Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felkérjem vagy legyen úgy, ahogy mi akarjuk?
A páromnak van egy unokahúga, aki 22 éves. Tehát nem kis gyermek. Elkészültek a meghívók és elkezdtük kivinni családnak/barátoknak/ismerősöknek, ahogy szokás. Mivel a párom családjánál - ahol összegyűltek, hogy ne keljen km-ket autókázni egész nap - időztünk kb. 2 órát, ahol arról ment a "vita", hogy a párom keresztanyja szerint fel kéne, azaz illene(!!!) felkérnem a lányát koszorúslánynak. Nos, ebben az a bökkenő, hogy 2 év alatt a lánnyal kb 3× találkoztam 5, max. 30 percre. Nincs se közös témánk, hisz nem is ismerem és nem is szimpatikus - hallottam pár dolgot róla a páromtól - számomra. Az pedig mellékes, hogy a párom diplomaosztójára sem volt hajlandó eljönni, mert más dolga volt. Emiatt volt is "balhé" a családban, de lényegtelen.
Szóval nekem esett a párom keresztanyja emiatt. És, hogy nekik ez sértő, mert ők is a családhoz tartoznak. Mivel csak polgári esküvőnk lesz, így 3 koszorúslányom lesz (nővérem, leendő sógornőm és a legjobb barátnőm). Ezt ők tudják is és erre azt mondták, hogy akkor a barátnőm helyet rakjam be.
Na, itt "durrantam" és inkább szó nélkül felállva kimentem a konyhába lehiggadni. Anyósom utánam jött és azt mondta, hogy megoldjuk ezt a dolgot úgy, hogy mindenkinek jó legyen.
Szerintetek most tényleg fel kéne kérnem vagy hagyjam a fenébe a dolgot?
Én a barátnő mellett raknám le a voksom.
Amúgy ki fizeti a koszorúslányok ruháját? Ti, vagy mindenki magának?
Én is kerültem kellemetlen szituációba a tesóm miatt, de mivel nálunk úgy volt, hogy mindenki magának fizette a ruháját, így áldásom adtam rá.
Hát én a helyedben egész biztos nem kérném fel,egyszerűen nem az ő dolga,ha még egy diplomaosztóra sem volt képes elmenni akkor kitudja,hogy az esküvőre hajlandó lesz-e elmenni.
Nem tudom,ez az én véleményem.
Második vagyok.
Szerintem ez elvi kérdés, nem attól függ, ki fizeti a ruhát. Felkéretni magadat koszorúslánynak olyan, mintha meghívatnád magadat az esküvőre, vagy bármire.
Szigorúan mindent mi fizetünk. Még a szülőknek se hagytuk, hogy be segítsenek, bár nem is kell.
Egyedül annyi "segítség" van, hogy ahol van ismerős, ott kedvezményt kaptunk vagy egyáltalán nem kell fizetni, max. anyagköltséget, de ebből nem sok van.
Igen, én is úgy vagyok vele, hogy ez olyan, mintha meghívatná magát a 23. szomszédunk a lépcsőházban, akit nem is ismerünk, de ő ott szeretne lenni a lagzin.
Ezért is álltam fel és mentem ki, mert nagyon elegem van abból, hogy a párom keresztszülei szeretnek mindenbe beleszólni és parancsolgatni. Vettünk egy lakást, mert az örökségemből és a párom lakásra szánt összegéből hitel nélkül megtudtuk szerencsére oldani, erre keresztszülei azt mondták, hogy vegyünk 3 szobásat, mert egyrészt ha jönnek látogatóba, akkor itt tudnak aludni majd nálunk és másrészt úgyis két gyerekünk lesz... egyébként amikor ezt közölték, akkor mondtam nekik, hogy szerencsére már lefoglaltunk egy lakást és 150 km-re van tőletek...
Ehh. Szép kis család. (már bocsi)
Ahogy írtam, én lenyeltem a békát, mivel maguknak fizették a koszorúslány ruhákat. Ha mi fizettük volna, akkor tisztáztam volna a dolgot és nem lett volna koszorúslány hugom barátnője. De így úgy voltam vele, hogy jobb a békesség.
Viszont a te esetedben egyértelműen azt mondom, hogy nem kérném fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!