Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mire számíthatok a jegyesoktat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mire számíthatok a jegyesoktatáson?

Figyelt kérdés
Ma megyünk párommal először a paphoz erre az oktatásra, és szeretném tudni mi várható ezen. Kell-e erre készülni? Vagy miről fogunk beszélgetni a pappal? Minden vélemény érdekel.
2009. máj. 14. 08:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell készülni.

Elmondja az Egyház tanítását a házasságról, az örök hűségről, jóban-rosszbanról, és válaszol a kérdéseitekre.

2009. máj. 14. 09:27
 2/6 anonim válasza:
100%
Érdekes hogy miért hívják egyáltalán oktatásnak... Most szólok hogy a nála töltött idő kb 95 százalékában ti fogktok beszélni, ő leginkább kérdez. Olyan kérdéseket tesz fel ami a kapcsolatotok elmélyültségére vonatkozik. Elvileg neketek is 4 alkalom lesz. Minden alkalom azzal kezdődik hogy miért szereted,s nála ugyanez. Témakörök szerint, egymás családját hogyan fogadjátok el, mi történe ha a párod beteg lenne, meddig tartanál ki mellette, ki hogyan viselné a megcsalást, gyermekállalás, milyen családi háttérrel érkeztetek, és ha jó felkészülsz a párod külső optikai tulajdonságaiból is. Égő volt de én nem tudtam megmondani milyen szinű a szeme... Plusz még ugye ilyenkor minden vasárnap programotok van...
2009. máj. 14. 10:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is nemrég voltunk először, hát nálunk még nem igazán a párok beszéltek, hanem az atya. A házasságról, szeretetről fog beszélni, elmondja, hogy mi zárja ki a katolikus esküvőt, mitől lehet jó egy házasság stb. Nekünk szerencsénk van, fiatalos az atya, és nagyon jól elő tudja adni ezt, úgy hogy ne legyen unalmas, mi pl. rengeteg nevettünk. De ez pap függő. De készülni nem kell. A második, harmadik oktatáson, már lehet hogy fogunk beszélgetni.:) Sok boldogságot!

2009. máj. 14. 10:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint vasárnaponként is el kell járnunk templomba? És mi van azzal, hogy gyónnunk kell? Ezt tényleg kötelező az esküvő előtt? Kicsit tartok ettől az oktatástól.
2009. máj. 14. 13:14
 5/6 anonim válasza:
Igen,a gyónás kötelező,mert egy szentséget vesztek fel.mint például,keresztség,elsőáldozás,bérmálás,ez is hasonló,csak épp házasság szentsége.Szerintem nem kell félni tőle,utána sokkal jobban érzed magad:)
2009. máj. 18. 00:13
 6/6 anonim ***** válasza:
A velünk egy csoportba járó jegyespár (bár meg volt keresztelve) nem voltak elsőáldozók és bérmélkozók, nem is gyóntak. Mégis érvényesen kötöttek házasságot és összeadták őket. Én sem tudom hogyan, de létezik:)
2009. máj. 18. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!