Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeptemberben lesz az esküvőnk? Mit mikor kell csinálni?
konkrétan:
ruhavarratás: mikor érdemes nekiállni? mikor már nem fog annyit változni az ember?
meghívókészítés: mikor álljunk (álljak:P) neki gyártani őket, hogy időben ki lehessen osztani?
meghívók: kb. 45 család lesz - mikor álljunk neki kiosztani?
Próbafrizu: mikor érdemes csináltatni?
e-session
Dekoráció megvétele, megcsinálása (zöld (kevés narancs) színben jó dekor ötletek?)
tánctanulás
iskolai konyhán lesz főzve+a vacsi is-->mikor vegyük meg a hozzávalókat?
most hirtelen ennyi jutott eszembe
Köszi a segítséget!
Ruhavarratás: egyeztess a varrónőddel, nem tudni mennyi időre van szüksége, amúgy pedig az utolsó héten fogja rád igazítani a ruhát.
Meghívókészítés: minél előbb, nagyjából az esküvő előtt 3 hónappal már illik kivinni őket, ha előbb, az sem gond.
Hogy mikor álljatok neki kiosztani? Úgy kezdjétek el, hogy esküvő előtt 3 hónappal az összes ki legyen hordva.
Próbafrizura: esküvő előtt 2-3 héttel, ha az esküvőig nem vágatsz a hajadból.
Tánctanulás: tánctanárt kérdezd, mennyi órára van szükségetek. Mi nem tudtunk táncolni, nem is mentünk tanárhoz, valahogy mégis megoldottuk, állítólag fel se tűnt :)
Hozzávalók megvétele: attól függ, lefagyasztjátok-e előtte pl. a húst vagy sem. Ha nem, akkor mondjuk előző nap. A többi dolognál is szavatossági időt kell nézni...
Sokat írtam, de gondolom nem tudtam segíteni. Ezeket a dolgokat nektek kell tudni..
regeltem már!:)
első, igenis sokat segítettél :)
hús házi lesz, a száraz hozzávalókat kell csak megvenni (krumpli, rizs, olaj, tészta..stb.)
igazából a meghívókkal vagyok meglőve, mert ugye 6hóval előtte lehet csak fixálni, csak akkor tudok neki állni, de mire megcsinálom+kiosztjuk...ááá nem tudom...:S
Okmányirodába ne felejtsetek el időpontot foglalni (ha nagy városban laksz).
Mi úgy időzítettük, hogy ugye fél évvel lehetett előbb lefoglalni az esküvőre az időpontot. Pont fél évvel előtte mentünk be (amire egyébként szintén időpontot kellett foglalni), így nem volt kérdés, hogy lesz-e helyünk aznap.
Mi decemberber elején jelentkeztünk be (tavaly), december vége-január fele kész voltam a meghívó tervezettel. Megrendeltem hozzá a kellékeket, stb. Aztán amikor mentünk valakihez, megcsináltam. Én nem ültem le legyártani az összes meghívót egyszerre, hülyét is kaptam volna. Mindig annyit csináltam, ami éppen kellett, ha kivittük vkinek.
Szia!
Nekünk is szeptemberben lesz, szeptember 1-én.
A jegyzőkönyvet igaz, hogy max. fél évvel előbb veszik fel, de időpontot a legtöbb helyen tudsz foglalni,(én három helyen is megkérdeztem: Bp III. ker, Balatonlellén, Látrány)
Így a meghívókat is tudod már intézni. Vedd meg a hozzávalókat.3 hónappal előbb szerintem is át kéne adni, kivéve, ha szóban már meghívtátok őket, akkor úgyis tudják már az időpontot. Mi már megcsináltuk a látványtervet, uh csak gyártani kell, ha mindent letisztáztunk.
Nekem a varrónő azt mondta h március-április környékén menjek először.
A helyszínt ha van időpont le tudod foglalni, kaját ha ti viszitek, sztem elég 1 hónappal előbb megvenni, már ha eláll, később meg azért nem jó, mert akkor már ne ezzel foglalkozzatok.
A dekorációt már most elkezdheted, az eláll:D
Próbafrizura utolsó hónapban menj, addig hátha változik a frizurád, arra figyelj, hogy esküvő előtt 1-1,5 héttel festess, vagy daueroltass, ha hiba csúszik a számításba még lehessen javítani.
Az e-sessiont gyakorlatilag bármikor megejthetitek, bár nyáron valószínű jobb az idő.
Tánctanulás, az attól függ, hogy egyénileg akarjátok, vagy oktatóval, vagy csoportban. Ha egyénileg, akkor azért 3 hónappal előtte kezdjetek el gyakorolni. Mi sima felnőtt kezdőcsoportba fogunk menni, mert sokkal olcsóbb, mintha külön az oktatóval lennénk, és gyakorlatilag ugyanazt tanuljuk. (Egy hónap 6000/fő, párban egy alkalom lenne ennyi)
Remélem segítettem!
Ha ennyire nagy gond a meghívó, akkor nem lehet, hogy jobban megérné megcsináltatni őket? Annyira nem hatalmas összeg egy teljes esküvő költségeihez képest, és ha tényleg ekkora teher számotokra, talán nem kéne erőltetni. Nem éri meg 20-25 ezer forint miatt ennyit idegeskedni (és ezért a pénzért már egész csinos, egyedi meghívókat lehet készíttetni). Ráadásul a saját készítésű meghívók is kerülnek valamennyibe, a papírt, szalagot nektek is meg kell venni, meg kell tervezni, próbadarabokat készíteni, a nyomtatóba való festék sincs ingyen...
Csak azért kérdezem, mert láthatólag ezen az egy dolgon idegeskedsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!