Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A páromnak már volt egy házassága. Akkor nekem már semmiképpen nem lehet vele templomi esküvőm, igaz? Ez engem nagyon bánt, mert nekem mindennél nagyobb álmom.
Ugyanez volt a helyzet az egyik rokonunknál. Ők úgy oldották meg, hogy evangelista esküvőjük lesz. Ott nem kötözködtek :-)
Katolikus nem lehetett volna és református sem.
És akkor át kell keresztelkedni? Vagy hogyan működik ez?
Mindketten katolikusok vagyunk.
Tudom hogy ez most csúnya dolog amit írok, de a papot is lefizetném, ha meg lehetne oldani... :)
Ha volt templomi esküvő, akkor még egyszer nem lehet. Anyósom ugyanígy volt, azóta is emlegeti hogy mennyire bántja, pedig azóta elváltak :-(
Marad a polgári, azt is lehet nagyon romantikusra, meghatóra szervezni.
Több lehetőség is van.
1. Ha az első katolikus volt, de gyermektelen volt a házasság, felbontható. Hosszú, de járható út: katolikus esküvő.
2. Református vagy evangélikus esküvő. Lehet, de ne titkoljatok semmit a lelkész előtt. A rugalmas összead, a konzervatív nem.
Az egyházak között is van verseny:-)
A felekezet valóban kérdéses, reformátusoknál lehet válni.
Katolikus házasság csak egyszer lehetséges, viszont olyan van (manapság egyre több), hogy érvénytelenítik a házasságot, vagyis kimondják, hogy nem volt érvényes valamilyen okból az első esküvő. Viszont ez egy jogi procedúra, ami esetenként évekig is elhúzódhat, és a végkimenetele két esélyes, vagyis vagy érvénytelenítik, vagy nem. És persze nyomós okok kellenek hozzá. Pl. kiderül, hogy valamelyikük nem akart sosem gyereket, csak elhallgatta, vagy mások kényszerítették őket a házasságra (pl. szülői nyomás), vagy egyéb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!