Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az igaz, hogy addig nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az igaz, hogy addig nem keresztelkedhet meg a gyermek, amíg nincs templomi esküvője a szülőknek?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 20. 22:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A család hívő, nekünk nem volt templomi esküvőnk, mert csórók vagyunk hozzá(és csak ezért adósságba senkit nem verünk- sem saját hitel sem a családok "ajándéka")...Nálunk "elvárják" a lagzit, olyan igazi falusiast, nem csináljuk... Plusz a Isten előtt tett fogadalom az örök élet+20000év, és amíg akár csak egy mp kételyem is van a párom és köztem lévő kapcsolatban az egészet megette a fütyfene... Ezért sincs.

Plusz számoljuk már meg hány olyan menya volt már a világban, aki a templomajtót egyszer lépte át, akkor is a fehér puccolásért....

Szóval a templomi esketés és a hit közé ne vonjunk párhuzamot, és ne tegyük mellé egy gyermek hitoktatását se, keresztelését se. Jobban függ az anyagiaktól, mint a valódi vallástól.

A fiunkat már megkereszteltük, a lányunkat a nyáron tervezzük... És talán elkezdünk egy jegyesoktatást(bár ez baromira röhelyes lesz 2év házasság után, pláne, hogy a 30napos várakozás alatt "mondhattam", jegyes vagyok- eljegyzés nélkül) és lehet utána sem lesz semmi...

2012. ápr. 21. 11:13
 12/18 anonim ***** válasza:
A templomi esküvő ára még nem eget rengető kiadás, nekünk 20 ezer ft lesz, de a lagzi valóban nem két fillér. Bár családi összetartással egy kis szűk körű vacsorát talán meg lehet ejteni nem is olyan sokból.
2012. ápr. 21. 11:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Hivatalosan bárkit meg lehet keresztelni, aki még nem volt. De mivel a szülők ígéretet tesznek, hogy ebben a hitben nevelik a gyermeket, akkor, ha nincs szentségi házasságuk, akkor kétségek merülnek fel ennek az ígéretnek a teljesítését illetően.

Természetesen már kérdés, ha veszélyhelyzetben szükségkeresztséget akarnak elvégezni, mert az lehet, és azt bárki végezheti.

2012. ápr. 21. 13:02
 14/18 anonim ***** válasza:
27%

bár most már nagyon eltérek a tárgytól,de ilyenkor mindig eszembe jutnak a bizonyítottan pedofil papok.

bizonyára hallottátok.

na ők mit is ígértek Istennek mikor felszentelték őket

2012. ápr. 21. 14:10
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves előttem!

Hagyjuk már ezeket a pedofil pap témát. Igen voltak. És tudod mi lett velük?? A bizonyított esetekben az Egyház felmentette őket a papi szolgálat alól. Nagy része a témának bulvár. Zárjuk már le, ráadásul tényleg nem is ide tartozik.

2012. ápr. 21. 19:16
 16/18 anonim ***** válasza:
van egy idézet, "engedjétek hozzám a kisdedeket". talán nem ártana követni a papoknak is...
2012. ápr. 22. 01:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Nálunk csak akkor keresztelik meg a gyereket, ha a szülők össze vannak házasodva templomban. Nekünk volt templomi esküvő, igy ez nem volt gond. viszon a másik párnak össze kellett házasodnia templomban is, s még aznap megkeresztelték a gyereket.

S keresztszülők csak házaspár lehetett vagy 2 különálló ember

2012. ápr. 23. 01:35
 18/18 anonim ***** válasza:
55%

pap függő

Én meg vagyok keresztelve, öcsémet pedig nem keresztelte meg az új pap, mert anyu térjen át, házasodjanak össze, 5 év egyházi adót fizessenek be (ez mekkora?)...stb akkor igen

2012. ápr. 28. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!