Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy mondjam meg a nővéremnek,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondjam meg a nővéremnek, hogy nem szeretnék a koszorúslánya lenni?

Figyelt kérdés
Egész egyszerűen nem tudom, hogy mi a francból vennék ruhát magamnak... Merthogy igen, nekem kellene fizetnem. De fogalmam sincs, hogyan vezethetném ezt fel neki. :S

2012. jún. 1. 01:39
1 2
 1/14 anonim válasza:
40%
Rohadt egyszerű: "Ide figyelj, gondolom levágod, hogy nem 20ezressel törlöm ki, úgyhogy vagy kiperkálod a ruha árát, vagy mehetsz nézni valami másik balekot."
2012. jún. 1. 01:50
 2/14 anonim ***** válasza:
98%

Mondd meg neki - kedvesen - hogy egész egyszerűen nem tudod fedezni a ruha költségeit. Mivel ő a nővéred, ezt muszáj megértenie!

Vagy pedig - ha esetleg több koszorúslány lesz, és nem egyen ruhája lesz mindenkinek - akkor egy már meglévő szép, elegáns ruhában is lehetnél koszorúslány.

2012. jún. 1. 01:59
 3/14 anonim ***** válasza:
98%

Vagy épp kedvesebben, mint ahogy az első írta.

Bár az is más kérdés, hogy nem szeretnél koszorúslány lenni, vagy nem tudsz, mert nincs pénzed ruhára? A két téma nem ugyanaz.

Ha az előbbi, akkor elmondod neki, hogy nem és miért nem.

Ha az utóbbi akkor pedig elmondod, hogy nagyon szívesen lennél, de sajnos nem tudsz magadnak ruhát venni, mert nincs rá pénzed, így nem tudod vállalni.

2012. jún. 1. 02:01
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
Pont így vezethetnéd fel, ahogy írtad itt. Természetesen nem kötelezhet, és MEG KELL értenie, hogy nincs pénzed. ÉÉÉS mivel a nővéredről van szó, bátran megoszthatod vele. Mert nyilván egy távolabbi rokon kér meg, akkor nem szívesen hozakodsz elő azzal a témával, hogy hogy állsz anyagilag, de a Tesód tutira megért! Üljetek le, és beszélgessetek, meg fog érteni. De az is lehet, hogy besegít, jó varrónő egész olcsón szép ruhákat tud készíteni - csak meg kell találni... :/
2012. jún. 1. 07:37
 5/14 anonim ***** válasza:
94%
én a tesómnak így mondanám meg: figyi, totál le vagyok égve, tudod. szóval nem tudok magamnak ruhát venni, ne haragudj, így nem leszek a koszorúslányod.
2012. jún. 1. 08:14
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem is simán meg lehet mondani, hogy nincs pénzed a ruhára, ha annyira fontos neki fizesse ki neked, ha meg nem akkor sima vendég leszel és kész. (Nem is értem hogy lehet menyasszonyként úgy elvárni, hogy koszorúslány legyen valaki ÉS vegyen új ruhát is ezért és nem ő fizeti.)
2012. jún. 1. 08:48
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
Ki állja a lagzit, Ők vagy a Szüleitek? Esetleg Anyukáddal megbeszélhetnéd (nem tudom hogy külön élsz-e, vagy Anyukádékkal), hogy szerinte mi lenne a legjobb. Aztán persze a nővéreddel is, ahogy mások is írták.
2012. jún. 1. 13:26
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarsz koszorúslány lenni, vagy nem tudod kifizetni a ruhát?

Ha nem szeretnél koszorúslány lenni, próbálj utalni arra hogy ez nem neked való, vagy szívesebben lennél vendég

Ha meg nem tudod állni a költségeket, akkor egyszerűen mond meg neki hogy ez neked drága, nem tudod kifizetni. Biztos meg fogja érteni, jobb esetben még be is segít egy kis pénzel ;)

2012. jún. 1. 13:29
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy úgy tudom, az a szokás, hogy felesbe intézik a koszorúslányokkal a ruhát.

Én 3 hónap múlva megyek férjhez, két legjobb bnőm lesz a koszorúslányom. Megbeszéltük előre, hogy:

1) vagy én veszem az anyagot, és ők varratják a ruhát(így kb 50-50%)

2) vagy ha egyből találunk rucit, akkor felesben intézzük el.

A 2-es verzió jött létre, találtunk 2 egyforma, csinos kis ruhát nekik. 11E volt darabja. Mivel én kértem fel őket, felém billen a mérleg nyelve, így én fizettem bele 6E-t, ők pedig 5E-t. És persze ez olyan ruci, hogy később is felvehetik bárhova, tehát gyakorlatilag vettek maguknak egy szép, nyári kisruhát kevesebb, mint féláron :). Sztem ez így fair.

De persze az lett volna a legjobb, ha nővéred ezt előre lebeszéli veled. De ezt utólag is felvetheted neki, mert tényleg így szokás elvileg, ahogy leírtam neked.

2012. jún. 1. 15:03
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Úgy vezesd fel neki, hogy elkezded mondani, milyen rosszul állsz anyagilag. Utána jegyezd meg, hogy: "nem hiszem, hogy a koszorúslány ruhára lenne pénzem, nagyon megharagudnál?"
2012. jún. 1. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!