Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek egy ilyen esküvőről?
A helyzet az, hogy a szüleim évekkel ezelőtt elváltak, azóta nem is találkoztak, nagyon rossz a kapcsolat közöttük. Mi a párommal 8 éve vagyunk együtt, augusztus végén pedig érkezik a kisfiunk is. Szeretnénk összeházasodni. Csak polgárira gondoltunk, és arra, hogy a családi konfliktusok miatt a szertartás után nem lenne semmilyen összejövetel, vacsora. Kéttanúsat nem tudnám megtenni a szüleimmel, mert nekem mindkettővel jó a viszonyom. Én egy fehér hosszú nyári ruhában lennék, pl. 1 szál kálával, semmi flanc. A rokonoknak is elmondanám, hogy nem akarom végigidegeskedni 7 hónapos terhesen a "kötelező" vacsorát, akinek van kedve jöjjön el a házasságkötőbe és nézzen meg.
Várom a kritikát!

Szerintem teljesen rendben van.
A miénk kéttanús polgári lesz, még a szülők sem lesznek ott (majd a templomin igen, de azt több okból is később tartjuk).
23/N

Hát ha az egész csak idegeskedés lenne, akkor én hagynám az egészet. A gyerek nem fogja elkérni a házassági papírotokat.
Persze ha mindenképpen akarjátok, akkor legyen.
Nálunk abból lenne a botrány, ha úgy lenne házasságkötés, hogy még egy otthoni vendéglátás sem lenne utána.

Egyetértek veletek 100%-osan.
A jó házasságnak nem feltétele a nagy felhajtás, söt a legtöbb esetben a nagy lakodalom csak arra jó, hogy bizonygassák másoknak, hogy mennyire boldogok, utána meg rövidesen válnak.

5. szóval, akinek viszonylag nagy esküvője van, rövidesen elválik, akinek meg kicsi, azok együtt maradnak? Honnan szedted ezt a fantasztikus statisztikát? Vagy csak dől belőled az irigység?
KÉrdezőnek: ha ti így érzitek jónak, hát legyen, de hidd el, egy bulis esküvőnél jobb nincsen. Nem muszáj terhesen házasodni, lehet akkor is, ha már meg van a pici. Meg attól, hogy szüleid nincsenek jóban (hidd el, az enyémek sem, sőt, nálunk még tetézi is a helyzetet egy nevelőanya), még nem kell magatokat és mindenki mást megfosztani egy összejöveteltől.
A házasságban nem a papír a lényeg, hanem a nap, mikor összekötöttétek az életeteket. ÉS ilyen csak egyszer van jó esetben az életben, jól gondold meg, hogy hogyan rendezed meg.

Szerintem ez jó ötlet....
és egy kis videó, ha még nem láttátok volna:
Esküvőről szól, érdemes megnézni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!