Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki ül az ifjú párral a fő asztalnál? És egy torta kérdés lent
szülők is, tanuk is, nálunk így szokás. vagyis ti, a szüleitek, a taniuk, aztán sorban a többi asztalnál tesók, nagyszülők, rokonok, barátok, haverok...
süti, 15 deka/ember ott, plusz amit csomagoltok. tortát szerintem számolj mindenkire 2 szeletet, gyerekekre 1et, plusz a csomag. én legalábbis így fogom.
Nálunk úgy volt, hogy külön volt az asztalunk. Középen mi, férjem mellett a szülei, mellettem anyu és a kislányom. Aztán a patkó jobb oldalán (az én felemen) az én rokonaim+a barátok, a másik oldalon a férjem rokonai.
Torta? Nekünk 3 emeletes menyasszonyi volt, az ugye ott elfogyott. Azon kívűl 6 kisebb tortát rendeltünk, csomagban mindenki kapott talán 2 szeletet, meg sütiket mellé (ne haragudj, nem emlékszem, mennyit rendeltünk sütiből), ahol több süti lett, ott 1 szelet torta, így csomagolásra elment 3 torta. 3 megmaradt, azok egy asztalon voltak, még lehetett enni azokból is. Ja, és 60-an voltunk.
Nálunk így szokás, hogy: (szembenézetből)
tanú felesége, tanú, szülő, szülő, házaspár, szülő, szülő, tanú, tanú felesége
5. válaszoló vagyok.
Mikor apám volt tanú, mi sem ültünk velük az asztalnál, hanem rendesen helyet foglaltunk az unokatesóink között a vőlegény családjának asztalánál...
Nálunk így lesz szemből:
apukám, anyukám, én, 9 hónapos lányunk (csak vacsoráig), párom, anyós, após.
65-en leszünk. Mi 80 fős tortát rendelünk. Aprósütemény(sós) nászajándékba kapjuk a párom keresztanyjától (ezt kértük tőle), édes sütemény (apró) pedig egy másik rokon (szintén párom részéről, nagyon távoli) készíti el nekünk ingyen, csak az anyag kell hozzá.
Mi külön csomagolni nem fogunk, mert nem sok értelme lenne. Esetleg talán főt étel lenne a nyerő, de aki hajnalban elmegy tőlünk, az délben legkésőbb késő délután ébredne és nem süteményt kívánna.
Akik pedig távolabb mennek (konkrétan másik ország, mert én odavalósi vagyok), azoknak pedig egyértelmű, hogy süteményt vagy bármi mást csomagolni felesleges lenne, mert megromolna, mire hazaérnének (18 óra az út).
Nálunk is úgy lesz, hogy mi, a szülők és a tanúink. A többiek külön ülnek majd.
Mi az esküvői tortán kívül még 5db tortát rendelünk, nekünk 60 fős lagzink lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!