Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Van olyan aki az esküvőjét...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan aki az esküvőjét tervezi?

Figyelt kérdés
Főként az érdekelne, hogy azok írjanak akiknek nincs rá sok pénze. Hogy oldjátok meg, mégis mennyit tettetek félre stb.
2011. okt. 30. 13:55
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Amin gondolkozok még :

"Szeretetvendégség"

Nem tudom ki ismeri ezt a fogalmat. Mi reformátusok vagyunk.

Ez jöhetne még. Ez beleférne, és akkor még mindenkit meg tudnánk vendégelni. :)

Hogy lehet ezt szépen megoldani?

2011. okt. 31. 20:41
 12/23 A kérdező kommentje:
plusz egy kis hidegtál de az már nem biztos
2011. okt. 31. 20:46
 13/23 anonim ***** válasza:
Sok helyen csak a lagzi után kell kifizetni a kaját, italt stb. Az meg összejöhet a menyasszonytáncnál is.
2011. nov. 1. 15:52
 14/23 anonim ***** válasza:

ÉN már láttam olyan meghívót, ahol szép kis versikében fogalmazták meg, hogy nem tárgyat kérnek ajándékba, hanem pénzt, hogy a leendő kis házikójukat építsék.

Szóval ezt az agapé dolgot is meg lehetne oldani, ha mindenki ismeri a fogalom mögötti tartalmat.

De olyan esküvőn is jártam már, hogy mindenki ott volt a szertartáson, s utána grillparti volt a kertben. (Vagy csak az ifjú pár és két tanú volt előző nap az anyakönyvvezetőnél, s az ismerősöket utána meghívták. Természetesen mindenki vitte a szokásnak megfelelően a lakodalomba szánt süteményt és ajándékot)

Vagy:

szűk család-barátok egy ebéd (otthon-üstben főzős) max 15-20 fő, délután a barátoknak nagy eszem-iszom.

Írjátok fel egy A4-esre, hogy mit szeretnétek az esküvőtökön, kb. mennyit szántok rá, s mennyiből lehetne alaphangon kihozni.

Ilyenkor lehet kihúzni olyan dolgokat, amelyek esetleg nem fontosak. (Pl: limuzint bérelni stb.)

Sokat lehet spórolni a meghívókon, dekoráción ha magatok készítitek, illetve az ismerősöket is számba lehet venni, hogy ki hogyan tudna segíteni.

Sok boldogságot!

2011. nov. 1. 19:06
 15/23 A kérdező kommentje:

Ahogy olvasgattam a következő jutott eszembe:

Esküvő, polgári és templomi.

Templomi után szeretetvendégség, és ott mindenki ott lenne. Utána pedig a szűk barátokkal egy óriási bogrács party és grillparty. Eszem, iszom, mulatok, beszélgetek, zene és sorolhatnám. Bográcsgulyással és sült hússal.

Debrecenben hol van ilyen hely ? :d

2011. nov. 1. 19:28
 16/23 A kérdező kommentje:
Ezt mennyiből lehet kihozni??????????????????????Amit leírtam? Tisztára be vagyok sózva :D XD
2011. nov. 1. 19:29
 17/23 A kérdező kommentje:
Mondjuk 50 ember grill és bogrács party-ja?
2011. nov. 1. 19:44
 18/23 anonim ***** válasza:

Hát kiszámoljátok, mennyi hús kellene fejenként, azt megszorozzátok a vendégek számával, megszervezitek, ki vállalja a főzést, honnan szerzitek be az eszközöket. Így valószínűleg lazán kijön fél millióból! :)

Egy ilyen lazább hangulatú esküvőhöz még különleges ruha sem kell. Én biztos valami lenge, nyárias ruhát keresnék hozzá, és a férjemre sem erőltetnék öltönyt!

A zenét meg meg tudjátok oldani laptopról erősítőkkel.

2011. nov. 2. 21:48
 19/23 anonim ***** válasza:

A grillparti sztem nagyon jó ötlet. Legalább nem lesz olyan erőltetett, feszengős hangulata a dolognak, könnyebben lehet vegyülni, és nem mellesleg jóval olcsóbb is (ha másért nem, bérleti díjat nem kell fizetni, és úgyis ti tudjátok, hogy hol tudtok olcsón jó minőségű alapanyagot, ételt-italt venni). Esetleg lehet célozni rá, hogy aki szeretne hozni/hozatni otthoni kaját, sütit, nem vagytok ellene :). Egyébként nem feltétlen muszáj tortát venni-de azt is lehet készíteni, vagy sok sütit :).

Egyébként amit még lehet:

-zenekar helyett CD-ről szóló zeneválogatás

-ha van videós, fotós fodrász, sminkes, zenész stb. ismerős, akkor megkérni, hogy ingyen vagy nagyon jutányos áron vállaljon... vagy hajat, sminket magadnak csinálni

-ha tudsz, megnézheted, hogy varrónő mennyiért varrat neked menyasszonyi ruhát-néha sokkal olcsóbban kijön, mint akár a bérlés... persze ez akkor, ha nem ilyen habos-babos, bazi nagy kristályokkal kirakott ruháról van szó, mert azért az mégiscsak más árkategória... de már hallottam olyat, hogy 40e alatt kijött... de akár egy szebb fehér koktélruhában is oltár elé állhatsz, a párodon meg lehetne egy eleve meglevő öltöny

(már ha te vagy a lány :D)

-meghívót, ültetőkártyát, köszönőajándékot (utóbbi 2 már ha lesz) kézzel készíteni... és dekorációt

-mindenféle ilyen "luxusról" (vonulós kocsi, dobócsokor dtb.) lemondani

-akivel tudtok beszélni, és tudjátok, hogy nem sértődik meg rajta, mondjátok meg neki, hogy inkább pénzt kértek nászajándékba (meg ha ki tudnak segíteni kölcsön-de ezt tényleg csak azoktól, akik tényleg szívből segítenének)

2011. nov. 2. 23:00
 20/23 anonim ***** válasza:
én mióta az eszem tudom terve4zem, csak még nem kérték meg a kezem, úgy hogy mire oda jutok már minden kis apró részlet meg lesz a fejemben
2011. nov. 3. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!