Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet azt elkerülni, hogy ne kapjon az ember 3 evőkészletet,4 mikrót és 6 turmixgépet?
Azt is lehet, hogy a tanúnak adtok egy listát, és ők szervezik le a többit.
Amúgy nekem nem volt "ciki" pénzt adni. Itt voltak, meghívtak, mi rákérdeztünk hogy kb mit szeretnének, ők megmondták.
Miből gondolja sok pár, hogy majd 3 kávéfőzőt kap és 4 mikrot, meg 5 étkészletet?
Ha már évek óta együtt vagytok akkor a család is tudja vagy legalábbis gondolja, hogy meg van mindenetek, és 1-2 étkészlet meg nem elfér pluszba arra mindig szükség van.
A műszaki cikkeket meg belehet cserélni.
Inkább azok gondolkoznak ezen a kérdésen, hogy hogy kéne pénzt kérni akik valóban arra hajtanak, hogy visszajöjjön a lagzi ára.
Ha a vendég pénzt akar adni akkor azt ad, ha meg ő másra gondol akkor had vegye már meg amit szeretne, nem kéne elvenni a választási lehetőséget a vendégektől.
Azok mellé állnék, akik úgy gondolják, hogy nem illendő kérni semmit. Amit adnak az jön. Ha több egynél, akkor van pár megoldás.
Igazából személyiség függő. Saját rokonságomból is volt, hogy pénzt kértek és szerintem rém kellemetlen pénzt adni, mert azzal össze lehet hasonlítani egyik embert a másikkal, pedig a szeretetet nem ezzel mérik. Szerintem nem tisztességes, hanem olyan harácsoló az egész.
Mi az hogy jöjjön be a lagzi ára és hasonlók? Lagzit nem azért csinál az ember, mint amerre elment a világ, hogy bejöjjön az ára, vagy azért, hogy ezzel induljon el a fiatal pár. Ismétlem, más kérdés, ha valaki magától ad, de ezt direktbe megmondani?! Akár versben is, de nem hülyék az emberek, ugyanúgy értik és attól nem lesz más tartalma.
Mindegy, mert nem hiszem megváltoztatok bárkit is, de régen rossz szerintem, ha az esküvő átmegy ilyen anyagias dologba és lehet bármilyen a világ. Akinek nincs pénze lagzira, az ne csináljon akkorát, vagy semekkorát. Ne a pénzről szóljon. Ha pénz kell, menjenek dolgozni. Ha már esküvő, akkor vigadalom, tánc, zene. Nem pénz!
Pénzt adnak, óhatatlanul is megy az összehasonlítás, mert nagyjából tudják kitől kapták és hogy: "...látod ez és ez ennyit adott, bezzeg a másik..pedig adhatott volna többet is.".
Szerintem inkább megmérgezi a hangulatot, de mindenki maga itélje meg.
Aki nem közeli,annak menjen a pénz kell meghivó.
Aki közeli rokon,nagyonjó barát,tehát akivel meg lehet beszélni,azzal megbeszélni hogy kb mennyit szán rátok,és vegye meg,és igy rá emlékeztet.
Esküvő témában mindig ez a helyzet, ne lepődj meg rajta :)
Én ma egy másik kérdésnél azt írtam le, hogy igen, jó áron vette a kérdező a ruháját és egy másik kérdésre is válaszolva leírtam, hogy miért vettem meg én is. Eredmény: 45%-ban hasznos - pedig azt sem lehet elmondani, hogy nem a kérdéshez kapcsolódott.
Na, ezt lehet lepontozni, mert ennek aztán igazán semmi köze a kérdéshez. Hajrá! ;)
14-es milyen könnyen ítéled meg, hogy "Akinek nincs pénze lagzira, az ne csináljon akkorát, vagy semekkorát.". A párommal mi is most készülünk a saját lagzinkra, minden apró kütyünk megvan több példányban is, csak lakásunk nincs és amit kinéztünk és csak óriási adósság következményeként tudunk megvenni az is nagyon kicsi (szóval nincs hol tárolnunk a fölösleges dolgokat). Csak pénzre lenne szükségünk az egész ceremónia lerendezéséhez, de az nincs és képzeld mi dolgozunk is. Különben is az esküvői ajándékozás célja az, hogy segítsük az új párt a közös életük elkezdésében. Sajnos nem született mindenki olyan pénzes családba, hogy minden gond nélkül kipengessenek vagyonokat. Én ha lagziba kell menjek én mindig pénzt adok és nem sajnálom mert annak az új párnak szüksége van rá és én segíteni akarok vele, nem pedig valami bovlit megvenni a Kínai piacon és nagy boldogan oda adni. Különben is utálatos dolog napokat mászkálni ajándékot keresve közben fogalmad sincs, hogy minek örülnének igazán.
Egy ötletes kis versecskében megfogalmazni nem bűn, hogy mire is van szükségetek igazán. Mi is ezt fogjuk tenni.
Abban semmi sértő nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!