Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kotelezo nagy lagzit tartani?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tade kérdése:

Kotelezo nagy lagzit tartani?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Kulfoldon elek, es a parommal szeptemberben eskuszunk. Mi egyszeru eskuvot szeretnenk. Polgari lesz, csak az o szulei es a novere csaladja lesz jelen, nekem pedig szinten az en csaladom. A szuleim szerint pont jo ez igy. A parom sem akart nagy lagzit, mivel nem tartja helyesnek, hogy meghivja a rokonait baratjait, mert o itt lakik, en meg, ha meg is hivok mindenkit, ugysem jonnenek el sokan a nagy tavolsag miatt. En is ugy vagyok vele, hogy ez a mi napunk, es nem az a fontos mekkora lagzit csapunk, hanem, hogy mit erzunk egymas irant. Mi ugy dontottunk, hogy a nagy lagzi helyett inkabb valami exotikus (maldiv szigetek) helyre megyunk naszutra. De mar most haborognak a rokonaim, hogy jol keresunk, megengedhetnenk magunknak egy lagzit, egyes rokonaim arra szamitottak, hogy meghivom oket stb. Sokan azzal vannak kiakadva, hogy "csak" polgari eskuvonk lesz stb. Mindenki arra volt felkeszulve, hogy mivel kulfoldon elek es jol keresek, akkor vegre mehetnek egy jo nagy kulfoldi lagziba, es most csalodottak, mert nekem masak az elkepzeleseim. Szerintetek onzo vagyok? Annyira rosszul esik, hogy csalodottak, mert mast vartak volna el tolem. Szerintetek rosszul dontottem?
2009. máj. 15. 21:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igazad van. A rokonok önzőek, mert ahelyett, hogy örülnének, hogy ilyen szépen alakult az életed, csak a saját bulizásukkal vannak elfoglalva. A helyedben én is inkább elutaznék a pénzen, teljesen felesleges annyit elkölteni egyetlen estére, amit ráadásul a sok stressz miatt a friss házasok nem is szoktak annyira élvezni, mint amennyire nosztalgiáznak aztán róla.
2009. máj. 15. 21:48
 2/14 anonim válasza:
100%
Szia! Hasonló helyetben voltunk mi is, azzal a különbséggel, hogy mi itt dolgozunk mind a ketten. Nálunk a barátok is ki voltak akadva, hogy nem hívtunk meg senkit az esküvőnkre. Sajnos nálunk az is gond volt, hogy én a szüleimet nem tudtam összeültetni. Így inkább úgy döntöttünk, hogy két tanuval összeházasodtunk és elmentünk nászútra. Életünk egyik legjobb döntése volt! Szóval, ha így döntöttetek, akkor tartsatok ki!
2009. máj. 15. 21:50
 3/14 A kérdező kommentje:
Hat igen az en szuleim is 1 honapja valtak el, szoval nalunk se lesz rozsas a helyzet ezugyben,..de ezt megoldom :)
2009. máj. 15. 21:51
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem látok benne semmi rosszat! Azt írod, hogy nem akartok nagy lagzit! Ez a lényeg, hogy NEM akarTOk! Aki nem érti meg vessen magára. Én sem akartam lagzit, egyáltalán nem akartam vacsit, de párom rábeszélt. De nálunk 1 akarta 1 meg nem!!! Megegyeztünk nem lesz se vőfély se semmi, egy egyszerű vacsi és kész, egy termet bérelünk, nem fizetünk éttermet. Az már kicsit luxus lenne.. És csak a család lesz jelen + pár barát. Bár ha hozzáadjuk, hogy ők sem egyedül érkeznek, akkor megnő a létszám, de 45 alatt leszünk így is!

2009. máj. 15. 21:52
 5/14 anonim ***** válasza:
87%

Semmi nem kötelező.Az én eskövőmön 20-an voltunk a vacsorán.Én még azt is sokalltam.Van,aki csak a szüleit hívja meg ,meg a testvéreit.Én azt látom,minél nagyobb a felhajtás,annál biztosabb a válás.

Aki megsértődik,az így járt.Majd elfelejti.

Sok boldogságot!

2009. máj. 15. 22:10
 6/14 anonim válasza:
69%

hát ha nem szeretnétek nagyot akkor nem. de egy jó tanács, gondold végig. nekünk sem volt több 100 fős lagzink, csak 84-en voltunk, DE örök emlék. én nem hagytam volna ki.... és bár nem állunk túl jól, így is Mallorcán voltunk nászúton. tehát ettől még mehettek exotikus helyre. nem okoskodni akarok, a Ti döntésetek és ezt mindenkinek szem előtt kell tartani, csak gondold végig jól, hogy nem fog e majd később hiányozni, hogy nem volt "igazi" esküvőtök.....

minden esetre, így vagy úgy, nagyon sok boldogságot kívánok Nektek :)

2009. máj. 15. 22:47
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi is külföldön élünk, de Mo-n volt az esküvőnk. Nem voltunk csak 30-an, mert egyrészt a férjemnek csak az édesapja élt és senki más rokona nem volt és úgy gondoltam, akkor én sem hivok meg fűt-fát. Másrészt hétköznap tartottuk. Mondjuk nekünk volt templomi is.

Mégis csak a legközelebbi rokonokat hivtuk meg és akiket meg nem, azok közül sokan megsértődtek és a mai napig is haragszanak. Már 5 éve volt az esküvő és azóta sem állnak velünk szóba. De nem érdekel. Ez a mi napunk volt. Nem akartunk nagy felhajtást és aki meg ezen megsértődött, hát ez van.

Csakis magatokra légy tekintettel. Én nem bántam meg, hogy igy döntöttem és nem csináltunk hatalmas lagzit csak azért, mert igy szokás és igy illik.

2009. máj. 15. 22:57
 8/14 A kérdező kommentje:
Koszi mindnekinek. Arra gondoltam, hogy augusztusban lesz 3 het szabadom, akkor hazamegyek, es tartok egy felejthetetlen leanybucsut, a parom meg otthon az o barataival, es akkor elmegyek a legkozelebbi rokonaimhoz is.
2009. máj. 15. 23:09
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Legszívesebben mi is szűk körben házasodtunk volna (mi, szülők + 2 keresztapa mint tanú), de nem mertük, mert nagyon megszólt volna a rokonság, főleg apukám felesége. Neki az volt a fontos, hogy gondos anyukának tűnjön föl a szomszédok előtt, aki törődik az esküvő megszervezésével.Így a szűk rokoni kör kb. 35 fő volt jelen, és ragaszkodtunk hozzá, hogy ne legyen tánc és nagy ivászat. Így szépen sikerült. Apósommal közelharcot kellett vívnunk, mert őt nem érdekelte, mit szeretnénk, csak az, hogy ő kiket akar meghívni a mi esküvőnkre, mert ő is meg volt híva sok ismerőse gyerekének nagy esküvőjére.

Mindezt csak azért írom le, mert lehet, hogy ti is szembesültök majd azzal a fájdalmas ténnyel, hogy az esküvő a szűk rokonoknak nem feltétlenül Rólatok szól, hanem az ismeretségi körnek, szomszédoknak, társadalmi elvárásoknak való megfelelésről. Az, hogy mi mit szerettünk volna, teljesen másodlagos volt.

A lehetőségeken belül ragaszkodjatok ahhoz, amit ti szeretnétek, mert egy életre szóló tüske lehet, ha úgy érzitek, hogy valamit keresztülerőszakoltak rajtatok, elrontván életetek egyik legszebb napját.

2009. máj. 16. 00:10
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Olyan lagzit tartsatok ami nektek tetszik. Nekünk 25 éve volt az esküvőnk, 13-an voltunk (szülők, testvérek,a még élő 2 nagyszülő), Falun. Most se tartanék nagyobbat. Voltak akik megszóltak minket (főleg a faluból) DE: a mi házasságunk most is jó, sokan a megszólók közül, akik nagy lagzit csaptak már elváltak, v. különélnek. A lányaim (23 és 19 évesek) is "csak" esküvőt szeretnének, nem nagy lagzit (pedig voltak több lagziban is) Az eskövő rólatok szól, és nem a rokonokról, ismerősökről. Egyáltalán nem vagy önző. Olyan legyen amilyet ti szeretnétek.
2009. máj. 16. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!