Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kotelezo nagy lagzit tartani?
Szia!
Én nem látok benne semmi rosszat! Azt írod, hogy nem akartok nagy lagzit! Ez a lényeg, hogy NEM akarTOk! Aki nem érti meg vessen magára. Én sem akartam lagzit, egyáltalán nem akartam vacsit, de párom rábeszélt. De nálunk 1 akarta 1 meg nem!!! Megegyeztünk nem lesz se vőfély se semmi, egy egyszerű vacsi és kész, egy termet bérelünk, nem fizetünk éttermet. Az már kicsit luxus lenne.. És csak a család lesz jelen + pár barát. Bár ha hozzáadjuk, hogy ők sem egyedül érkeznek, akkor megnő a létszám, de 45 alatt leszünk így is!
Semmi nem kötelező.Az én eskövőmön 20-an voltunk a vacsorán.Én még azt is sokalltam.Van,aki csak a szüleit hívja meg ,meg a testvéreit.Én azt látom,minél nagyobb a felhajtás,annál biztosabb a válás.
Aki megsértődik,az így járt.Majd elfelejti.
Sok boldogságot!
hát ha nem szeretnétek nagyot akkor nem. de egy jó tanács, gondold végig. nekünk sem volt több 100 fős lagzink, csak 84-en voltunk, DE örök emlék. én nem hagytam volna ki.... és bár nem állunk túl jól, így is Mallorcán voltunk nászúton. tehát ettől még mehettek exotikus helyre. nem okoskodni akarok, a Ti döntésetek és ezt mindenkinek szem előtt kell tartani, csak gondold végig jól, hogy nem fog e majd később hiányozni, hogy nem volt "igazi" esküvőtök.....
minden esetre, így vagy úgy, nagyon sok boldogságot kívánok Nektek :)
Mi is külföldön élünk, de Mo-n volt az esküvőnk. Nem voltunk csak 30-an, mert egyrészt a férjemnek csak az édesapja élt és senki más rokona nem volt és úgy gondoltam, akkor én sem hivok meg fűt-fát. Másrészt hétköznap tartottuk. Mondjuk nekünk volt templomi is.
Mégis csak a legközelebbi rokonokat hivtuk meg és akiket meg nem, azok közül sokan megsértődtek és a mai napig is haragszanak. Már 5 éve volt az esküvő és azóta sem állnak velünk szóba. De nem érdekel. Ez a mi napunk volt. Nem akartunk nagy felhajtást és aki meg ezen megsértődött, hát ez van.
Csakis magatokra légy tekintettel. Én nem bántam meg, hogy igy döntöttem és nem csináltunk hatalmas lagzit csak azért, mert igy szokás és igy illik.
Legszívesebben mi is szűk körben házasodtunk volna (mi, szülők + 2 keresztapa mint tanú), de nem mertük, mert nagyon megszólt volna a rokonság, főleg apukám felesége. Neki az volt a fontos, hogy gondos anyukának tűnjön föl a szomszédok előtt, aki törődik az esküvő megszervezésével.Így a szűk rokoni kör kb. 35 fő volt jelen, és ragaszkodtunk hozzá, hogy ne legyen tánc és nagy ivászat. Így szépen sikerült. Apósommal közelharcot kellett vívnunk, mert őt nem érdekelte, mit szeretnénk, csak az, hogy ő kiket akar meghívni a mi esküvőnkre, mert ő is meg volt híva sok ismerőse gyerekének nagy esküvőjére.
Mindezt csak azért írom le, mert lehet, hogy ti is szembesültök majd azzal a fájdalmas ténnyel, hogy az esküvő a szűk rokonoknak nem feltétlenül Rólatok szól, hanem az ismeretségi körnek, szomszédoknak, társadalmi elvárásoknak való megfelelésről. Az, hogy mi mit szerettünk volna, teljesen másodlagos volt.
A lehetőségeken belül ragaszkodjatok ahhoz, amit ti szeretnétek, mert egy életre szóló tüske lehet, ha úgy érzitek, hogy valamit keresztülerőszakoltak rajtatok, elrontván életetek egyik legszebb napját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!