Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a római katolikus egyház megengedi nekünk a templomi esküvőt?
A szűz menyasszonyos válaszoló egy bigott képmutató katolikus.
A kérdésre válaszolva. Én olyat tudok, hogy a srác már elvált, a csajnak első házassága. A srác is katolikus volt, szerettek volna templomi esküvőt. A pápának kellett írniuk egy kérvényt, aki aztán engedélyezte az esküvőt, amit a fiuk keresztelőjén tartottak meg.
Nem hiszem, hogy reformátusként erre szükség-e van a férjednek. Szerintem beszélj egy refi lelkésszel ő majd elmondja, hogy hogy is van ez.
Kedves katolikus mennyasszony! Te fogsz esküdni a kat. egyház szertartása szerint. Azaz te megfogadod, hogy a férjeddel jóban, rosszban..., és őt el nem hagyod...
A férjed mondhat bármilyen fogadalmat formailag, őt az nem köti. Azaz csak téged köt a fogadalmad, akkor is, ha a férjed (szabadon) elhagyna, te már nem házasodhatsz újra szabadon - ne legyen ilyen!
Az előző életed - bármilyen is lett volna - megbocsátható, ha megbánod, meggyónod az egyház felfogása szerint. Ez nem akadálya a házasságnak.
(Sokkal inkább az, amikor a vadházasságban élők áldoznak, (eetleg gyónnak is), aztán mennek haza és ott folytatják, ahol abbahagyták.=se megbánás, se változtatni akarás)
Nincs szó a pap "vaskalaposságáról", nem függsz tőle.
A férjednek meg kell fogadnia, hogy engedi, hogy te a gyerkeket a te vallásod szerint neveld.
Általában azok kritizálják a papokat, akik teljesen külsősként "rendelni" akarnak az egyháztól. Ami pedig egy nyílt = mindenkit befogadó, de utána zárt "klub". Tehát minek menne oda egy olyan, aki nem hiszi azt a hitet, amit az az egyház tanít.
én sem állok sorba a brazil bányászok segélyéért, mert nem vagyok az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!