Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan tudnak a mai ifjú...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnak a mai ifjú házasok elindulni az életben?

Figyelt kérdés

Tippeket, ötleteket szeretnék kapni, ki hogyan jutott át a kezdeti nehézségeken. Konkrétan az összeköltözés, közös lakás, közös élettér kialakítására gondolok. Hogyan oldható ez meg a mai világban? Hogyan merjek kevés pénzből családot alapítani? Manapság már semmi sem biztos, nincs biztos állás, nincs szülői támogatás.

Olyan hétköznapi megoldásokat keresek, amiken Ti is el tudtatok indulni a nagybetűsben... segítsetek nekem is! :)

2009. júl. 14. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Először is találj magadnak olyan társat, akiben megbizol, ami már 1 nehéz lépcső.

Aztán, ha nincs lakásotok, házatok, ahol csak Ti ketten vagyok, menjetek albérletbe, mert bármelyik szülőnél laktok, bele fognak szólni az életetekbe.

A szülőktől való különélés vagy összehoz benneteket, vagy szétmarja a szerelmi idilt.

A többi rajtatok múlik, hogy lesz-e saját lakásotok, ingóság, gyerek, stb.

2009. júl. 14. 23:57
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

Én albérletbe soha nem mentem volna, és a gyerekemet sem engedném.

Ez a biztos útja annak, hogy soha nem legyen semmitek.

Inkább várjatok még egy évet, spóroljatok és vegyetek akár egy 1 szobás lakást. Ha azt törleszted, akkor a sajátodat fizeted, az albérlet kidobott pénz, amellett soha nem fogsz tudni venni egy lakást.

Később majd eladjátok és vesztek egy nagyobbat.

2009. júl. 15. 07:27
 3/7 anonim ***** válasza:
63%
A szüleim az esküvő után 1 szobában kezdték munkásszálláson, aztán szép lassan tovább jutottak önállóan, szülői segítség nélkül, dolgoztak. Ma ez sokkal nehezebb, mert kapásból tisztességes munkát találni is nehezebb, mint akkor. De ha van párod, van munkátok, akkor igazán nem okozhat problémát.
2009. júl. 15. 07:33
 4/7 anonim ***** válasza:
64%

Szia! Szerintem az jó kiindulópont, ha van melyik szülőnél lakni, én sok évig laktam együtt akkori férjemmel és mostani férjemmel is anyunál, volt 2 külön szoba és egy fürdő, nem volt semmi gondunk, tiszteletben tartottuk egymás dolgait, max annyi, hogy este 10 után már nem főzhettem, mert a konyha volt középen, ő meg aludt, de ezt szerintem nem volt gond. Szerintem az albérlet pénzkidobás, de persze van helyzet, amikor csak azt lehet, illetve ha nem jön annyira jól ki az ember a szüleivel. Biztos valóban nincs semmi, ezért érdemes előre végiggondolni, mi a keresett állás/tudás a piacon, ami azért pár évig nyújt valamit, tanulni, továbbképezni magad folyamatosan, mert ami ma menő, az 3 év múlva nem biztos, hogy az lesz. Arra szerintem kár várni, hogy valakinek van egy szakmája, de arra nincs kereslet, akkor mikor lesz, és sokan csak puffognak magukban, hogy de ők tanultak, miért nem tudnak megélni. Ilyenkor tovább kell lépni, olyan munkát keresni, amire van kereslet, akár takaritani, szomszédasszonyom rongyosra keresi magát, pedig "csak" takarit! Szóval szerintem rugalmasnak kell lenni. Érdemes a lakástakarékossági dolgokba is beszállni, hogy legyen induló tőkétek adott esetben majd, nekünk nem volt, nagyon nehezen vettünk lakást, szocpol-ra, de abból most meg ki tudja, mi lesz, arra ne számitsatok. A lakástakarék szerintem nem annyira drága, utána meg egy összegben kapsz annyi pénzt, amiből esetleg fel tudsz venni egy lakáshitelt. Saját pénzből csak durván jól fizető munkákból fog menni, ismerőseim elmentek pár évre hajóra dolgozni (felszolgálni, gyerekvigyázni), vagy éppen pultosnak itthon Pesten (tanári diplomával!), mert abból tudtak annyi pénzt összeszedni, hogy indulónak jó legyen. Normál munkával normál fizetésből nagyon kell spórolnotok, hogy mondjuk egy kis telket tudjatok venni, és aztán még épitkezni éveken keresztül, szerintem lehetetlen. Aztán olyan is van, aki eltartási szerződést köt idősebbekkel, akinek nincs családja, ellátják a nénit/bácsit, ott ugye meg lehet örökölni a pénzt, de ez elég nehéz, egyrészt, mert olyan morbid valakinek a halálára várni, másrészt, mert komoly felelősség egy idős embert szépen ellátni.

Nekünk eddig mázlink volt párommal, miután anyutól elköltöztünk mi keresünk annyit, hogy teljen a 160e-es (!!!) felemelt lakásrészletre, első gyerekre, de jó kérdés, meddig lehet ezt birni, főleg, hogy a bankok egyoldalúan módositottak mindent (90e-es részletekkel vettük fel a hitelt...). Ja és nem tudom, mi a foglalkozásod, szakmád, de nekem eddig a nyelvek sokat segitettek, jobb állást tudtam kapni, mivel tudok folyékonyan angolul és normál szinten franciául, manapság az angol már minimum. A lényeg, hogy ne add fel, gondolkozz "rugalmasan" :) Sok sikert!

2009. júl. 15. 07:39
 5/7 anonim válasza:
73%

27 éves vagyok,5 hónapja édesanya,van egy párom,aki 31 éves.Még nem vagyunk házasok.Jelenleg a szüleimnél lakunk,mert nincs más lehetőségünk.Már 8(!) albérleten vagyunk túl.Mikor lett volna lehetőségünk hitelt felvenni,azt mondtuk várjunk még,hát kár volt.Annyi pénzt költöttünk el albérletre,amiből már egy fél kecó meglenne.Igaz még nem volt meg a fiúnk, nagyon éltünk,ez alatt azt értem,hogy inkább szórakozásra költöttük a pénzt,minthogy félre rakjuk,sajnos nem vagyunk azok a spórolósak.

Ne kövesd el azokat a hibákat amiket én:

1. Ne menj albérletbe.Jó buli,de nagyon nem éri meg.

2. Amint lehetőséged van rá vegyél házat,lakást,még ha egy lyuk is,de legalább a te lyukad! :D

3. Ne várd a jobb lehetőségeket,nekem nem jött,pedig 10 évet szántam rá...és számtalan majdnem jó lehetőséget szalasztottam el.

4. Ne vállalj addig gyereket még nincs saját házad. (nem mintha rossz lenne itt anyáméknál,de én nem így képzeltem el a jövőmet...)

Most,megint csak várunk,hogy lejárjon a kocsi hitel,akkor talán marad a havi büdzséből lakás hitelre is,mivel másképp nem megy.Szóval, tavasszal lehet sikerül vennünk valamit hármunknak,10 hosszú év után...

2009. júl. 15. 08:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia

mi ahogy én elvégeztem a sulit és lett egy fizetésem (azóta már jobb helyen is dolgozom jobb fizuért), na de akkor mi neki indultunk, és tudtuk hogy együtt akarunk lenni (már 5 éve voltunk együtt, illetve sok időt töltöttünk együtt anyukájánál, hétvégét, vagy ha ő nyaralt kettesben, de odaköltözni nem költöztem, az nem ment volna...)így aztán épp volt jónak tűnő hitel, utána jártunk... és felvettük, most már két éve élünk a házban, még sok mindent kell felújítani, a hitelek miatt (házé, tetőre és ablakcserék hitele, autó hitel nincs, egy Ladánk van) lassan halad az újítás, de lakható.

És igen, sajnos ma semmi nem biztos, főleg munkahely dolog, ettől én is féltem, de sajnos másképp soha nem lehet tovább lépni, ha szorult helyzet lesz meg fogjuk oldani, mert meg kell oldanunk és szeretjük egymást meg is fogjut tudni oldani, akkor megyek söpörni az utcát akármi, de megoldjuk. Eddig nem volt gond.

Mi tudtuk azt is, hogy szülőnél nem akartunk élni, tudtuk mivel jár a generációs különbség, az anyagiak rendezése, no és a gyereket én semmikép nem akartam egyik szülőhöz sem.

Én is azt mondom, hogy albi kidobott pénz, max pár hónapra mennék albiba ha még ki szeretnétek egymást próbálni közösen lakva ha előtte ezt kicsit nem tudjátok gyakarolni, ez nekünk kimaradt, de szerencsére nem bántam meg, mi azért előtte elég sok hétvégét eltöltöttünk anyujánál ahol anyukájához is kellett alkalmazkodni, nem csak egymáshoz.

Szóval ha biztosnak érzed a kapcsolatot,és van viszonylag megfelelő melóhelyetek vágjatok bele, keressetek jó lehetőséget, figyeljetek, esetleg aki ért a banki dolgokhoz tanácsot kérni, fontos hogy picit számolgassatok, hogy azért kicsi esélye legyen annak, hogy rossz esetben nem tudtok fizetni. Sajnos ma már hitel nélkül nem megy, ha valaki nem olyan szülői háttérbe születik, vagy valahogy nem keres oly sokat, hogy tudott annyit spórolni. Nekünk segítenek a szülők ami tudnak és úgy mond elvárható: néha ott ebédelünk, vagy a ház munkálatokban és akkor nem kell szakembert fizetni, ill anyukámék termesztenek és onnan a konyhára zöldségeket, ezt-azt, ill. volt hogy ha megszoroltunk hozzájuk fordulhattunk, de persze kölcsönbe (pl jövő hónapban vissza is adjuk).

Babát úgy tervezzük, mikor épp lejár 1-2 hitel, kb addigra érkezzen. Remélem összejön majd :-)

Mindezt nézve mi még nem vagyunk házasok, elég sokáig eszünbe sem jutott, egyszerűen jó együtt. De Minden nőnek álma szép esküvő,a fogadalom, és hát azért nem utolsó szempont hogy így rendezett az anyagi oldal is, de valószínűleg nem lesz rá pénz csak ha a szülők nem támogatják majd amennyire tudják, akkor szolid körülmények között is de meg fogunk esküdni tán még baba előtt, hisz mire várjunk, esküvőre úgy sem lesz több pénzünk.

sok sikert

2009. júl. 15. 08:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Jo a kerdes!

Parommal masfel eve vagyunk egyutt es ebben az evben tervezzuk a polgarit es jovore a templomit.

mindketten 28 evesek vagyunk, jelenleg angliaban elunk es dolgozunk-tanulunk.

parom szakacskent dolgozik, hivatasa mehesz, jomagam gyogypedagogusi allasban dolgozom.

mindkettonk tisztaban van azzal, hogy nem konnyu a mai vilagban nekiindulni a fioatal hazasoknak.

magyarorszagon szeretnenk letelepedni ( parom erdelyi)es o szeretne meheszkedni , en meg a szakmaban elhelyezkedni amihez most tanulok egy uj modszert amit szeretnek hazavinni.

nekem van fundamenta lakaskasszam amit 2 eve nyitottam, edesanyam fizeti havi 10e FT, amikor hazamegyek akkor meg en megadom neki.

EZ nagyon jo mert laksra ill felujitasra is koltheted es allami finanszirozassal jar-az allambacsi fizet neked bizonyos osszeg utan mivel hogy takarekoskodsz a sajat hazadra.

ez az egyik.

masik hogy mivel angliaban dolgozunk, igy tudunk felrerakni bar itt is meg kell elni, es 1 evre lekotottunk egy folyoszamlat minkettonknek amire 8%kamat jon, kiszamolva a jovo ev vegen plusz a findamentaval, otthon elindulhatunk, s megteremthetjuk sajat otthonunkat.

gyermek majd ezutanm, meg raerunk, de mindkettonk szuloje egyedulallo anya igy magunka szamithatunk, de a csalad is sokat segit.

parom ketkezi ember igy nagyon sok mindent meg tud majd csinalni a hazepitesen, igy talan ezert sem kell fizetni.

nos, azt hiszem mi igy indulunk neki a kozos eletnek....

remelem segitettem, vagy ha csak tapasztalatot adtam, , hogy mi hogyan csinaljuk....

2009. júl. 17. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!