Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Varjam a menyasszonyi ruhámat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Varjam a menyasszonyi ruhámat, vagy béreljem?

Figyelt kérdés
Mit csináljak? Én divatervezonek és varónonek vagyok kitanulva és mindig is én szeretem volna megvarni a menyasszonyi ruhámat. Már a tervek meg is vannak. Csak az jot kozbe, hogy a párom és az anyukám is ara próbálnak rászedni, hogy folosleges a ruhámat megvarni mivel úgy is csak egy alkalommal veszem fel, hogy inkább béreljem. Egy év múlva eskuszunk és nem tudom, hogy kire halgasak a páromra meg az anyukámra vagy a szivemre?
2009. jún. 30. 12:22
1 2
 1/12 anonim válasza:
77%

Szerintem nézz körül és ha találsz olyant, ami a terveidnek megfelel, akkor ne varrd meg, de ha nem kapsz olyant, akkor varrd meg. Biztos sokkal értékesebb lenne számodra, hogy te varrtad a ruhádat, sőt büszkeséggel töltene el, és bár a párod még ellenzi, de szerintem ő is büszke lenne rá :).

Meg is varrhatod és utána megpróbálod eladni, hogy ne porosodjon a szekrényben.

2009. jún. 30. 12:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a szivemre hallgatnék!Ha ez az álmod,tudásod is van hozzá,miért ne?És el is teheted emlékbe,talán ha lányod lesz örülni fog neki...
2009. jún. 30. 12:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a fontos,hogy TE mit szeretnél!! Arról nem is beszélve,hogy a 2008-as ruhák bérlése itt Bp.-en 120 ezernél kezdődik, a 2009-esek meg 160.000-tól vannak. Varratni meg lehet 100.000-től is. Tudom,mert én is most varratok.
2009. jún. 30. 12:35
 4/12 A kérdező kommentje:
koszonom az érdekes válaszokat majd még átgondolom! Ja és mar sok helyen kutattam és találtam is olyan ruhát, vagyis hasonlót amilyet én elterveztem...
2009. jún. 30. 12:39
 5/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem utolsó sorban gondold azt is át, hogy mennyibe kerülne kölcsönözni egy számodra megfelelő ruhát, és te mennyiből tudnád kihozni (saját időd, anyag ára, díszek ára stb.).

Amúgy egy megvarrt ruhát utólag el is lehet adni, vagy beadni egy kölcsönzőbe...

Üdv!

2009. jún. 30. 14:23
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én tudok köztes megoldást!

Van egy szalon, ahol egyedi tervek alapján bérlésre (!) is varrnak ruhát. Vagyis a káposzta is megmarad és a kecske is jól lakik.

Itt megtalálod őket:

[link]

Nekem 2007-ben volt az esküvőm, akkor 50eFt-ért varrtak egyedi tervek alapján bérlésre. Összehasonlításképp: az a ruha ami eredetileg tetszett, egy két éves modell volt, egy helyen találtam bérlésre 120eFt-ért és még rám sem igazították volna.

2009. jún. 30. 14:49
 7/12 A kérdező kommentje:
14:49 koszi nagyon jó ötlet. Megpróbálok majd oda elnézni.
2009. jún. 30. 16:48
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ne varrj, inkább bérelj, úgyis sok más teendőd is van. Gyönyörűeket lehet bérelni nem is olyan drágán.
2009. jún. 30. 17:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Fontos hogy te hogy szeretnéd. Amit az egyik válaszoló írt az nagyon jó ötlet lehet, nem a te idődből megy, de még is megkapod álmaid ruháját a nagy alkalomra, illetve nem is vész kárba :)

Viszont csak egy személyes élmény. Édesanyám esküvői ruhája a mai napig megvan. Szépen el volt csomagolva dobozba. Azt hiszem talán negyedikes koromban mindenáron menyasszony akartam lenni farsangon, és mivel anyu tudta hogy a ruha már kicsit elavult, más nem fogja felhúzni esküvőre, átalakította nekem, farsangi ruhának. Én király kisasszonynak éreztem magam pár órára, és büszkén viseltem a ruhát, anyu örült hogy újra felhasználtuk, és nem is kellett nagyon átszabni, arról nem is beszélve hogy feledhetetlen élmény maradt, az volt a legszebb ruhám a többi év kölcsönzött jelmeze mellett. :)

2009. júl. 2. 17:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Éna helyedben nagyon örülnék, hogy tudok varrni, és a saját elképzelésemet tudom megvalósítani! Én varrattam, és szerencsére értette a varrónő, hogy milyet szeretnék, olcsóbb is volt így, mintha béreltem volna. De a fő előnye, hogy tényleg a sajátomnak éreztem a ruhát, mert én terveztem. Pláne, ha még varrni is tudnék... További előnyök, hogy a Férjemnek is ugyanabból az anyagból varrattunk mellényt, nyakkendőt, dísz zsepit, a csokrom fogója is a maradék anyaggal lett bevonva.

És még egy tipp: én direkt úgy terveztem a ruhát, hogy az esküvő után könnyen át lehessen alakítani estélyivé (a ruha egy egyszerű A vonalú volt, aminek az anyaga volt különleges, utána egy bordó organza réteget dolgozott rá a varrónő, és így később is használható).

2009. júl. 2. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!