Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért kötelező esküvőre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kötelező esküvőre magassarkút felvenni?

Figyelt kérdés

Nálunk egy napon lesz a fotózás, polgári, református, katolikus és a lagzi. Lehetetlennek találom, hogy találjak egy olyan magassarkút, amiben kibírom reggeltől másnap hajnalig.

A ruhakölcsönzőben viszont azt mondták, hogy tönkreteszem és elszakítom a ruhát, ha magassarkúhoz van igazítva, aztán átveszek egy laposat. Ezért gondoltam, hogy leszek startból laposban, úgysem olyan magas a párom, ha magasat veszek egyformák vagyunk. De mindenki hőbörög rajta(anyum, anyósom, barátnők), hogy milyen az már, ha lapos talpú cipőt veszek, nem elegáns, stb. Hozzá teszem, úgyse nagyon látszika ruha alatt, max annyiban, hogy elég aléacsony vagyok nélküle(162 cm)

Szerintetek tényleg annyira borzasztó lenne, ha egy szép, elegáns csipke balerinában lennék?

2012. jún. 9. 19:00
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Az olyan nagyon pici sarkú nem tetszik eygáltalán. Meg annak mi értelme lenne, attól nem tűnnék magasabbnak. Vagy a teljesen lapos, vagy 8 cm feletti.

De mondom azt mondta a kölcsönzés csaj, hogy tönkreteszem a ruhát, ha lecserélem a cipőt. Mert eredetileg úgy gondoltam, hogy a fotózáson meg a polgárin magasba, aztán ha nem bírom átveszem. De akkor a földön fogom húzni a ruhát.

2012. jún. 9. 19:31
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem balerinacipőm volt, pedig nem is volt lagzink. A ruhám egyenes volt, egyszerű, jól mutatott mellette az egyszerű cipőm.
2012. jún. 9. 19:32
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm esküvőjén a nyáron úgy volt az egész, h a fotózásra felvette a magassarkút, meg addig, amíg elsétáltunk az esketésre, de hazafelé már átvette. Hozatott velem kis ajándéktasakba 1 pár csinos kis cipellőt és onnan kezdve rá se nézett a magassarkújára. És senki nem adta rá, h márpedig így nem vagy elegáns... Amúgy se látszik a hosszú szoknya alatt...
2012. jún. 9. 19:34
 14/26 anonim ***** válasza:
82%

Kötelező? Illendő? Ezen most jót röhögtem.

Szerintem átmeneti megoldás, alacsonyabb (4-5cm) sarok, de magasabb talpú cipő. Az magas is és nem is.

2012. jún. 9. 19:36
 15/26 anonim ***** válasza:
82%

Na most akkor te magasnak akarsz tűnni? A "vagy 8 cm vagy síklapos" elég bizarr gondolkodásra vall, és semmiben sem különbözik az akaratoskodó rokonságod gondolkodásától. Miért nem jó a kétcentis? Miért nem jó a négycentis? Leírtam - gondold át.

Ha átgondoltad és mégis a síklapos vagy a nyaktörő helyett hajlandó vagy kompromisszumra is, akkor javaslom, hogy igazíttasd a ruhádat a két- vagy négycentis sarokhoz és nem kell többet kínlódni az egésszel.

Sok boldogságot! :)

2012. jún. 9. 19:37
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ne hallgass senkire!!!! Hidd el a kényelem a legfontosabb ezen a szép napon! Én balerinát vettem, mert nem bírom a magassarkút hordani. És még ennek ellenére is a templomi szertartás után, átvettem a tavaly nyárára vásárolt kis krémszínű sarumat (kb 1,5 cmes sarokkal)mert mivel a új balerinában fájt a lábam. És igen kilátszott olykor a ruha alól amikor fel kellett emelnem a táncnál de kit érdekel!!!!!?? :)

Sok boldogságot Nektek!

2012. jún. 9. 20:45
 17/26 anonim ***** válasza:

Nekem 4 cm magas cipőm lesz, mert balerinában nem olyan szép a tartásom. Ha van egy kis sarka a cipőnek, szebben tartom a hátam és a vállam, és a fenekem is megemeli. Ennél magasabb sarkúban kikészülne a lábam és attól én is.

De amúgy miért kell megvitatni anyóssal meg rokonokkal, hogy milyen cipőd lesz? Nem kell velük vitázni, mondd, h úgy lesz, ahogy mondják, aztán a nagy napra meg balerinát veszel fel. Én senkinek nem mondtam semmit a részletekről.

2012. jún. 9. 21:06
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Annak idején mindent a párom és én fizettünk. Ennek volt egy hatalmas előnye: egyik szülő sem szólhatott bele semmibe. Ők csak vendégként voltak jelen. A ruhámat a férjemmel együtt választottuk ki, a frizurát a fodrásszal, a cipő az én dolgom volt. A vendégek azok voltak, akiket mi akartunk ott látni.

Egyetlen szülő vagy barátnő sem látott semmit ezekből, úgyhogy nem volt alkalmuk hőbörögni.

2012. jún. 9. 21:16
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerek én sem olyan "szabályt", ami szerint kötelező esküvőre magassarkút viselni.
2012. jún. 9. 22:10
 20/26 anonim ***** válasza:
láttam már pár laposcipős menyasszonyt, összeadták mindegyiket a vőlegénnyel, senkit nem seprűztek ki a templomból :) életemben nem volt rajtam magas sarkú, én se venném fel az esküvőmre.
2012. jún. 10. 04:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!