Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit jelent a valami kék,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent a valami kék, valami kölcsönvett, stb az esküvőn?

Figyelt kérdés
2011. okt. 3. 11:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
14%
Nem értem a kérdést...mintha csak úgy összedobáltad volna a szavakat. Ha kicsit bővebben és értelemesen tennéd fel a kérdést, lehet többen tudnának válaszolni:)
2011. okt. 3. 11:35
 2/13 A kérdező kommentje:
Hallottam már több helyen, hogy esküvői babona (vagy mi) hogy kell lenni valami kéknek, valami kölcsönvettnek (meg még egy pár dolognak) a menyasszonynak. Csak nem tudom, hogy ezek mik és mit jelentenek.
2011. okt. 3. 11:37
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
A menyasszonyon legyen valami új (pl. cipő), valami kölcsönvett (pl. a ruha), valami kék (pl. a harisnyakötő) és valami régi (pl. a nagyi fülbevalója) az esküvőn, állítólag ez szerncsét hoz. Sok boldogságot!:)
2011. okt. 3. 11:38
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem a kérdező erre gondolt:

Kell lennie valami újnak, valami réginek, valami kölcsönvettnek és valami kéknek a menyasszonyon az esküvőjén.

Hogy miért azt sajnos nem tudom.

2011. okt. 3. 11:39
 5/13 anonim ***** válasza:
74%
Külön külön nincs ezeknek valami jelentése?
2011. okt. 3. 11:40
 6/13 anonim ***** válasza:
91%

Nos ezeket a szokásokat én sem ismerem, de így már tudom, hogy kb mire gondolhatsz. Amúgy meg google a jóbarátod, kb 20 mpembe telt ezt megtalálni:

[link]

7/13 anonim ***** válasza:
51%

Babona, a boldog házasság titka :P

Kell valami új, valami régi, valami kölcsön, valami kék.

Nálam új volt a cipőm, régi az ékszereke, kölcsön a ruha volt (ruhakölcsönző, ugye), kék a bugyim. Ilyenekre gondolnak. Kék általában a harisnyakötő szokott lenni, de nekem az leopárdos volt:)

8/13 anonim ***** válasza:
81%

Amerikai babona, de ha tetszik használhatod, miért is ne?

Something old, something new, something borrowed, something blue.

Szóval legyen nálad az esküvő napján valami régi, valami új, valami kölcsönkért és valami kék. Szerencsét hoz, állítólag, hagyomány.

9/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2011. okt. 3. 11:43
 10/13 anonim ***** válasza:
85%
annyit tudok a kék a hűség színe.
2011. okt. 3. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!