Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő után ti hazavittétek a kifizetett de megmaradt ételt?
Most voltunk egy esküvőn és utána szólt a barátnőm hogy maradt sok kaja, hoznak át nekünk.
Nálatok hogy volt?










Egyik ismerősömnek étterme van, ők is mindig visznek haza az esküvői maradékból. Az összetunkolt kaját meg 150Ft/kg áron kutyakajának el lehet vinni.
Amúgy meg tényleg haza lehet vinni, sőt, kell is. Emlékszem, bátyám esküvőjén 2 hétig azt ettük, a maradék üdítő meg 1 hónapig kitartott.





"Hidd csak el, tudom.....szóval ne sértegess "normális vagy?" felkiáltással senkit, amikor nem neked van igazad és tájékozatlan vagy túl naiv vagy egy témában azokhoz képest, akiknek több a rálátásuk!"
Több éve vagyok éttermi pincér, de soha senkitől nem loptunk volna a kollegákkal. Biztos vannak ilyenek, amiket írsz de mi reggel megvesszük a kaját, meg benn is azt eszünk amit akarunk. Nem gondolod, hogy egy adag töltött káposztán fog múlni a becsületünk? Meg pluszba az étteremé is...
Sokszor van, hogy megkínálnak minket az teljesen más.
Ja és a berúgás. Az mindennapos amikor dolgozunk, nemcsak esküvőn. Sok hülye vendéget elviselni. Mondjuk Te is ebbe a kibírhatatlan típusba tartoznál valószínűleg. Lop a köcsög pincér, a konyháslány nadrágjában meg ott lapul 3 pogácsa...
Igazad van, remek rálátásod van csak nem az olyan éttermekre, ahol a vendégeknek elégedetten kell távozniuk. Ha egyáltalán szoktál járni.










"Sok hülye vendéget elviselni. Mondjuk Te is ebbe a kibírhatatlan típusba tartoznál valószínűleg."
Ezt meg nem értem.....le merem írni amit LÁTTAM és TAPASZTALTAM a pincérek nagy részétől, és te már gyanúsítgatsz....az orrom előtt történtek dolgok, amikkel nem büszkelkednék ha pincér lennék. Minden szakmának megvan az alja, igen, láttam belőlük eleget. Ha te nem ilyen vagy,okés, de te meg szerintem az a tipikus "fennhordom az orrom" felszolgáló vagy.....aki lenézi a vendégeket, akik révén a fizetését kapja.....ezért tán ezt nem kéne.










Félig bocsánatot kérek Tőled, mert itt a gyak-on éltem ki a panaszaimat, de kezdjük ott, hogy Te vádoltál meg azzal, hogy naív vagyok és semmi rálátásom sincs a dolgokra. Ezenfelül elismerem, hogy okos vagy, mert igazad van, hogy a szakma nagyrésze tulajdonosnak képzeli magát, (azért mert én is pincér vagyok nekem is van egy pubom), de itt nagyobb gondok vannak. Nem akarlak ezzel fárasztani, írtad, hogy a családodban vannak egységek. Ha régóta űzitek, tudhatjátok, hogy ezek a 2éves pincéres végzettséggel rendelkező kis majmok mit meg nem engednek maguknak. 40 perccel később jönnek be dolgozni, nem tudnak bort ajánlani, csak a zabáláson jár az eszük stb. Ha ilyen helyre tévedtél, ahol Ők szolgálnak ki nincs is min csodálkozni. Biztos lopnak meg belezabálnak más kajájába.
Naív vagyok és nem értek a vendéglátáshoz! Még mindig nem akarlak megsérteni, de "aki lenézi a vendégeket, akik révén a fizetését kapja.....ezért tán ezt nem kéne."
Egy kis megvilágítást engedj meg, bár hangsúlyozom nem értek hozzá! Nagyon sok helyen, (pl. ahol én is vagyok) havi 20000-40000 fizetést kapunk, papíron persze minimálbér és a borravaló amiből élünk. Hálistennek nem panaszkodhatok, mert elég híres az éttermünk, és leginkább mérnökök, orvosok, normálisabb celebek járnak hozzánk. Ó és hidd el Én melóban a legutolsó vizet kérő cigánygyerekkel is udvarias vagyok, csak kicsit sok heti 4-5 napot mosolygok vendégekre akármilyen fárasztóak és szabadnapon felléptem erre a vacakra, erre a legelső komment az volt, hogy mindenki lop.
Megsérteni nem akartalak, rengeteg paraszt van a szakmában.










Mi sajnos nem vihetjük majd haza a megmaradt kaját, mert a Trófeában lesz, ahol mindenki annyit eszik, iszik, amennyit bir, de haza nem vihet egy falatot sem. De legalább olcsó hely.
Off: Aki pedig azt írta, hogy a pincéreknek muszáj inni, mert nehéz elviselni a sok "idióta vendéget", csak halkan megsúgom, hogy más munkakör is van, ahol sok idióta embert kell elviselni, mégsem megengedett az, hogy berúgjon a munkahelyén ezen okból.





Háháhááá, ez vicces, Kedves 13-as válaszoló!
"Ja és a berúgás. Az mindennapos amikor dolgozunk, nemcsak esküvőn. Sok hülye vendéget elviselni." - ezt írtad.
Én banki szektorban dolgozom. Csúnya lenne, ha minden reggel úgy ülnék ki és fogadnám az ügyfeleket, hogy lehúztam már egy-két felest (vagy esetleg a nap folyamán tenném ezt meg), mert olyan sok az értetlen ügyfél. Azért nem hiszem ,hogy ennek így kéne működnie. És akkor ennyit arról, hogy elégedetten távozzanak Tőletek a vendégek...
Kedves Kérdező, a megmaradt ételt a legtöbb helyen haza lehet vinni. És nem étterem, hanem EMBER függő, hogy akik rendezik az esküvőt, esetleg felajánlják, hogy egy-egy adagot a pincérek és szakácsok is elvigyenek. (Mi így tettünk, mert nagyon sok maradt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!