Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másnak is van ilyen tapasztalata az étteremmel, ahol az esküvőt tartotta?
Nekünk májusban lesz a lagzink és igazából nem is étterem,ahol tartani fogjuk,hanem egy terem,amit különböző rendezvényekre szoktak kiadni.Ennek ellenére van saját konyhájuk,ahol elkészítik az ételt,azzal,hogy nekünk kell vinni a hozzávalókat.Mi megmondjuk,hogy hány személy lesz,ők meg megadják,hogy miből mennyot kell vinni.Holnap megyek elintézni ezt,de kicsit aggódom,mert egy ismerősömtől hallottam,akinek ugyanitt volt a lagzija,hogy mindenből sokkal többet kellett vinniük,mint,ami valójában elfogyott.Gondolom a konyhán a szakácsok,pincérek mindenből vittek haza+ az ismerősöm mesélte,hogy a lagzi után annyi kaja megmaradt,hogy mégegy lagzit tudtak volna csapni.A rengeteg sülthúst,levest stb mind hazavitték és szétosztották a rokonságban,meg ők is kb egy hétig azon éltek.Szerintem ez hatalmas pénzkidobás!Persze inkább legyen több,mint,hogy ne jusson mindenkinek,de azért ez már durva,hogy ennyi kaja megmaradt.
Holnap kapom meg a listát,hogy miből mennyit kell vinnem,de attól félek,hogy én is úgy fogok járni,mint az ismerősöm!Hogy tudom megállapítani,hogy mennyire reális a lista,amit adnak majd?Ha esetleg úgy gondolom,hogy valamiből túl sokat kérnek,akkor mit mondjak nekik?
Én is arra gondoltam,hogy ki kéne számolni,hogy miből mennyi kell,csak nem tudtam,hogy fejenként miből mennyit szoktak számolni.
Azzal én is egyetértek,hogy nem baj,ha kicsivel több van,mert semmiképp sem,akarom,hogy a vendégek éhen maradjanak és az sem baj,ha a végén megmarad valamennyi kaja,de amit az ismerősöm mesélt az szerintem rengeteg!Köszönöm a válaszokat és majd odafigyelek,hogy ne vágjanak át!:)
Igazából régen az volt a szokás ,hogy annyit a főztek a lagzin, hogy mindenki tudott vinni kaját. És úgy volt illő, hogy a házaspár csomagolt holnapra ebédet a vendégnek.
Lehet, hogy a menzások is ezzel számolnak.
(mamámtól tudom ezt)
Utolsó vagyok.
Szerintem ne magadtól kezdj el számolgatni hogy miből mennyi, meg mit írnak a neten mert lehet valóságban nem annyi. Nekem augusztusban lesz az esküvőm anyukám már kiszámolta miből mennyi kell és mennyi pénz lesz kb. Ha akarod kérdezek tőle 1-2 adatot, hogy levesből, mártásból húsból, köretből, sütiből, italból mennyit kell egy főre számolni.
Kedves utolsó,nagyon hálás lennék,ha megkérdeznéd anyukádat és utána megírnád nekem!
Leírom mi lesz a menü:
tyúkhúsleves,házi tésztával
marhapörkölt,túrós tésztával
töltött káposzta
hideg sült vegyestál(sertés,csirke,kolbász)mellé káposztasaláta és zöld saláta
Ha anyukád meg tudná mondani,hogy ezekből az ételekből mennyit kell számolni felyenként,akkor nagyon hálás lennék!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!