Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Közös ajándék az ifjú párnak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös ajándék az ifjú párnak, de nem futja rá, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Gyerekkorunk óta barátok vagyunk, egy nagyobb társaság, igaz, az utóbbi időben eléggé szétszéledtünk, Az egyik legjobb barátnőnk férjhez megy, és a többiek ragaszkodnak egy drága (fejenként 30 ezer ft kb) ajándékhoz, és ezt így kitalálták, hiába mondtam, hogy nekem ez így nem tetszik... nem vagyok olyan anyagi helyzetben, és ezt ők is tudják. Szerintem magánügy, hogy ki mennyit áldoz erre, vagy rosszul gondolom? Mit mondjak nekik?
2012. ápr. 5. 16:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nagyon értek ehhez a dolgokhoz,de ha az ifjú pár menni fog nászútra,akkor teljesen felesleges ajándék a wellness hétvége.A nászútnak meglesz a maga varázsa.A wellness már nem is lesz fontos számukra..A lehető legrosszabb ajándékot találtátok ki.Ha már közös,akkor miért nem vesztek valami olyat amire ha ránéznek,még évek múlva is elmondhatják hogy "ezt a legjobb barátaimtól kaptam"
2012. ápr. 5. 17:09
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt: neked ne mondja meg senki hogy mennyit "KELL" beleadnod az ajándékba. Ne túrkáljon senki a te pénztárcádban!

Igenis fogadják el hogy ezt nem tudja mindenki bevállani.

Másrészt: osztom a többiek véleményét hogy ha már úgyis megy a fiatal pár nászútra, akkor ez teljesen felesleges pénzkidobás számotokra és számukra is...

Igen, azt írtam hogy számukra is, mert nem tudom azzal számoltak-e a barátnőid hogy oké, hogy ti 100-200x ezrekért lefoglaltok nekik egy szobát és a hozzá tartozó szolgáltatást, de nem hiszem hogy teljes panzióval úgy hogy abban az elfogyasztott ital is bent van, a masszázsok vagy bármi stb-stb. Ha csak félpanzióval számoltatok, akkor oké a reggelijük megvan, és a vacsorájuk amihez a fogyasztott italt külön kell majd kifizetniük ( ez nincs sehol az árban benn), az ebédjükről pedig szintén maguknak kell gondoskodni, ami megint csak plusz pénzbe fog kerülni.

Ráadásul hiába foglalnátok úgy szállást pl. masszázs szolgáltatással, lehet hogy nem lesz helyük, nem kapnak időpontot a masszázsra, mert pl. telítve van a szálloda stb. én már jártam így.

Nem tudom mennyire gondolták ezt át a barátnődék, de jobb ha számolnak ilyen dolgokkal is.

Ja és a kevesebb, néha több!

2012. ápr. 5. 17:19
 13/17 anonim válasza:
75%
Különajándék - szerintem. Vagy valami hasznos (egy kávés v. teáskészlet, feltéve ha kávéznak/teáznak kijön már 5-10 ezer Forintból is és ezzel igazán eszükbe fogsz jutni a hétköznapokban). Én egy barátnőmtől Tefal edénykészletet kaptam esküvőnkre és olyan jó, amikor főzök benne mindig írok neki egy sms-t ;-). De lehet egy szép képet is venni nekik, pont a vaterán láttam fiatal festők vászonra festett olajfestényeit 10-12 ezer körül meg lehet venni... ez is milyen maradandó és szép ajándék!
2012. ápr. 5. 17:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ettől én is megőrülök, dettó ugyanez.... a baráti társaságnak eszébe sem jut, hogy felnőttként, saját családdal esetleg nem vlük akarunkközösen, ugyanannyit adni, hanem mi magunk találnánk ki valamit, ami a saját pénztárcánkhoz igazodik...........és hülyéneknéznek, ha ezt kimondom nekik. Nem értem az embereket néha.
2012. ápr. 5. 18:33
 15/17 A kérdező kommentje:
utolsó, ezesetben "örülök", hogy szívedből szólhattam:D nem értem miért erőltetik ezt. Mi is a párommal közösen megyünk majd, még nem beszéltük meg, én alapból úgy gondoltam (szerintem ő is), hogy közösen készülünk valamivel. A baráti társaságtól való ajándék is remek ötlet, persze, bizonyos keretek között... De ez túlzás. Ráadásul meg sem kérdezték, hogy mit szólok, egyszer csak jött a telefon, hogy na már le van beszélve mindenkivel, szóval el kéne dönteni, mit adjunk. Még ekkor sem estem kétségbe, csak mikor körvonalazódni kezdett ez a buta ötlet... (többieknek is mentek a zöld kezek, örülök, hogy mindenki szerint nekem van igazam!)
2012. ápr. 5. 20:33
 16/17 anonim ***** válasza:

ha már ennyire ragaszkodnak,tökjó 4,5 csillagos wellness ajánlatokat lehet találni kuponos oldalakon max. 40-50ezerért,ha valóban csak egy hétvégéről van szó.Mert ha vagytok 3-4en már így is csak egy tizes lenne...

Amúgy nálunk is közös ajándékot szeretnének venni a barátok,de mi meg pénzt szeretnénk adni,mert a párnak arra lenne nagy szüksége,de mi mondjuk megmondtuk barátoknak,hogy ne haragudjanak,mi másra gondoltunk...

2012. ápr. 5. 21:23
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem egy wellness hétvége lehet ajándék egy idős házaspárnak a saját gyerekeiktől, de nem nászajándék barátoktól. Maga a kitalált "ajándék" is meglehetősen rossz ötlet.
2012. ápr. 6. 05:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!