Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit tennétek? Anyós meghívott egy számomra ismeretlen családot az esküvőre.
Egy egyetemi barátnője és a családja, összesen 4 felnőtt ember. Beszéltük az ülésrendet, akkor mondta hogy beszélgettek róla és olyan ciki volt, mit tehetett volna? Nem tudom a teljes nevét, sem a telefonszámát, anyós nem hajlandó megadni.
Vőlegényem külföldön van a hétvégéig, telefonon nem tudott hatni rá.
Fel tudnék robbanni....
Ti mit tennétek a helyemben?
Azonnal hívtam a páromat, ő kiosztotta anyóst, aztán én is, de nem használt. Azzal is megfenyegettem, hogy az ő családjukból "teszek ki" valakiket, hogy a hívatlan vendégeknek legyen hely, de persze tudja hogy a párom miatt úgysem teszem meg.
Mi fizetjük a teljes esküvőt.
Párom ad haza neki havonta pénzt, még ezzel talán tudunk hatni rá, de párom még nem mondott erre semmit.
Mármint az utolsó mondatot úgy értem, hogy ebből levonjuk a pluszköltséget.
Már ott tartok, hogy kiveszek egy nap szabadságot és belopakodok hozzá, hogy megtudjam a nő nevét, hátha FB-on megtalálom.
A negyedik válaszoló vagyok.
Már bocsánat, de anyósod viselkedése szörnyen gyerekes. Értem én, hogy neki is kínos lenne visszamondani a négy főt, de könyörgöm, ő cseszte el! A Ti esküvőtök, a Ti döntésetek, hogy kit hívtok meg. Bizonyos szempontok szerint anyósod is csak egy vendég, főleg hogy Ti álltok mindent, és Ő bele sem száll. Igazán észhez térhetne! Jól tettétek, hogy kiosztottátok, a pénzes témájú ráhatást - csúnyán mondva fenyegetést - is alkalmazhatjátok bátran, ha ennyire értetlen az anyuka. Remélem, hogy észbe kap, és rájön, hogy a Ti pénzeteket nincs joga beosztani, sem a döntéseiteket felülbírálni.
Anyós kicsit pofátlan. Mondjuk ez a +4 felnőtt sem lehet valami észlény, mert én csak akkor mennék el esküvőre, ha kapnék névre szóló meghívót, vagy a pár valamelyik tagja személyesen meghívna.
Mondd meg anyósnak, hogy mindenféleképpen ő fog égni, itt nincs mit tenni. Vagy megjelennek nem várt vendégként, vagy ő mondja el, hogy hülye volt, vagy te mondod el nekik, hogy anyós hülye. Ciki vagy nem, legalább gerince legyen.
Még nem küldtük ki a meghívókat.
Anyósom nagy lagziról álmodozik, nem tudja elfogadni hogy nem olyan lesz.
Még a hétvégén párommal együtt megpróbáljuk meggyőzni, ha nem akkor marad a betörés vagy a fenyegetés :-(
Ne hagyjátok magatokat.
Különben is, ha még a nevét sem tudjátok, akkor meg minek jönne?
Nincs betörés és fenyegtés, hanem közölni kell egynesen és tisztán a saját akaratotokat és pont. Anyós pedig úgy hisztikél, ahogy akar. Ha már most hagyod, hogy cirkuszoljon, kavarjon, égessen, szétcsessze az esküvőt, előre idegesítsen, akaratharcot vívhasson veeled, akkor mi lesz később?
A leendő férjed nagyon jól tette, hogy kiállt melleted. Ez egy jó pont, kezdésnek nem rossz.
Mondd meg, hogy ez és ez lesz ott az esküvŐDÖN, a vőlegényeddel ezt és ezt döntöttétek. KETTEN. Pont. Te leszel a középpont, és a férjed, nem pedig az anyja. Állj szépen a sarkadra és ne keress kifogást! Ha az ember az akaratáért síkra száll, akkor nem lehet mindenáron másoknak megfelelni akaró jókislány. Ha pedig jókislány akarsz lenni, aki "jajcsakmegnesértsem anyukát- mert-mitgondolmajdrólam", akkor ne panaszkodj!
basszus, annyira gázak az ilyen anyósok. Akkor ne adjon haza párod 1-2 hónapig, vagy többet ne, aztán meglátjuk, mit szól anyuka. Külső szemmel én is azt mondom, hogy ne csinálj nekik helyet, égjen anyós feje. ha úgysem ismered őket, ne legyen miatta lelkiismeret furdalásod. Megmondanám anyósnak, hogy ha majd neki lesz megint, akkorát szervez, amekkorát akar. Bár valóban nem az a négy ember tehet róla.
Basszus, de utálom az ilyet, de kiosztanám így ismeretlenül is.
Ismerős szitu....
Annak idején mi fizettük az esküvőt. Kicsi Balaton-parti étterem, 25 fő volt meghívva. Anyós előállt egy listával(!!), hogy XYZ barátnőket meg AKARJA hívni. Mondtam, hogy sajnálom, egyrészt nem ismerem őket, másrészt nincs rá keret. Sőt. Közöltem, hogy ő is, mint a saját szüleim is, vendég lesz. Ez a mi esküvőnk, mi bulink, mi költségünk. Az jöhet, aki meghívunk. Egy álló hétig állt a bál. Végül a vőlegényem közölte, hogy neki sem kötelező ott lenni, ha nem akar...
Ez hatott.
Igaza van az előttem szólóknak, ne engedj. Pokol lesz az életed, ha mindig hagyod magad. Most az esküvő, jövőre meg majd a lakberendezés, utána a gyerekek.
Hidd el, ezt nem akarod.
Ha te nem akarsz durván konfrontálódni, akkor próbáld rávenni a párod, hogy segítsen. Ha jól értem, megteszi ezt egyébként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!