Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszony táncot mivel lehetne kiváltani?
Elég sokan lesznek az esküvőn, és nem szeretnék órákig táncolni:S Van valami jó ötletetek mi lehetne helyette a megoldás?
Köszi
Nem kértek pénzt, anyu nem akart, ezért nem rendeztek, pedig szegények voltak mindketten, 1 szobában kezdték a közös életüket semmivel.
Amit kaptak, azok főleg ajándékok, étkészlet, dunna, van, ami még most, 27 év után is megvan. A pénzt pedig nagyanyám (anyu anyukája) elkérte tőlük, mert semmi nem maradt az esküvő után.
Az új asszony táncnak az a lényege, hogy a menyasszonyt körbefogják a lányok-asszonyok, akik ott vannak, és a férfiak megpróbálják a menyasszonyt a kör közepéből kirabolni, és nem szabad beengedni csak a vőlegényt.
Nálunk az a szokás,hogy nem menyasszonytánc van,hanem menyecsketánc.Éjfélkor a menyasszony átöltözik menyecskeruhába,az első táncot a férjével táncolja (csak néhány lépést )és sorba táncol mindenkivel,aki felkéri.
Egy kisasztalon van egy kosárka,aki akar tehet bele pénzt,de van aki a menyecske ruhájába,kötényébe teszi.Ha a többséggel már táncolt,akkor a legények elrabolják a menyecskét.Kiviszik a teremből.És a férjnek kell kiváltani.A ceremóniát általában a vőfély intézi.
hát, ha igazi, jó hangulatú lagzi lesz, akkor szerintem nem nagyon tudják kiváltani a menyasszony- (vagy menyecske-) táncot. Sőt, mifelénk a fiatalabb vendégek nem is csoportosan vagy párban, hanem egyenként táncoltatják meg a menyasszonyt, mert ugye "dolgozzon meg a pénzéért" :)
Esetleg el tudom képzelni, hogy a lakodalomban van egy asztal előkészítve, ahova az ajándékokat, borítékokat leteheti a násznép... csak előre kell szólni, hogy nem lesz menyasszonytánc. Pedig szerintem jó buli :)
Én nem bírom a mulatós zenét és nem is tudok rá táncolni. A menyasszonytáncot pedig kifejezettem utálom!
Megoldás: ha van vőfély akkor vacsora után mondja el, hogy az ifjú pár most fogadja a jókívánságokat, mert mindenkivel szeretne 1-2 köszöntő szót váltani és ezt a menyasszonytánc alatt nem lehet. Ezért inkább ezt választottátok. 1-2 baráttal vagy a szülőkkel beszéljétek meg, hogy kezdjenek sorba állni és átadni az ajándékokat, pénzt. A többiek majd beállnak mögéjük.
Vagy rakjatok ki egy bőröndöt egy asztalra jó nagy MENYASSZONYTÁNC HELYETT ÚTRAVALÓ felirattal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!