Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan mondjam meg anyósnak, nem kell ajándék esküvőre?
A párommal elterveztük hogy jövő nyáron összeházasodunk.Már 5 éve élünk együtt 2 gyerek is van.
Anyós mindenáron venni akar valamit, de mi inkább pénzt szeretnénk és elmenni négyen nyaralni.Kompletten be van rendezve a lakásunk.Svájcban élünk minden évbe kijön egyszer és most nyáron kint volt nálunk egy és hozott tányérkészletet.Mikor tudta jól van 2 fajta is. Ráadásul nem is szép öreges, olyan mintha otthonról a padlásról hozta volna el nekünk. :( Nem tudom hogy direkt csinálta?!
Szóval meg kellene mondani neki szépen hogy felesleges dolog nem kell.És hogy a párom se legyen pipa rám hogy nem akarok tőlünk ajándékot.
Az az igazság, ha nem akarja megérteni, akkor nem is fogja :(
Mi is így voltunk, de nem csak az anyósommal, hanem még egy-két emberrel rajta kívül. Pedig nálunk az anyósom tudta is, hogy mennyire szükségünk van a pénzre, hiszen a lagzi teljes költségvetése nem állt a bankszámlánkon...
Mi egyébként úgy oldottuk meg, hogy a meghívó végén ez állt:
"Ajándékon ne törd fejed,
háztartásunk régen teljes.
Ágynemű vagy edény helyett,
jobban jönne néhány bankjegy!"
Ajándék lónak NEM NÉZED A FOGÁT!
Szerintem éhes vagy.....pénzéhes.
Kedves utolsó:
Mivel mindenki azt hiszi ha külföldön élsz akkor itt dől a lé, és nem kell tenni érte semmit.Hát ez nem így van.2 gyereknek ha megakarsz adni "majdnem mindet" az sok pénzbe kerül. Sportolás, tanulás egyéb foglalkozások és nem fogom azt mondani a gyerekeimnek hogy nem mert mi a tengerparthoz szeretnénk menni nyaralni.Tudod az ő jövőjük mindennél fontosabb! Minek hozzon olyan olyan ajándékot ami felesleges.Tudod itt nincs sok tárolóhely ahova a felesleges dolgokat el tudom tenni. A gyerekem születésére turmix gépet akart, a baba étel készítésére. Erre a legpraktikusabb szerintem a botturmix vagy villa :). Mondtam neki hogy nem kell vegyen ruhát a gyereknek, az mindig jól jön. Erre nem vett semmit. Szerintem nem vagyok pénzéhes, mert nem az árát kértem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!