Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek mennyi alaptőkéje volt az esküvőhöz?
Úgy értem, hogy szülők előre adtak egy bizonyos összeget, amivel gazdálkodni tudtatok, vagy saját félretett pénz volt az egész?
Persze nem a két tanús esküvőkre gondolok most, hanem olyanokra, amik többszázezres, akár 1-1,5 milliós kiadások voltak.
Nálunk nagyon egyszerű volt a "képlet". Mivel van egy lányunk (7 hónapos), így a szülők kérdezgették, hogy mikor lesz már az esketés?! Kb. 2 éve ezt "hallgatjuk".
Megoldottuk azzal az egyszerű mondattal: "Hogyha lesz felesleges 1 milliónk minimum!".
A szülők összebeszéltek és úgy döntöttek, hogy állják a költségeket.
Egyébként egyikünk sem akarta a házasságot erőltetni, már csak azért sem, mert arra pénzünk nem volt. Mind ketten hamarabb költünk a gyerekünkre, mint egy kb. 6 órára (esketés+lagzi).
Pár éve viszont gondolkoztunk az esküvőn. Mégpedig a két tanúsba. Ebbe viszont a szülők nem egyeztek bele, mivel szerintünk (idézem): "Ez nem így működik!".
Most olyan "lázasan" szervezem az esküvőnket, hogy csak na .. elképzelheted egy 7 hónapos baba mellett.. na mindegy! :))
Sok minden kész van már, mert rengeteg dolgot saját kezűleg csinálok. Csak az alapanyagot vettem meg hozzá. Töredékéből készen lettek, mintha rendeltem volna!
18.40 vagyok, nem volt gáz megbeszélni, ők ajánlották fel. Tudták, hogy nem lehet félretenni annyi pénzt, amibe egy igazi esküvő kerül, amilyet akartam. Persze, tudom, kéttanús is lehetett volna, de én nem akartam olyat.
Nálunk a családomban sosem volt tabu vagy ciki a pénzkérdés, akinek épp volt, adott annak, akinek nem, és a másik visszafizette azonnali adandó alkalommal. Nálunk szemernyi kényes része nem volt ennek a pénzdolognak.
EGyébként meg gondolom az pontozgatja lefelé azokat a válaszokat, ahol megoldották a pénzkérdést, akiknek nincs esélyük rá, ezért ebben élik ki a féltékenységüket és irigységüket.
Vagy azok, akik bementek két tanúval az önkormányzathoz és eleve marhaságnak tartják a nagy esküvőt.
Vagy a megkeseredettek.
Kedves kérdező!
Én nem értem miért lenne gáz a szülőkkel beszélni. Én vagyok olyan jóban a szüleimmel hogy bármikor oda mernék állni eléjük bármennyi kérni ( ha vissza tudnám adni megbeszélt időre) . Szerintem nem gáz szülőtől segítséget kérni amennyiben normális a viszony. Ha tudnám hogy nem tudnak adni akkor meg sem próbálnék kérni. Bár nagyon gondold át a dolgot, mert azért nem egyszerű akár a milliós tételeket visszafizetni. Én a helyedben nem is ölnék 1,5 milliót esküvőbe.Én úgy szemlélem a dolgokat hogy abból a 1,5 millióból új tetőt lehet csinálni a házunkra.
Szerintem te is rangsorold a dolgokat ér e ennyit egy esküvő, nincs e fontosabb amire el kell költeni ezt a pénzt. Vissza tudod e adni időben a pénzt a szülőknek akkor is ha esetleg nem folyik be annyi az esküvőből.
Én ezt nem rosszból írtam, nekem is lesz esküvőnk de én sajnálok ennyit kiadni rá. Kevesebb vendégem lesz de megadom a módját.
Kevés vendégünk lesz, ahogy számoltuk jó, ha 50-60 ember összejön. Inkább 50. Inkább a minőségre fogunk áldozni, nem a vendégekre.
Apám nagyon jól él, vállalkozó. De nagyon sóher, konkrétan nem lenne arcom tőle kérni, mert kb. ki is röhögne.
Anyám már más kategória, majdhogynem az ellenkezője apámnak. Tőle már mernék kérni, csak neki éppenséggel nincs miből adnia.
Anyósékkal nem lesz gond, ők olyanok, akik maguktól felajánlanák a segítséget, kérés nélkül.
Kedves 13., ne törődj a pontokkal ilyen témában, ugyanis mindenkit lepontoznak, akinek más is besegített az esküvőjébe :)
(irigység)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!