Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvővel kapcsolatosan tudna segíteni valaki, aki már túl van hasonlón?
Jövő májusban szeretnénk egy polgári esküvőt. Utána úgy terveztük, hogy a meghívottakat (50fő) meghívnánk egy sima ebédre és ennyi. (Tehát nincs zenekar, semmi cécó.)
1. Ilyenkor esküdhetek menyasszonyi ruhában vagy nem szokás?
2. Vidéken lenne, olcsó étteremben: húsleves, marhapörkölt/rántott húsok (ki mit szeretne) + ital. A pörkölthöz a húst vihetjük és az étterem megfőzi + vihetünk be sütit, tehát az sem lenne költség. Tortát azt rendelnénk.
3. Nem tudjuk, hogy mennyibe kerülne egy esküvői fényképsorozat (max. 30db képre gondoltunk), de ezt úgy terveztünk, hogy kiválasztanánk egy szép helyet (mivel Pesten lakunk, az itt lenne), ott lefotóznak minket, tehát az esküvőn nem lenne ott a fotós. Ez szerintetek mennyibe kerülhet?
4. Gyűrűt próbálnánk kihozni nagyon max. 100e-ből. Ötletek?
5. A ruhát megúszhatom 50e-ből?
6. Mikor kell időpontot foglalni az esküvőhöz?
Várok tapasztalatokat, véleményeket. Köszönöm!
Persze esküdhetsz mennyasszonyi ruhában.
A mi gyürüink a kettő volt 75 ezer körül.
Ruhát szerintem találsz 50 körül.
Az időpontot a házasságkötés elött azt hiszem 3 hónappal kell egyeztetni az anyakönyvvezetőnél,de lehet,hogy több.
Sok boldogságot kívánok!
Köszönöm! És a választ is!
Már nagyon szeretnénk összeházasodni, eddig csak a pénz miatt halogattuk, de mostmár nem szeretnénk tovább húzni, inkább megpróbáljuk kevés pénzből kihozni.
Anyakönyvvezetőhöz időpontot min. 1 hónap max. 6 hónappal korábban kell foglalni.
A többinek pedig utána kell nézni, több helyen. Szerencsére jövő májusig még van időtök. :)
Év végén ( talán november, de ezt meg tudják majd mondani) nyitják meg a következő évi anyakönyvet. Akkor menj be, hogy májusra biztos legyen hely. Pároddal kb. 1 hónappal az esküvő előtt kell visszamenni a pontos adat felvételre. Nálunk még az esküvő előtt 2 nappal be kellett menni megbeszélni a zenét, leadni a pezsgőt, befizetni a terembérleti díjat.
Nekünk 75 fős sátras lagzi volt zenésszel, vőféllyel: kb. 500.000 volt.
Szerintem simán esküdhetsz menyasszonyi ruhában, de Pesten nem hiszem, hogy megúszod 50-ből a kölcsönzést (ismerősöm most nézett ruhákat, ők 80-ig akartak elmenni max, de végül 100-ért lett meg az álomruha...). Nézz körül vaterán, hátha szerencséd van, persze ehhez meg kell egy varrónő ismerős.
A neten rengeteg fotóst találhatsz, akik mondjuk nem hivatásszerűen foglalkoznak ezzel, hanem "félprofik". Nekem is van ilyen ismerősöm, ő anyák napi fotózást azt hiszem 25 ezerért vállal, tehát kb. ennyivel, vagy kicsit többel számolj. Keress ilyen fotósokat és kérj többtől is árajánlatot. (Azzal is számolj, hogy ahhoz, hogy legyen 30 db jó képetek, szerintem legalább 200-at el kell lőni, ha nem többet.)
Gyűrű is kijön 100-ból, csak ne a westendben meg hasonló helyeken nézelődjetek.
Időpontot én úgy tudom, hogy maximum 6, minimum 3 hónappal előbb kell foglalni!
akinek 500ból volt meg, az leírná, mit csináltak házilag, mi volt a fizetett, stb.? köszi
vaterán amúgy biztosan találsz ruhát 50ig, nagyon szépek, vannak újak is - és persze, hogy lehet fehér ruhád! :)
a fotót illetően keressetek olyat, aki kezdő, de szép képei vannak, sokkal olcsóbban megcsinálja, hisz neki is kell a referencia! szerintem nagyon nagyon max 20-25be meg kellene állnia!
de ha készítetek képeket, szívesen retusálom nektek :)
nyugodtan vegyél fel fehér ruhát, nem kizáró ok :) mikor, ha nem most? :D
szerintem, ha vihetitek a húst, még olcsóbban is kijöhettek :) a fényképsorozat nem lenne drága szerintem, nekem a volt osztálytársam fotós mellékállásban, az én esküvőmön is ő fog fotózni, ha gondolod megadhatom az elérhetőségét. Persze, csak ha beszéltem vele, nem akarok az ő megkérdezése nélkül szervezkedni.
a mi gyűrűpárunk 60 000 forint volt.
A ruhát megúszhatod 50-ből, ha átlagos alkatod van, akkor fogsz könnyen találni ruhát, akár vateráról is :) sok sikert
ja és az időpont, az esküvő időpontja előtt max 1 hónappal, minimum 6 hónappal, mert jegyzőkönyvet kell írni. Ha jó fejek, ceruzával beírhatnak, de az még nem hivatalos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!