Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lehet-e templomi esküvőnk? Ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet-e templomi esküvőnk? Ha nem milyen rendhagyóbb helyszínt javasoltok a polgárinak, hogy ne házasságkötő teremben legyen?

Figyelt kérdés

Párom elvált, volt templomi esküvője az exnejével. Semmiféleképpen nem lehet templomi esküvőnk? Egész életemben arra vágytam. Ha nem lehet, akkor valami szebb polgárit szeretnék, ami kicsit megközelíti azt a templomi ünnepélyességet.. Pl.:hajón, vagy...?

Köszi a válaszokat!

2009. jún. 25. 10:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%
Lehet templomi esküvőd, de nem katolikus. Református pl. lehet ha jól tudom. milyen vallásúak vagytok?
2009. jún. 25. 10:28
 2/12 A kérdező kommentje:
Ő katolikus, nekem még keresztelkednem kéne...:S
2009. jún. 25. 10:29
 3/12 anonim ***** válasza:

Valóban, katolikus szertartás szerint nem lehet már. Református, vagy evangélikus lehetne éppen, de minek? Ha te nem vagy megkeresztelkedve, eddig nem igazán volt számodra fontos a vallás, csak emiatt ne keresztelkedj meg, hogy SZÉP helyen legyen az esküvőd. (Egyébként ref. v. ev. szertartás szerint megesketik akkor is a párt, ha az egyik fél katolikus.)

Szimpatikusabbnak tűnik a másik elgondolásod, hogy valami érdekesebb helyszínen legyen. A hajó elég jónak tűnik, de gondolom, nem egy olcsó mulatság. A helyszín megválasztása nagyban függ attól, hogy mekkora lesz a vendégsereg. Láttam csodaszép esküvőt pl. Tatán az egyik tó partján. Ott meg lehet oldani kisebb, és nagyobb esküvőt is. Lehet még különleges egy szálloda tetején, cseppkőbarlangban, hegytetőn, kilátóban, víztorony belsejében (ilyet is láttam már tv-ben), a nyíltszínieknél viszont számolni kell az időjárás által okozott esetleges kellemetlenségekkel.

2009. jún. 25. 10:38
 4/12 anonim ***** válasza:
Református sem lehet. De ez nagyoban függ a templomtól, jópénzért mindent lehet.
2009. jún. 25. 10:38
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem helyi plébánia és pap függő. Katolikus tuti nem lehet, csak ha a párodnál történne egyházi válás. De az rengeteg utánajárás és idő. Református, ha olyan a pap,akkor lehetséges. Az egyik ismerősömnek is volt itt nálunk református esküvője, pedig már elvált és akkor nekik is volt templomi. Egyébként, ha lehetene katolikus esküvőtök, nem feltét, hogy meg legyél keresztelve, ha a párod meg van. Nálunk én meg vagyok, voltam elsőáldozó is, viszont a párom meg sincs keresztelve, mégis lehet katolikus esküvőnk. Ez az egyház bizalma, a hívő fél felé. Legalább is nekünk a pap ezt mondta. Azért engedélyezik, mert ez a bizalom felém, hogy attól függetlenül összead, hogy a párom "pogány"!
2009. jún. 25. 10:43
 6/12 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm szépen! Persze, igazatok van, hogy csak azért nincs értelme megkeresztelkedni.. Csak hát látja az ember hogy milyen szép. Mindegy, más is tud szép lenni. Ha valakinek van még ötlete különleges helyszínre, annak örülnék!
2009. jún. 25. 10:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha elválasztják egyházilag, akkor katolikus templomi is lehet.
2009. jún. 25. 11:06
 8/12 A kérdező kommentje:
van ilyen, hogy elválasztják??
2009. jún. 25. 11:13
 9/12 anonim ***** válasza:

Van, de ahhoz nagyon dúrva indokok kellenek, és nagyon időigényes!

Inkább keress egy olyan előkelő szép helyszínt, ahol ugyanolyan szépen meg lehet szervezni a szertartást, bevonulással meg minden!

Nem kell a házasságkötőterembe mennetek.

Meg lehet úgy szervezni a polgárit is, hogy szép legyen és az anyakönyvezér, csak a kötelező részt mondja el a végén. Esküvőszereveők, vagy ha kreatív vagy magad is, meg tudjátok úgy szervezni hogy minden szép legyen!

2009. jún. 25. 12:00
 10/12 anonim ***** válasza:

[link]

nézd meg ezt az oldalt például!

2009. jún. 25. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!