Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lebegő lampiont szeretnék vásárolni! De honnét, rendeljek? Győriek vagyunk! Valakinek valami ötlete?
Most rosszul tudom, hogy betiltották, mert a tűzoltóság tűzveszélyesnek minősítette?
Pár hónapja mondták valahol a tévében, pedig nekem is nagyon tetszenek.
Amúgy neten én anno egy csomó webáruházat láttam fenn, ahonnan lehetett rendelni. Kívánság lámpásként, lampionként volt fenn a legtöbb azt hiszem.
Ha vízparti helyen lesztek, itt vannak úszó lampionok, szerintem ezek is nagyon hangulatosak.
Bizony, betiltották, még a nyáron. Akár lehet kapni, akár nem, ha valaki észreveszi és bejelenti, nagyon megbüntethetnek észre. Márpedig elég sokan látják, ha felengednek 50-100 lampiont éjszaka...
Az úszó lámpással szerintem hasonló a helyzet, hiába megy vízen, az alapvető probléma a szálló lampionokkal is az, hogy a nyílt láng felügyelet nélkül marad.
A legnagyobb probléma, hogy az egész indoklás úgy marhaság, ahogy van. Ezeket a lampionokat Ázsia szerte használják évszázadok óta. Még sem hallani soha a hírekben, hogy tüzeket, tűzvészeket okoztak volna a lampionok, pedig ott nagy múltja van a fából építkezésnek. Ennek oka, hogy a szerzetesek nem voltak ostobák, tapasztalati úton ismerték a fizikát, amit a mi törvényhozóink a jelek szerint nem. Pedig ott egy-egy alkalommal több ezret is felengednek.
Ezek a lampionok FELFELÉ SZÁLLNAK! Nem ütköznek épületek tetejébe, száraz növényzetbe, mert az felfelé nincsen. A lampion alján lévő mécses felmelegíti a levegőt a lampionban, amely előbb-utóbb felforrósodik, és megemeli lampiont. Mint egy pici léghajó. Szépen függőlegesen felemelkedik, majd a légmozgás elsodorja valamerre. Egészen addig repül, amíg el nem alszik a mécses (ez. kb. 10 perc) , le nem hűl benne a levegő, és szép lassan leereszkedik. Már csak ezért sem tud tüzet okozni a növényzetben, mert mire leszáll, már rég nem ég benne a láng.
Mellesleg egyetlen lampion tűzesetet találtam az elmúlt évekből, az is egy pincében volt.
Nálam vásárolhatsz, ha érdekel! :) Rengetegen rendelnek tőlem és érdekes módon sehol nem volt feljelentés, sehol nem gyulladt fel semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!