Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül egy sátras lagzi? és mennyi jön vissza a menyasszony táncból és ajándékokból?
Semmire nincs garancia. Lehet, hogy fele visszajön (lesz közte 4 kávéskészlet, pedig 2 már amúgy is van otthon), de az is lehet, hogy még annyi sem. Addig nyújtózkodj, amennyit be tudsz vállalni.
Egyébként meg hány főre?
A mai világban már nemigen jön vissza az ára.
A vacsora összege a minimum, amit ki "kell" fizetni a meghívottaknak, de ezt sem mindig tudják vagy akarják a vendégek.
Én utoljára 2 éve voltam lagziban, ahol egy főre a kaja édesség nélkül 10 000 Ft volt, ezt onnan tudom én is, mert a menyasszony, aki az egyik barátnőm, tájékoztatott minket (engem + a többi barátnőt) minden részletről, amikor szervezte a lagzit. De mégis mikor kérdeztem egy-két barátnőt, hogy ők mennyit tettek a borítékba, voltak, akik azt mondták, hogy 12-15 ezret úgy, hogy a párjaikkal voltak ott, tehát fejenként kb. 6-8 ezret. Tehát még a vacsora ára sem jött vissza mindenkinél az ő esetükben.
Nyilván vannak, akik többet adnak, például a rokonok, de még ez sem biztos, a mai világban lehet, hogy nekik is meg kell fogniuk a pénzt.
Azt nem tudom, mennyibe kerülhet, de a zenészért pl. ezek a barátnőmék 100 000-et fizettek, igaz Bp.-en.
Elég nehéz megsaccolni.. A mi lagzink kb. 2,5M ft volt, 150 főre terveztünk/rendeltünk.
120-an jöttek el végül, a teljes ktg. 80%-a jött vissza.
Volt olyan tétel, amire nem sajnáltuk a pénzt, pl. zenekar, helyszín, vőfély. Italt bevihettük, kocsmáros ismerős segítségével kedvezményes áron.
Dekorációra alig költöttünk, szinte csak virágra. Sokat vásároltunk vaterán (pl. menyecskeruha, menyasszonyi cipő, organza anyagok, szütyő.. stb.)
Amúgy az étterem tulaja a férjem másodunokatesója, azt hallja a pároktól, hogy a költségek kb. 80%-a jön vissza. Na persze ez attól is függ, hogy mire-mennyit költesz (ismerek olyat, akinek a menyecskeruhája 300eFt volt!), na ilyen árak mellett nem jön vissza.
Nálunk nem sok múlott azon, hogy 0-sak vagy esetleg plusszosak legyünk. Számított az is, hogy 7-en nem jöttek el, az ő részüket ugye ugyanúgy ki kellett fizetni, ez kapásból 35eFt az étteremnek. Ill. anyósom is magánakcióba kezdett (lufikat rendelt nekünk, amit amúgy mi nem is akartunk).. Szóval, ha azt a pénzt borítékba teszi, akkor pozitívan jövünk ki belőle..
De hát ez van, jó volt ez így, ahogy volt, szerencsére nem mentünk csődbe :D
Nekünk sem volt amúgy rá pénzünk, úgy kértünk kölcsön. Annyit vegyetek számításba, hogy mindenhol kérnek előleget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!