Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg a nővéremnek, hogy nem szeretnék a koszorúslánya lenni?
Mondd meg neki - kedvesen - hogy egész egyszerűen nem tudod fedezni a ruha költségeit. Mivel ő a nővéred, ezt muszáj megértenie!
Vagy pedig - ha esetleg több koszorúslány lesz, és nem egyen ruhája lesz mindenkinek - akkor egy már meglévő szép, elegáns ruhában is lehetnél koszorúslány.
Vagy épp kedvesebben, mint ahogy az első írta.
Bár az is más kérdés, hogy nem szeretnél koszorúslány lenni, vagy nem tudsz, mert nincs pénzed ruhára? A két téma nem ugyanaz.
Ha az előbbi, akkor elmondod neki, hogy nem és miért nem.
Ha az utóbbi akkor pedig elmondod, hogy nagyon szívesen lennél, de sajnos nem tudsz magadnak ruhát venni, mert nincs rá pénzed, így nem tudod vállalni.
Nem akarsz koszorúslány lenni, vagy nem tudod kifizetni a ruhát?
Ha nem szeretnél koszorúslány lenni, próbálj utalni arra hogy ez nem neked való, vagy szívesebben lennél vendég
Ha meg nem tudod állni a költségeket, akkor egyszerűen mond meg neki hogy ez neked drága, nem tudod kifizetni. Biztos meg fogja érteni, jobb esetben még be is segít egy kis pénzel ;)
Amúgy úgy tudom, az a szokás, hogy felesbe intézik a koszorúslányokkal a ruhát.
Én 3 hónap múlva megyek férjhez, két legjobb bnőm lesz a koszorúslányom. Megbeszéltük előre, hogy:
1) vagy én veszem az anyagot, és ők varratják a ruhát(így kb 50-50%)
2) vagy ha egyből találunk rucit, akkor felesben intézzük el.
A 2-es verzió jött létre, találtunk 2 egyforma, csinos kis ruhát nekik. 11E volt darabja. Mivel én kértem fel őket, felém billen a mérleg nyelve, így én fizettem bele 6E-t, ők pedig 5E-t. És persze ez olyan ruci, hogy később is felvehetik bárhova, tehát gyakorlatilag vettek maguknak egy szép, nyári kisruhát kevesebb, mint féláron :). Sztem ez így fair.
De persze az lett volna a legjobb, ha nővéred ezt előre lebeszéli veled. De ezt utólag is felvetheted neki, mert tényleg így szokás elvileg, ahogy leírtam neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!