöhet az esküvő napján, és egyre elterjedtebb már hazánkban is, nem csak Amerikában, az az esküvőszervező. Igaz, Ő nem szokta a násznépet játékokkal bombázni, és a vacsorát felkonferálni, de a háttérben igazgat, és a násznépet terelgeti a szertartások és a vacsora ideje alatt. Neki segíthet, akár egy zenekar vagy egy esküvői DJ. is, aki a vőfély/Cm szerepét valamelyest fel tudja venni.
Amúgy sokan nincsenek tisztában a vőfély és ceremóniamester, illetve a kettő közötti emberkével, akit én csak városi vőfélynek nevezek. ez is probléma lehet a döntésnél.
üdvözlettel,
Venczák Anna Viktória
esküvőszervező
Én voltam több olyan esküvőn is, ahol nem volt vőfély, borzasztóan hiányzott. Az egyiken többen lemaradtunk a csoport képről, mert senki nem mondta, hogy a templomnál lesz, és szakadt az eső. Mi gyorsan gratuláltunk, és beültünk az autóba és mentünk az étteremhez. A másik esküvőnél pl. szertartás után mentek el a pár fényképezkedni, és elég hirtelen eltűntek, senki nem tudta, hogy mi hova menjen, és az étterembe is legalább valami hangulatot csinált volna, míg a párra várunk.
A mi esküvőnkön volt, és mindenki imádta, hozzá teszem az ország egyik legprofibb vőfélye. De én úgy gondolom 140 embernél (mi annyian voltunk) kell, aki irányítja a "népet". Ha vőfélyt nem szeretnétek, mert ti nem szeretitek, akkor is (szerintem) kérjetek meg valakit, aki tudatja a vendégekkel, mikor mi a program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!