Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A páromnak már volt egy házassága. Akkor nekem már semmiképpen nem lehet vele templomi esküvőm, igaz? Ez engem nagyon bánt, mert nekem mindennél nagyobb álmom.
Figyelt kérdés
2012. jún. 25. 09:40
31/32 anonim válasza:
Lehet templomi esküvőtök, csak el kell válni ott is felénk 10 ezer forintba kerül ez és mehet a következő templomi.
De Pap függő a dolog, nem mindegyik intézi ilyen könnyen el.
32/32 anonim válasza:
Kedves kérdező!
A katolikus rendet nem ismerem, a Magyarországi Református Egyházban a templomi esküvő egyetlen jogi feltétele (mivel a templomi esküvő a mi egyházunk rendjében nem házasságkötés, hanem a házasságkötés megáldása), hogy világi hatóságok előtt mindkét fél házasságkötésre képes, azaz egyedülálló, vagy özvegy, vagy elvált legyen. Tehát amennyiben a párod az előző házassága (polgárilag!) felbontásra került, református esküvő minden további nélkül lehetséges. Ja, és lefizetés nélkül is :) (Ld előző hozzászólások...)
Sok boldogságot:
egy református lelkipásztor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!