Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan szokás átadni a párnak az esküvőn a pénzt?
Párom barátja megházasodik, ketten megyünk a lagzika, 30ezer Ft-ot tudunk adni. Ha lesz menyasszonytánc(vidéki esküvő, szerintem lesz), akkor úgy gondoltunk 10 a tánckor 20 pedig ugye egyéb formában. Na de hogyan? Most pakoljuk borítékba és ajándéktáskába, úgy adjuk át vagy csak boríték? Mindenhogyan olyan hülyén jön ki a dolog. Kell rá nevet írni vagy nem?
Hogyan szokás ez? Pénzfát meg pénzekkel kötött csokrot nem szeretnénk, nekem ízléstelen.
Itt leírnak egy pár ötletet.
Nem túl magamutogató, ajándékba dugni a pénzt? Mármint gondolom jobbára úgyis mindenki tudja, hogy mi van benne.
Ti hogyan csináltátok?
Illetve ezt mikor szokás megejteni? Van ajándékozós félóra vagy pl asztalra szokták gyűjteni?
Sosem voltam még felnőttként esküvőn sajnos.
Több lehetőség is van, de hát ahány ház, annyi szokás, én is többfélével találkoztam. Bármelyikről legyen is szó, mindenképp a képeslap + boríték a legelegánsabb. Tehát:
1. Egyben a menyasszonytáncos bödönbe.
2. Vacsora után, amikor a pár, vagy valamelyik tagja épp nincs lefoglalva, sok boldogságot kívánva.
3. Van olyan, ahol valamelyik keresztszülő gyűjti össze, ebben az esetben vagy a párnak, vagy a keresztszülőnek kell odaadni.
4. Én annak idején olyat is kaptam, hogy egy szép dobozban tollhegy tésztákba volt csavarva kisebb címletekben, hogy legyen mit számolgatni. A tészták kb. felében nem pénz volt, hanem szép szerelmes idézetek, házassági útravalók. Nekem ez nagyon tetszett.
Egyébként a név ráírása nem udvariatlan, vagy ízléstelen, több okból is hasznos. Egyfelől a párnak az esküvőt követő időszakban illik megköszönnie az ajándékot. Ha nem tudja, kitől kapta, nem tudja, kinek kell megköszönni. Másfelől ha később a pár megy el az ajándékozó esküvőjére, illik legalább annyit adni ajándékba, amennyit ő kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!