Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit szoktak főzni esküvőre?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szoktak főzni esküvőre?

Figyelt kérdés

Aki nem étteremben, hanem háznál vagy bérelt terembe tartja és saját maga (anyuja, keresztanyuja) főznek. Miket szoktak főzni?

Hús leves csiga tésztával, főtt hús, leveszöldségekkel, töltelékkel. És a főétel? Miket szokás felszolgálni?


2012. márc. 5. 11:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
rántott hús, töltött hús, sült csirke, és azt hiszem éjfélkor töltött káposzta, én még ezeket ettem eddig lagzikban
2012. márc. 5. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem ez fugg attol is, hogy hany ember lesz jelen?

Mivel 20-30 fore egyszeru, de mar 50 fo felett nehezebb.

2012. márc. 5. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Én nem tervezek éjfélre. Lesz egy kis vacsora 4-től 8-ig esetleg 10-ig.
2012. márc. 5. 11:21
 4/13 A kérdező kommentje:
30-40
2012. márc. 5. 11:22
 5/13 anonim ***** válasza:

Húsleves, ( a főtt húst vagy a leves mellé rakjátok ki, vagy a leves után tormával, kenyérrel, vagy zsemlegombócmártással)


Rántott húsok (disznó, csirke), sült húsok, töltött húsok

Hozzávaló köretek

savanyúságok


Sütemények, esküvői torta

2012. márc. 5. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Mifelénk a húsleves után a főétel a bográcsos marha-, vagy birkapörkölt. Utána általában sült + rántott hús, leginkább csirkéből valami körettel, savanyúval (esetleg befőtt is a gyerekek miatt).

Ebből éjfélkor vissza-rakják a fagyos pörköltet kisebb tálakba rakva, + tiszta tányért annak, aki abból akar szedni, enni. És ugyanúgy a sült-rántott husit is hidegen. Ezekből olyankor már viszonylag kevés fogy, inkább csak a "túlöntött" ital hatását semlegesítik vele.

2012. márc. 5. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

11,26 vagyok:

Itt a dél-Alföldön szokás még síma névnapi bulikon is a pörkölt, ha a vendéglátók ki akarnak tenni magukért, akkor azt bográcsban főzik.

Ez persze szokás kérdése, nem feltétlenül kötelező azt készíteni. Az is igaz, hogy az utána feltálalt sült, rántott, sok esetben szinte csak dísznek van az asztalon.


Ha viszonylag szűk körben lesztek, akkor inkább a meghívottak ízlése szerint állítsátok össze a menüt, és ne a "szokások" szerint!

2012. márc. 5. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

Felénk is kakas vagy birkapörkölt,és sült húsok. Van ahol disznót vágnak,akkor hurka-kolbász is.

Éjfélkor pedig töltött káposzta és a maradék hurka-kolbász.

2012. márc. 5. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
Ez változó,de alap szerintem a húsleves,pörkölt,különböző vega és hús ételek.
2012. márc. 5. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Ez valoban egy regi szokas, tehat nem lehet alfoldinek nevezni, hogy egy eskuvo elotti napokon mar elkezdtek a fozesnek az elokesziteset, tehat megtisztittak azt, amit mar az eskuvo napjan mar csak a tuzre kell tenni,igy biztos, hogy delre elkeszul.

Ekkor valoban olyan eteleket erdemes kesziteni, ami egyszerubb, tehat toltott kaposzta, porkolt, vagy pedig porkolt, leves, sult hus, de az utobbit ennyire emberre mar talan nem kellene, inkabb a marha porkolt, hurka, toltott kaposzta, de mar a koretekkel lehetne ezt feldobni, mint parolt rizs, burgonya, teszta pl.

2012. márc. 5. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!