Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Fontosnak tartjátok azt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fontosnak tartjátok azt a hagyományt, hogy a menyasszonyt kikérjék a családos háznál az édes apjától?

Figyelt kérdés
Mi 40 km-re lakunk a szüleimtől így nem megoldható, de a szülők viszont szeretnék. De én nem akarom feleslegesen utaztatni a vendégeket oda vissza ami kb. 2 óra.

2012. márc. 7. 07:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
1. vagyok. az én édesanyám nem engedheti meg, h megszervezze, kifizesse a lagzit, de ha megtehetné sem várnám el tőle. mire fel? nem az 1900-as évek elején vagyunk. elég hála neki azért, hogy tini korunktól egyedül felnevelt minket, taníttatott és rendes embert faragott belőlünk. ma már mi lányok pontosan tudjuk, h kivel és mikor szeretnénk házasságot kötni, ezért megszervezzük és mogoldjuk magunk. én nem tudom. elég sokat változott a világ ahhoz, hogy ne a szülők pénzére támaszkodjunk, ha házasodni szeretnénk. pl. nem 16 évesen tesszük meg, nem lakunk otthon az esküvőig, stb. stb. mindenkinek külön élete van, saját egzisztenciával, így teljesen egyértelmű, hogy mi álljuk a lagzit. pláne azért, hogy az anyósom ne kontárkodhasson bele a szervezésbe :))) hogy öntudatos vagyok? erősen meglehet, de 2012-ben már engedtessék meg 1 anyának, menyasszonynak, hogy öntudatos legyen.
2012. márc. 7. 09:06
 12/21 fúróferkó ***** válasza:
49%

#11.!

Felfigyeltél erre mondatra?

"Általában az ő pénzükre van szükség.."

A legjobban az "anyós kontárkodás" tetszett.Úgy látszik ez népbetegség.

2012. márc. 7. 09:13
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
persze, sokszor segítenek a szülők, amit én nem tartok helyesnek, mert a fiatalok elköltöznek, saját lakást/albérletet tartanak fent, amire van pénz, de a saját lagzira nincs, nekem ez fura. amúgy persze sok mindenben igazad van, csak az én értékrendem más, mondom, számomra elég segítég volt, h felnevelt(ek) és alapvető értékrendet kaptam. persze, akinem a szülei milliomosok, v tehetősek, azoknak nem számít pár 100.000, úgy én is azt mondom, miért ne, dobjanak bele vmennyit, (bár akkor már inkább nászajándéknak adjanak többet). az anyós dolog meg... az enyém sajna tényleg elég gyanús eset, a 34 éves fiát is 2 évesként kezeli, de ez állítólag fiús anyuka betegség, remélem én kinövöm ezt, mire a fiam felnőtté válik :)))
2012. márc. 7. 09:22
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem csupán illedelmességből kért el apukámtól a férjem. Szerintem szép dolog.
2012. márc. 7. 11:13
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem kért. Mindannyian zavarban lettünk volna :-)
2012. márc. 7. 11:24
 16/21 anonim ***** válasza:
61%
ha már előtte is együtt élt a pár, akkor szerintem inkább vicces.
2012. márc. 7. 14:30
 17/21 A kérdező kommentje:

Huhh, köszönöm a sok-sok választ.

Már 1,5 éve élünk együtt és ezért sem nagyon szeretném, + az oda-vissza összesen 80 km távolság miatt sem.

2012. márc. 7. 15:53
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
mi a lagzink napján lesz 4 és fél éve, hogy együtt élünk Budapesten, a lagzi viszont 250 km-re a párom szülőfalujában lesz. És lesz kikérés. Úgy lesz megoldva, hogy ő otthon lesz, én pedig a nagymamája házában, aki sajnos pár hete meghalt, de a lánya költözött oda. Engem onnan fognak kikérni. És nekem is fontos volt, és azért, mert nem szerettem volna, ha egyszerűen csak becsenget, hogy szia jöttem házasodni. Szerintem ez egy szép szokás, és bár sajnos a lányos ház nálunk is módosul, de mindenképp szerettem volna. Ha ez a lehetőség nem lett volna, akkor egy házból lettünk volna kikérve, csak külön szobában öltöztünk volna.
2012. márc. 7. 15:59
 19/21 anonim ***** válasza:
Nekünk a lakodalom helyszínén volt a kikérés, mi sem szerettünk volna egész délután a 35 fok melegben utazgatni!
2012. márc. 9. 09:09
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem lesz kikérés és lagzi sem, csak egy nagy vacsi zenével...Nekem a legfontosabb rész az egész esküvőben az egyházi szertartás :)
2012. márc. 9. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!