Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért nem tetszik semmi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tetszik semmi édesapámnak, ami az esküvővel kapcsolatos?

Figyelt kérdés
Nem tetszik neki, hogy nem profi fotóst fogadtunk fel, hanem egy srácot, aki most tanulja, de gyönyörű fotókat csinál. Nem tetszik neki, hogy lesz székszoknya. Nem tetszik neki, hogy akartunk lánykikérést (de nem lesz, hogy ne legyen belőle vita). Nem tetszik neki, hogy lesznek koszorúslányok. Nem tetszik neki, hogy nem egyszerű sárgaarany gyűrűnk lett, hanem kombinált. Nem akar elvinni majd fodrászhoz meg kozmetikushoz, mert intézzem el magam, nagy kislány vagyok már szerinte. Nem akarta, hogy a templomi esküvőre is meg legyen hívva a vendégek. Kiakadt, amikor kiderült, hogy kollégákat is hívunk meg, és ezért nem jut hely a távolabbi (általam nem is ismert) rokonoknak a lagziban. Nem akar segíteni semmiben. Akármit mondok mindenre az a válasz, hogyha elég nagy lány vagyok az esküvőhöz, akkor legyek elég nagy lány a szervezéshez is. Nem is értem őt. Egész életében a legodaadóbb édesapa volt. Ha bármit kellett csinálni oviba, suliba, mindig segített. Éjt nappalá téve dolgozott, hogy mindenünk meg legyen. Most itt van a nagy nap, amikor a kislányából asszony lesz, és olyan negatív, hogy szívem szerint beolvasnék neki. Mindent mi fizetünk a vőlegényemmel, összespóroltuk a pénzt. Úgyhogy még ez sem lehet probléma. A vőlegényemet szereti, jól kijönnek, sokat segít neki, amikor otthon vagyunk. Rám sem lehet panasza, a vőlegényem az első barátom, akit hazavittem bemutatni, rendesen élünk, gondoskodunk egymásról. Mégis, ha az esküvő kerül szóba, olyan lesz mint egy rossz anyós. Mit tehetnék?
2012. máj. 1. 10:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a baja, hogy elveszíti az ő pici kislányát. Egy apának ezt nagyon nehéz megemészteni. És tudom, hogy már nem vagy pici kislány, de hidd el, neki mindig az leszel, még 80 éves öregasszonyként is. :)

Hogy mit csinálj, azt nem tudom, előbb-utóbb magától is túl teszi magát a dolgon szerintem, csak nehéz ez most neki.

2012. máj. 1. 10:48
 2/9 anonim ***** válasza:
15%

Elég furcsa,hogy kollégákat meghívtok,de a rokonokat nem. Az idősebbeknek még fontos a rokonság.

De az is baja lehet,hogy a megspórolt pénzeteket nagy lagzira költitek. A székszoknya pl. egy teljesen felesleges kiadás. Egy valamire való étteremben a székek egyformák. Ha

porfogó huzatot tetettek rá,az csak kényelmetlen lesz a vendégeknek. Régen azokra a székekre,bútorokra tettek ilyent.amit nem használtak,hogy ne porosodjon.

Reálisabban gondolkodik,mint ti.

De ha nektek így jó,akkor csináljátok így.

2012. máj. 1. 10:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Tudat alatt fél, hogy végleg elveszíti a kicsi lányát, ezért vonul most a csiga házába.
2012. máj. 1. 10:59
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azokat a rokonokat, akiket ismerünk, természetesen meghívtuk. De a nagymamám unokatestvérét például nem fogom meghívni. Soha nem is láttam őket, nem voltam ott az esküvőjükön, sőt a szüleim sem látták őket már kb. 20 éve. És nem értem, hogy miért kellene őket meghívnom. A kollégák vannak családostul összesen 20-an, az édesapám által hiányolt rokonok pedig kb. 50-en, mert ugye akkor már meg kell hívni a családját, a gyerekeit, és az unokákat is, meg akkor már a másik unokatestévérét is a mamámnak, és ez már kb. 50 fő. Székszoknya pedig azért lesz, mert a székek elég ramaty állapotban vannak, és félő lenne, hogy kiszabnák a harisnyákat, a ruhákat, és én sem örülnék, ha valahova felveszek egy új ruhát, és akkor a székek tönkretennék. Egyébként mivel nem lesznek szalagok a szoknyákhoz, csak a fehér "lepedő", ezért megkapjuk 10000 ft-ért az összeset, az étterem pedig felrakja. Nekem ennyit megér, hogy a menyasszonyi ruhámat visszavihetem, és nem kell pluszba fizetnem, mert tönkre tette a szék.

2012. máj. 1. 11:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
a te esküvőd, ti fizetitek. nem értem. ha ő adná a pénzt, ok, szóljon bele. így ne. 1 vendég lesz, még ha örömapa is. anyukám is van, amire húzza a száját, amit ötletként, v tényként közlök. és akkor mi van? a mi esküvőnk lesz a mi pénzünkből. amúgy igen, rájött, h igazán felnőttél, az apukák már csak ilyenek. bárcsak az enyém is nyavalyogna nekem, de már 15 éve nincs velünk... szóval én ezt úgy oldom meg, hogy nem számolok be mindenről anyunak. nálunk pl. zöld dekor lesz, anyu utálja a zöldet, de nem érdekel, nem az ő esküvője lesz. abban viszont igaza van apukádnak, hogy felnőtt nő vagy, dönts a részletekről a pároddal és csináld úgy. nem kell senki véleményére adni már lefixált dolgokban. amiben bizonytalan vagy, kérd ki a tanácsát és kb ennyi.
2012. máj. 1. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem is durcizik, mert felnőttél, és úgymond elveszik tőle a kislányát. De ez az ő baja, el kell fogadnia,hogy nem vele fogod leélni az életed, nem ez az élet rendje. Én sem hívnám meg azokat a rokonokat, akiket nem is ismerek. A székszoknya meg szerintem szép díszítés, én is raknék a helyedben, ennyit megér, amennyit írtál. Különben is, ha mindent ti fizettek, semmi beleszólása, ez nem olyan dolog, ami bárkinek rosszul eshetne. Fodrászhoz, kozmetikushoz meg kérj meg valakit, aki közel áll hozzád, hogy vigyen el.
2012. máj. 1. 14:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
"em akar elvinni majd fodrászhoz meg kozmetikushoz, mert intézzem el magam, nagy kislány vagyok már szerinte" Ebben igaza van. Intézd el a dolgokat a pároddal. Ha ti fizetitek, akkor meg tényleg ne törődj a véleményével. Ez a te napod lesz, legyen az amit TE és a párod szeretnétek.
2012. máj. 1. 15:25
 8/9 anonim ***** válasza:
83%

Ha olyan nagyfiú, akkor értse meg, hogy minden körülöttetek fog forogni és segítsen nektek benne.

Ajánlom édesapád figyelmébe:

"Búcsú az apától

Drága édesapám, most tehozzád szólok,

jöjj hozzám közelebb, halld meg, mit mondok!

Meg kell, hogy köszönjem a sok jóságodat,

meg az értem való fáradozásodat.

Azt mindenki tudja, hogy mily sokat mentél,

értem éjt nappalt mindigí egybetettél.

Ezért fizetségül azt kívánom néked,

hogy legyen nagyon hosszú, a te földi léted!

Legyen minden napja fénylő, mint a tavasz.

Ajkaidról ne halljék se bú, és se panasz.

Ragyogjon a csillag örökké felettünk,

hogy ezen a földön boldogan élhessünk."

2012. máj. 1. 16:32
 9/9 anonim ***** válasza:
én elmondanám neki, hogy nagyon szereted, és úgy képzelted, hogy ő segítsen neked, ő lásson meg a fodrásznál és segítsen a készülődésben. Hogy régen odaadó volt, sokat segített, most mi változott, hogy nem akar segíteni, ez neked nagyon fáj. Ha még erre sem reagál, akkor ne mondj többet semmit, csak csináld, ahogy gondolod, aztán majd ő is ott lesz és kész.
2012. máj. 1. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!